Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Natascha 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí si založilo kariéru na to, že ze sebe dělali idioty, ale Paul Reubens tenhle přístup dovedl do extrému. Pee Wee je opravdu neskutečně protivný pablb, jeho ksichty jsou vtipné jen v minimu případů, naštěstí se občas objevil náznak normálního lidského jednání a myšlení (který ale zase hodně rychle zmizel...). Pravdou je, že ke konci už jsem netoužila po tom, aby mu někdo jeho milované kolo převálcoval tankem před očima, ale oblíbit si ho, to snad ani nejde. Je to škoda, protože tahle zběsile cáklá výprava na záchranu kola jinak překvapuje skvělým tempem a nápady (předpokládám a doufám, že je to zásluha Burtona a ne toho trouby Reubense, který se podílel na scénáři). Závěrečná honička v ateliérech Warner Bros a následné filmové zpracování Pee Weeho osudů jsou takřka geniální. Škoda, že do centra skvěle napsaného a zrežírovaného filmu byl dosazen jeden z nejnesympatičtějších hrdinů na zemi. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem mě přepadl prvotní hysterický šok. Tohle že je film božského Tima? Pána temných příběhů? Ono to samozřejmě nakonec tak špatné není, jen jde o to přistoupit na režisérovy hrátky. Hlavní hrdina mi připadal jako magor. Prostě úlet v tom dobrém slova smyslu. Tímto filmem jsem si konečně doplnil poslední střípeček do mozaiky umění pana Burtona. Snad mohu prozradit že nejslabším kouskem byla Alenka v říši divů. 50% ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele

Pee-Weeho velké dobrodružství je jedna velká blbost, ale já se u ní parádně bavil. Prvních 10 minut jsem nevycházel z údivu a čekal, zda v podobném tempu bude pokračovat celý film. K mému úžasu tempo nepolevilo a Pee-Wee dál halekal jako na lesy. Ve filmu je sice pár nudnějších scén, ale jako celek je to naprosto nezapomenutelné. Paul Reubens by si za hlavní roli zasloužil Oscara! Je to ale také film, na který musíte mít stoprocentně náladu, nechtít u sledování moc přemýšlet a hledat něco hlubšího. Pak si velké dobrodružství skutečně užijete. :-) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Pee Wee je takovej retardér. A má fakt rád svoje kololol. A to když mu jednoho dne zmizí, vznikne tahle šílenost. Myslel jsem si, že Tim Burton mě už ničím nepřekvapí, ale spletl jsem se. Protože tohle je moc ujeté i na Burtona. Celý je to padlý na hlavu, ale konec je megamoc. Twisted Sisters? A ten film? No to se nedá popsat. PS: Tohle je Burtonův první celovečerní film a já ho ze všech jeho filmů viděl jako poslední - tak to je asi znamení:) ()

kobejn odpad!

všechny recenze uživatele

Souhlasim s větou, že jde o "vrchol úchylných komedií", ale narozdíl od djkomy a dalších mi to nepříde ani vtipné, ani roztomilé, a uchylárna to je tedy spíše taková, že se mi z ní zvedal žaludek. Paul reubens aka Pee Wee herman byl zřejmě v té době ve státech fenomén jako Mr. Bean nebo Cimrman, soudě dle tohoto filmu, soudě dle toho, že mu byl film věnován, že kvůli němu se film natočil a dokonce ho dělal sám Burton. Podle mě je to nechutná, trapná, opravdu odpudivá věc. Jak může někomu ten týpek přijít zábavný? Takovej slizoun. Ne, todle opravdu nechápu. Američani sou fakt jiná rasa. Ale koukám, že spousta čechů asi taky. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)
  • Skupina, ktorá pred štúdiami natáča svoj nový videoklip, je glam-rocková kapela Twisted Sister. Pesnička, ktorú môžeme počuť, nesie názov "Burn in Hell" a je z albumu Stay Hungry (1984). K pesničke však v skutočnosti videoklip natočený nikdy nebol. (Lukoh)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama