Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tísnivé atmosféře Polska padesátých let minulého století, v době z hlediska dějin vědecké kriminalistiky velmi nedávné, se odehrává další příběh televizního cyklu z dějin zločinu a jeho potírání. Pokusil se vystihnout složitou a pro naši rozpornou přítomnost typickou cestu, po níž se k sobě přibližovaly dva významné obory, přímo související s člověkem a jeho chováním – tedy kriminalistika a psychologie. Společensky a časově zarámovaný příběh cyklu vypráví o tom, že i naše doba, považovaná námi samými za vrchol svobody poznání, zřejmě měla a má svá tabu... (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

blezg 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi hmatatelná hustá až mrazivá atmosféra, atmosféra strachu ze spravedlnosti socialisticky smýšlejícího zřízení a jejích vykonavatelů. Ten náznak, že pokud se nenajde viník, vezmeme někoho, kdo se nám hodí, a ten to odskáče, byl tak věrohodný, až z toho mrazí v zádech. Jediné, u čeho jsem se musel pousmát, bylo zobrazení násilných aktů, myslím bití, které nebylo vůbec věrohodné, spíš jak ve školním filmu. Jinak jsem se tedy nesmál. Hodnotím jako jeden z nejlepších dílů a výjimečný kousek. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa mňa vôbec najlepšia Vašutova úloha jeho kariéry. Tento diel je akýsi dôkaz toho, že trpezlivým premýšľaním a chápaním vecí do hĺbky vždy zájdeme ďalej, ako tupým násilím. Veľmi sa mi páčil záver a profesorova reakcia na Vašutovu ponuku odvozu do mesta. Atmosféra je poriadne hustá a nechcel by som byť pri tomto vyšetrovaní na dedine ako jej obyvateľ, ani ako náhodný turista. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coby vyšetřovat Scotland Yardu v jednomu z předchozích dílů tohoto seriálu podal Marek Vašut slušný výkon a tady coby slizký STBák si rovněž nevedl špatně. Vlastně by se dalo říci, že byl tím nejzajímavějším. Trojan i Vávra předvedli své standarty – co jim umožnily jejich postavy a Miroslav Táborský zvládl svou roličku taky s přehledem. Problém byl však v tom, že se mi líbila hlavně první polovina tohoto příběhu, ta druhá byla až moc zdlouhavá. I z toho důvodu se tentokrát přikláním spíš k průměrnému ohodnocení… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to byl další kvalitní kousek. Tvůrcům se podařilo skvěle přiblížit atmosféru padesátých let minulého století, mocně k tomu přispěl kapitán "StB" ("Gestapo", "KGB"- vyberte si přezdívku podle nálady) Pioterek v podání Marka Vašuta. Pátrání po žháři vytvářelo jen pozadí pro střet ideologie s filosofickým pohledem na svět. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Novější série už nemají tak objevný potenciál jako v prvních sériích, které diváka seznamovaly s velkými objevy a novátorskými inovacemi na poli kriminalistiky. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

.......dobrá atmosféra...tie 50-te roky vo východnom bloku boli asi všetky rovnaké....priznania boli získané "dôkazmi" po donucovacích výsluchoch....ale celkovo príbeh slabší.... ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Koukám, že stejná chyba je zde i na fdb a není se čemu divit...i v titulcích je uveden Jan Bonaventura jako velitel STB (Vašut ho oslovuje "plukovníku"), ale je to nesmysl, jedná se totiž o Jindřicha Bonaventuru a navíc se domnívám, že je (stejně jako u jiných svých rolí) předabován...zde slyším Miroslava Saica. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vašut jako zloun utržený ze řetězu, bravo. Je to skvělej herec, i když jak sám říká, je to pro něho jenom práce a žádné poslání (aspoň si nehraje na pana umělce, takhle brutálně upřímnej je málokdo z nich). Tak boží role, že bych si jí ráda zahrála i já - stačí zařvat a zesere se všechno v okruhu sta mil, vlastně ani řvát nemusí a stane se to samý - žůžo ! Slušně vystavěný děj, dialogy, obsazení ... Všichni hrajou jak na bále - s chutí. Chválím obsazení mé oblíbené a nedoceněné  Jaroslavy Tiché - další z trestuhodně nevyužitých talentů. Dále můj milovaný Bohumil Vávra (neplést s Milošem) - šaman z pravěké trilogie a hlavně dědeček z Prázdnin pro psa. Táborský pěkně vystřihl toho debila, ale tak on je solidní (umělecky, ne lidsky) herec od mládí, to se vědělo. ()

Reklama

Reklama