Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček dávám za strhující myšlenku a jak zde bylo už i řečeno strhující konec!Neo z Matrixu a Trávníkář jako Kiberkristus mají až nápadně podobné rysy nemyslíte:-)?Myšlenaka (ač již otřepaná, tak přec čímsi inovovaná a dráždivá) a závěrečná scéna, kdy hlavní hrdina hledá zadní vrátka pro úník ze svého kibervězení, mě naprosto ohromily! Takže tento snímek určitě shlédněte! PS: A pozor na telefony:-) ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Příběh sice hodně ohraný a přitažený za vlasy, ale výsledek překvapivě není zase tak špatný. Čekal jsem totální sračku a místo toho je Trávníkář lehce nadprůměrný béčko, který si hlavně na nic nehraje. Pierce Brosnan se snaží a Jeff Fahey většinu scén zvládá vcelku s přehledem. Trávníkář je sice plný tisickrát viděných klišé a Kingově povídce se podobá asi jako Scary Movie Vřískotu, ale i díky ne-úplně-šťastnému konci je to nakonec řekněme zdařilý dílko. ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

"Trávníkář" není klasickou adaptací Kingovy předlohy se kterou by se dal porovnávat, ale přesto děj neztratil na zajímavosti a temnosti. Pokud jde o triky, revolučnější se mi zdál "TRON", ale to je věc názoru. Hlavní aktéři zahráli skvěle, jinak se film oblékl do kabátku nablýskaného béčka, jež je přiměřeně úměrné svojí době. Pár děr ve scénáři nebo uspěchané dialogy také snímku nepřidaly, takže 65% = 3/5 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Brett Leonard přinesl v té době revoluční film na toto téma, kdy spojil sci-fi s horrorem v němž figuroval virtuální svět a bylo možno být tělem na zemi a myslí v počítačové hře. Na tehdejší dobu skvělé vizuální efekty, jenž zaujaly celý svět. V dnešní době se tomuto dílu jen digitální mágové smějí, ale nemůžou mu upřít, že na tehdejší dobu předvedl asi maximum. Musel pracovat s 10 miliónovým rozpočtem, výsledkem byl trojnásobný zisk.Film byl zpracován podle Kingovy povídky, ale filmové zpracování se jí zcela neřídí. Spíše se jí drží jen velice okrajově. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jestli si nějáký filmový námět zaslouží vysokorozpočtový remake hezky ve 3D-tak je to právě Trávníkář... v roce 92 takový potenciál ani nemohl být plně rozvinutý(zajímalo by mě kolik tenkrát nejmodernějších kompjůtrů bylo totálně odvařeno na animaci,která se rovná dnešním home-made spořičům obrazovky :D)..krom omluvitelné technické nedokonalosti film trpí špatným herectvím(speciálně Fahey je úděsný na všech frontách), přiblblým scénářem ,tuctovou hudbou...a vůbec je to celé tak něják odbyté a je to škoda,škoda,škoda-to téma je totiž hodně zajímavé a zatím nevytěžené... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)

Reklama

Reklama