Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tima Burtona má rád a zatím jsem od něj viděl každý celovečerák až na jeden a ten jeden byl Pee Wee. Než jsem se na film kouknul tak jsem si tady přečetl pár komentářů na film a šel jsem do toho. A nebylo to vůbec tak zlé jak jsem se obával. Ze začátku se člověk nemůže vynadívat na Pee Wee dům, přípravu snídaně a jeho každodenní zvyky. Normálně bych řekl, že je začátek skvělý, ale není jelikož je to prakticky ta nejhorší část filmu, protože je o ničem jen jak chlápek miluje svoje kole a někdo mu ho ukradne. Jakmile se, ale Pee Wee vydá na cestu to jiná podívaná. Směs gagu, trošku horroru a největší nadsázka jakou jsem ve filmu, kdy viděl. A závěrečná honička to korunuje a posouvá film někam úplně jinam. Původně jsem chtěl dát čtyři hvězdy, ale uvědomil jsem si, že na čtyři to rozhodně nebylo tak je to na silných tři hvězdy. Tenhle film by měl vidět každý, kdo říká, že má Tima rád, protože tohle opravdu jiná podívaná než Ed Wood či Alenka v říši divů. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem mě přepadl prvotní hysterický šok. Tohle že je film božského Tima? Pána temných příběhů? Ono to samozřejmě nakonec tak špatné není, jen jde o to přistoupit na režisérovy hrátky. Hlavní hrdina mi připadal jako magor. Prostě úlet v tom dobrém slova smyslu. Tímto filmem jsem si konečně doplnil poslední střípeček do mozaiky umění pana Burtona. Snad mohu prozradit že nejslabším kouskem byla Alenka v říši divů. 50% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšeným fandou úletů, pár návštěv cvokhausu mám rovněž za sebou a nedělá mi problém přimhouřit očičko nad občasnou trapností. Přesto musím smutně konstatovat, že snímek, o detektivním pátrání vynalézavě šťastného idiota Pee-weeho po svém kole, často zákeřně obcházel mé smyslové vnímání velkým obloukem. ()

Estrellita odpad!

všechny recenze uživatele

Humus. Jediný Burtonův film, který prostě za žádnou cenu nezvládnu dodívat. Co to s tím režisérem proboha bylo? Kdo mohle TOHLE vymyslet? Nechutný hlavní herec, barvičky a plast všude kolem, ty debilní dialogy - a hlavně to hihňání... neustálý hihňání... hihi... hehe... to je prostě k poblití. Naštěstí jsem to vypla ještě včas, takže to tak daleko nedošlo, ale žaludek už se mi zvedal. TFUJ! ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Pee-Weeho velké dobrodružství je jedna velká blbost, ale já se u ní parádně bavil. Prvních 10 minut jsem nevycházel z údivu a čekal, zda v podobném tempu bude pokračovat celý film. K mému úžasu tempo nepolevilo a Pee-Wee dál halekal jako na lesy. Ve filmu je sice pár nudnějších scén, ale jako celek je to naprosto nezapomenutelné. Paul Reubens by si za hlavní roli zasloužil Oscara! Je to ale také film, na který musíte mít stoprocentně náladu, nechtít u sledování moc přemýšlet a hledat něco hlubšího. Pak si velké dobrodružství skutečně užijete. :-) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Když Velká Marge vypráví svůj příběh, ani jednou nemrkne. (MeanWhile)
  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)
  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama