Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou budu zpívat s Karlem Gottem! Iveta je dívka z Frenštátu pod Radhoštěm, která chce být slavná. Nejdřív ale musí přesvědčit vlastní rodiče, aby jí vůbec umožnili zpívat. A to ještě nevědí, že jí brzy vstoupí do života láska… (Voyo)

Recenze (43)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi slušně natočené i zahrané, asi se to docela věrně drží i faktů, ale hvězdu dolů musím dát za Křenkovou, která se snad jinak než pr.del tvářit neumí a tady je teda echt. Srovnejte její herectví s herectvím Bouškové, jak nádherně zahraje své milé překvapení, že ta jí podceňovaná Iveta to sólo dala naprosto čistě. Jinak samozřejmě všichni víme, že tatínek měl pravdu a Praha milou dívku semlela tak, až se z toho jednoho dne vydala po kolejích naproti jedoucímu vlaku. Otázka je, jestli a proč se vlastně na to dívat, protože teď to bude pár dílů o vzestupu a Štaidlovi a Gottovi, a pak o sešupu dolů a je otázka, nakolik si domácí hospodyňky, na které je to cíleno, z toho vezmou něco víc. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bartošová Rhapsody – aneb kdo by to byl kdy řekl, že mě někdy bude bavit televizní biografie o Ivetě Bartošový od komerčního škváru TV Hovna a platformy Yolo. Boomeři a husákovy děti budou mít na krajíčku a zamáčknou nostalgickou slzu nad řízkama v chlebu, trvalou Anny Fialový a normalizační atmoškou, ale přesto bych si troufal tvrdit, že tahle minisérie svým poutavým formálním zpracováním a relativně autentickou retro stylizací (byť pochopitelně kýčovitou a patetickou) dokáže zaujmout i mladší generace diváků, poněvadž první epizoda je na poměry Novy povedenou expozicí. Jen je škoda, že Eliška Křenková tentokrát moc herecky neexceluje. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mě vyděsilo, když ted zjišťuji, kolik to má dílů. Ivetě jsem nikdy nefandila, takže při sledování nemám výhodu sladké nostalgie a mohu svůj názor vyjádřit naplno. Příšerné dialogy a nyvé pohledy, z nichž každý má asi tak o 5 minut déle času, než by mít měl, solidní podívanou neudělají. První díl byl zkrátka jenom nuda. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že je to důstojně natočený první díl. Kritikové zmínili, že chybí reflexe komunistického režimu. Pravda, ta tady opravdu není. Ale je to komerční projekt, kde se lidé dojmou nad mladým Sepešim, Haberou, Bartošovou a řízkama v kulturáku roku 1983. Takže celkem chápu, proč to tam tvůrci nedali. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle mi zatím hodně sedlo. O Ivetu Bartošovou jsem se nikdy až tak detailně nezajímal, takže znám hlavně až její eskapády od období Pomeje a dále, a její mládí je pro mě tak plné tajemství. Nedokážu tak určit, do jaké míry se toto zakládá na skutečnosti, každopádně se mi líbí dobová atmosféra, a celé to dobové prostředí showbyznysu. Stejně tak dobře to vypadá i u hereckých výkonů. Velké překvapení v podobě Anny Fialové a Vojtěcha Vodochodského. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Iveta ve filmu na Mladé písni Jihlava dostává cenu útěchy, ve skutečnosti ale dostala cenu poroty za interpretační výkon. (jujec)
  • Slavnost, která probíhá na začátku, se natáčela v hostinci v obci Domousnice nedaleko Mladé Boleslavi. (HanzoBureshi)
  • Iveta (Anna Fialová) jede s rodiči v novém autě z domova do Jihlavy na soutěž „Mladá píseň Jihlava“. Auto má SPZ: ZRA-28-60. Taková značka příslušela okresu Žďár nad Sázavou. V té době muselo být každé auto majitelem registrováno v okrese trvalého bydliště, což u Bartošů byl okres Frýdek-Místek. Dále je sporné, jestli v roce 1983 měl Žďár nad Sázavou za označením ZR už i písmeno A. (bearmeedek)

Reklama

Reklama