Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perry Smith a Dick Hickock se setkali ve vězení a vloupají se do domu na kansaském venkově, kde se podle jejich přesvědčení nachází trezor s 10 000 dolary. Poté, co zabijí čtyři členy domácnosti, však zjistí, že sejf je pryč, a rozhodnou se vydat do Mexika. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Sugestivní krimi/drama, které můžu doporučit všemi deseti. Nekonvenční forma příběhu s výraznými prvky dokumentaristiky + nejedna podmanivá scéna. Celková autenticita filmu nenechá diváka chladným, sice ne po celý film, díky čemuž nemohu jít s hodnocením výš, ale přesto je to originální podívaná. 80% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Soukromé divácké peklo a současně vrchol sugestivnosti a autenticity. Bylo-li čtení Capotovy stejnojmenné knihy, která definovala nový žánr "non-fiction novel", fascinujícím dialogem mezi mnou a homosexuálním literárním géniem, který se v ve svém textu mezi řádky přiznává k tomu, že se zřejmě zamiloval do jednoho ze dvou vrahů, pak projekce tohoto filmu byla okamžikem, na který se jen tak nezapomíná. Nedivím se nebohému Capotovi, že po vydání "In Cold Blood" v r. 1966 už nikdy nic až do své smrti v r. 1984 nenapsal, tato kniha se mu stala osudem a sám Truman Capote zaplatil vysokou cenu za to, že se vydal pátrat po stopách vraždy, která otřásla Amerikou na konci 50. let. Chladnokrevně je možná nejvíce syrový film vůbec, jaký jsem kdy viděl. Současně je to film, který je nesmírně vizuálně čistý a až znepokojivě pravdivý - Chladnokrevně je jedním z mála filmů, u kterého mě mrazí z vědomí, že byl film natočen podle "skutečných událostí". ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film má slušnou atmosféru, jsou tam některý opravdu silný pasáže, ale taky je tam hodně takový rádoby dokumentární vaty. Třeba všechno to vyšetřování sice působí, že to tak asi jako mohlo opravdu probíhat, ale je to strašně nudný. Pořád tam akorát někdo telefonuje, případně sedí někde u stolu a čumí do papírů. Taky postavy těch detektivů jsou úplně plochý a nezajímavý. Mohlo se taky víc zapracovat na tom soudním procesu. Ten se odbyl asi za 3 minuty. Z filmu mám dost rozporuplný dojmy. Celkový hodnocení slibovalo hodně, ale mě to nějak nenadchlo. Za mě je to průměr. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tip na film jsem před nějakou dobou dostal od HorrFi(ho) za což mu samozřejmě děkuju. Přiznávám, že do filmu i díky delší stopáži se mi moc nechtělo ale i na něj konečně došla řada. Teď už pár slov k tomuto kousku. Docela mě teda překvapuje tak vysoký hodnocení. Neříkám, že jde o špatnej film ale mě osobně až tak neuchvátil. Moc často to sice nedělám než napíšu svůj komentář ale tentokrát jsem si četl ostatní komentáře dřív než jsem napsal ten svůj jestli to má(nebo měl)někdo s filmem obdobně tak jako já. A našel jsem. Celkem pěkně to ve svým komentáři vystihl uživatel dobytek. Mám z filmu přesně obdobný pocity. Takže za mě to prostě na víc jak lepší 3hvězdy není. PS. I mně se moc líbila scéna kdy Perry Smith (Robert Blake) hledí v myšlenkách nazpět na celý svůj život a déšť zvenku tekoucí po okně se odráží na hercově tváři tak, že to vypadá, jako kdyby byla pokrytá slzami. Tento efekt vyzdvihovalo mnoho kritiků ve svých recenzích. A pak se ve zdejších zajímavostech dozvím, že to vše vzniklo vlastně omylem. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Capoteho kniha Chladnokrvne je súčasťou mojej knižnice a tak som mohol posúdiť, nakoľko sa Richard Brooks trafil do mojej predstavy. Viem, že som bol spokojný, ale na detaily si už po toľkých desaťročiach nespomínam. Chladnokrvne som odvtedy nevidel a asi už ani neuvidím, lebo televízie vysielajú predovšetkým pre postihnutých Alzheimerovou chorobou, ktorým aj dvojstá repríza filmu prináša rovnaký zážitok, ako premiéra. Nie je však treba strácať nádej. Už o tri roky neskôr sa mi podarilo dostať sa k filmu a potvrdiť si prvotný dojem z neho. Možno je pridlhý, ale iba pre súčasných milovníkov akčňákov, možno má aj iné nedostatky, o ktorých neviem. Ale ten chlad z názvu je prítomný počas celého filmu. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Richard Brooks kvůli autenticitě natáčel na místech, kde se dané události opravdu staly, včetně domu rodiny Clutterových a opravdové soudní síni s šesti členy poroty, kteří tehdy případu přihlíželi. Dokonce byl použit i kůň, kterého skutečně vlastnila Nancy Clutterová, a oprátky na konci filmu jsou rovněž skutečné. (Morien)
  • První americký mainstreamový film, ve kterém zazní výraz "bullshit". (Morien)
  • V červnu 2008 umístil Americky filmový institut Chladnokrevně na osmé místo v žebříčku deseti nejlepších soudních dramat. (Morien)

Reklama

Reklama