Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Stejně nudné a otravné (dějem i písničkami) jako první díl, animák nepřinášející nic nového a žádná charakterově zajímavá postavička, která by mě po celou 80ti minutovou stopáž dokázala udržet v pozornosti. Lehkou výhodu u dvojky jsem měl, že Kiara mi přecijen byla milejší než mladý Simbo. Třetí hvězdu u obou dílů přihazuju pouze za vydařenou animaci. Lví král 1+2 shodně za 55%. Ať žije staré dobré Bambi či Dumbo:)) ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že tohle dílo směřovalo primárně na DVD nosiče. Lví král 2: Simbův příběh totiž není o nic horší než jeho předchůdce. Název je sice svým způsobem takové menší klamání diváka, neboť místo Simby sledujeme spíše dobrodružství malé Kiary, nicméně tohle malé nedorozumění lze tvůrcům prominout, jelikož se jim dvojka opět nesmírně povedla, ať už se jedná o sympatické postavy, pěkně chytlavou hudbu, povedený romantický příběh nebo o hezky podmanivou atmosféru. Animace je v některých momentech trochu horší, ale dá se to přežít a hlavně vzhledem k okolnostem i pochopit. Opět smekám, stále velice příjemný zážitek. 9/10. ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála dvojek, která se ještě drží kvality jedničky a to se jedná o vedeo film. U žádné disneyovky dvojka nedosáhla kvalitou jedničky. Tu se to povedlo. Opět příběh Shakespearův, tentokrát Romeo a Julie. Opět nádherné písně. Tentokrát byla použita i píseň z broadwayské verze původní "šou": He lives in you. Kdysi jsem si říkal, škod, že ji nepužili v directors cutu v původním filmu. Ale pak, když jsem ji zřel tu, tak jsem se kochal. Stejně tak nádherná píseň, kdy zavrhnou Kovu. Trojka již je prča a mělo se to jmenovat jinak. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti tejto pohodovej, ale zároveň dosť temnejšej dvojke, ale až taká veľká pýcha to oproti skvelej jednotke samozrejme byť už nemôže. Nové postavičky a radikálnejšia zmena príbehu však nie sú sklamaním a hlavne oveľa lepšie a výbušnejšie pesničky mi v tomto prípade prekvapivo dobre sadli, zachránili to a vyzdvihli z pôvodných troch, na dnešné štyri hviezdy. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování legendárního prvního dílu. Samozřejmě druhý díl není tak kvalitní jako předchozí díl, ale u dvojky se nebudete nudit a druhý díl Lvího krále vám dokáže vykouzlit úsměv na rtech. O humor celých 80 minut se především stará Timon a Pumba. Jejich hlášky nemají prostě chybu a celý film docela slušně táhnou. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)
  • První díl byl založen na Hamletovi, toto pokračování v sobě zase nese znaky jiné Shakespearovy hry Romeo a Julie. (HappySmile)
  • Vitani se původně jmenovala Shetani, a dokonce můžete slyšet, že o ní některé postavy tímto jménem mluví. Shetani znamená ve svahilštiněi "ďábel", což se asi studiu Disney zdálo nevhodné, tak jméno změnili na Vitani, což ve svahilštině, ze které pochází většina jmen postav, nemá žádný význam. (HappySmile)

Reklama

Reklama