Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Na prvého levieho kráľa sa pokračovanie ani zďaleka nechytá. Až na jednu pesničku sú všetky ostatné nezaujímavé a nudné. Príbeh strašne náročne odsýpa a silene je do deja tlačené ponaučenie, že aj keď sa narodíte ako lump môžete svoj osud zmeniť. Plusom je že sa tu stretneme s viacerými obľúbenými postavičkami z jednotky. V podstate ide o veľmi priemerné pokračovanie kultovej rozprávky. 50% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Samozrejme to už bolo slabšie ako jednotka, ale stále krásny príbeh, krásna animácia zlatých kreslených deväťdesiatok a v podstate jeden z posledných "kreslených" snímkov, pretože už nastupovala doba animovaná. Všetko by bolo fajn, jediné, čo sa ťažšie prekúsava, tak samozrejme tie incestné veci, ktoré samozrejme vo svete levov majú svoje opodstatnenie a vysvetlenie, ale na poli rozprávok to predsa len mohli trochu nejako prepracovať. Inak veľmi slušná kreslená rozprávka, dcérke sa páčila, ja som túto druhú časť videl po prvý raz. Prvá legendárna časť bola vo svojej dobe povinnosť, toto už nie, zajtra dáme trojku a končíme, seriál netreba, beží aj v TV. :) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Pravý opak toho, jak zbytečně někdy mohou působit sequely klasických disneyovek. Žádné náhledy do dětství hlavních hrdinů ani rozmazávání legendárního happyendu. Simbův příběh vypráví osudy nové generace a jestli byl původní Lví král dětským Hamletem, sahá druhý díl po Romeovi a Julii. I s odstupem času navíc legendárnímu animáku nedělá jakoukoli ostudu a naopak jeho příběh dokonale doplňuje. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Pokracovani jedne z nejlepsich disneyovek,ktere dopadlo jeste celkem dobre.Proste se pokracovani delat musi,aby se nejaka koruna vydelala,ze?Vetsinou je to velmi smutne sledovat,co z puvodniho filmu vzniklo.Tady se jeste celkem podarilo uchovat atmosferu a pribeh,ktery doplnuji pomerne slusne pisnicky.Ovsem ze kvalita poklesla,a to pomerne podstratne je videt,jak v mnohem slabsim pribehu,tak i v nenapaditosti a nevtipnosti deje.Nastesti par dobrych pisnicek a scen film trochu zachranuje,stejne jako tradicne kvalitni disneyovska animace.Takze davam lvich 60%. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Jestli první díl dostal většinu lidí do kolen, tak u mě zabodoval až druhý díl. A to hlavně písničkami s českým dabingem. Příběh je dobrý, ale občas jsou tam slepá a dlouhá místa. Písničky dabing TOP, soundtrack jako takoví také. 👍 Doporučuji. Film mě pokaždé dojme, je to dobře vymyšlené. Poznámka: Jestli bude Lví král 2 natočený jako první hraný film Lví král (2019), máme se na co těšit. 😊 Hvězdiček 4**** Hodnocení 2 A máme tu slavné pokračování, jednoho z nejúspěšnějších animovaných filmů. Bude ale i pokračování úspěšné? No, to posuďte sami. Opět je tu krásná grafika, a skvělý příběh. Nechybí ani hlášky a super scény. Nevím proč, ale Kiara a její dobrodružství je zkrátka lepší. Proto také dávám i zde plný počet. Ve filmu jsou i velmi emotivní scény. Také zde nechybí Simba, Nala, Pumba a Timon. 😄 Poznámka: Český dabing se zde povedl, a opět jsou i písničky dabované. Poznámka: Některé scény (písničky), si samostatně přehrávám i dnes. (Nejvíce je ale písnička Vyhnanství!) 👍 Doporučuji. Hvězdiček 5 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Vitani se původně jmenovala Shetani, a dokonce můžete slyšet, že o ní některé postavy tímto jménem mluví. Shetani znamená ve svahilštiněi "ďábel", což se asi studiu Disney zdálo nevhodné, tak jméno změnili na Vitani, což ve svahilštině, ze které pochází většina jmen postav, nemá žádný význam. (HappySmile)
  • Simbova dcera se původně jmenovala Aisha, nicméně Disney její jméno změnil poté, co zjistil, že stejně se jmenuje žlutá strážkyně ze seriálu Strážci vesmíru. (HappySmile)

Reklama

Reklama