Reklama

Reklama

Hra o smrti

  • Velká Británie The Reckoning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1380 a Anglií zmítají mocenské boje mezi církví a světskou vrchností. Mladý kněz Niccolas de Valans je nucen uprchnout poté, co se dopustil cizoložství. Na své cestě narazí na potulnou hereckou společnost, v čele s Martinem (WILLEM DAFOE), a protože je schopný, přidá se k nim. Putují do města Daremu, kde mají hrát místnímu lennímu pánovi k narozeninám. Stržený most přes řeku je však donutí, aby prošli panstvím lorda de Guse a zastavili se u jeho hradu. Přicházejí zrovna ve chvíli, kdy je město vzrušeno vraždou malého chlapce, z níž byla obviněna hluchoněmá žena. Niccolas brzy pozná, že něco zde není v pořádku. Společně s Martinem se zapletou de temné sítě zločinu a nenávisti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

akisha 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli mě ještě baví koukat, jak Paul Bettany hraje kněze. Už jsme tu měli mnicha zabijáka, anděla mstitele, kazatele rozparovače a teď kněz smilník. Příště si asi zahraje papeže rockera. Ale vážně, Paul je super, jako herce ho mám moc ráda, a tentokrát naštěstí svůj kněžský sestřih shodil už v úvodu. Příběh je to zajímavý - kočovní divadelníci, co chtějí pomoct hluchoněmé ženě obviněné z vraždy malého kluka a nad tím vším bdí oko všemocného Vincenta Cassela. Stejně tak dobrá je atmosféra, oživená detektivní linií, která nedovolí, aby film sklouzl do nudnýho rozjímaní. K tomu je tu pár scén polonahýho Dafoea, jak dělá most, to jste taky ještě určitě neviděli. Ačkoliv se Cassel zjeví jenom v poslední čtvrthodině, jeho účast potěší. Nadprůměrná historická detektivka se skvělými herci, ústící do uspokojivého finále. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Hezký rozjezd, poutavou atmosféru a prostředí (ano, srovnání se "Jménem růže" je nasnadě) a precizní herecké výkony (Bettany i Dafoe za jedna) bohužel kazí dotěrná hudba, směšný záporák a hlavně rádobyfilozofický, špatně vygradovaný závěr s toporným rozhovorem o Bohu. Škoda, první polovinu jsem si poměrně užil. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Hra nejen o smrti, ale hlavně o tíživosti viny a možnosti ji smýt, smyslu trestu, o tom čemu má pomoci. Dokonale vytvořený středověk a v něm dokonale vystavěný příběh. Odvíjí se často velice nečekaně a přitom logicky. Vlastně je to jednoduché - takový byl a je prostě život, ale někdy se to trefuje hůř, než se to povedlo zde. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

...aneb jak stateční herci urychlili pád feudalismu. Pěkně udělané, ale na můj vkus příliš pohádkové. Herci, kteří zmařili popravu tím, že se zbraní v ruce zpacifikovali její ozbrojené vykonavatele? Hmmm...to mi nesedělo. Herci, kteří našli útočiště před ozbrojenou hordou vojáků v zámecké kapli, do které napochoduje druhým vchodem jediný člověk - zvrhlý šlechtic, jemuž herci právě před chvílí zaškodili tak, jak ještě nikdy nikdo žádné jiné pomazané hlavě s modrou krví? Hmmm...to mi nesedělo ještě víc. Ryzí pohádka. Ale třeba jsem jen moc přísnej. A hlavně - pokud bych tomu měl JÁ věřit, tak by to bylo jen o tom, že je to každýmu jasný, kdo ty kluky vraždí, nikdo ale neřekne ani popel. A pokud by se někdo přece jen zbláznil, tak by v té době s tou svojí pravdou vydržel naživu jen po skutečně nezbytně dlouhou (ne moc dlouhou) dobu. Ta doba měla totiž jasné vítěze. Tvůrci tohoto filmu to dobře věděli a bylo to na něm znát, oni ale potřebovali za každou cenu happy end, a tím to celý trochu zmrvili. Bohužel. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Anglický středověk mě vždycky fascinoval a tohle je poutavý film o době, kdy byla Anglie trápena morem a chudobou. Výprava a hudba věrně doplňují příběh a neustálé prostřihy a úhly kamery dodávají onu potřebnou kapku nevšednosti. Willem Dafoe a hlavně Paul Bettany byli obsazeni do rolí, které jim padly přímo na tělo, a Cassel, který ačkoli se tam moc neohřaje, tak dokáže maximálně využít svého prostoru. Hodně silné 4*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Skupinka hercov sa pri táborovom ohni chce ísť na sever, ale po páde mosta sa rozhodujú, či ísť na východ, alebo západ. Ale smery svetových strán ukazujú naopak. (vander19)
  • V závěrečné scény zúčtování, jsou scény, kde Lord De Guise mluví, i když ústa má zavřená, to kvůli vytvoření efektu dezorientace. (akisha)
  • Filmovanie snímky prebiehalo vo Veľkej Británii a taktiež v Španielsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama