Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

kajas 

všechny recenze uživatele

Loni Přátelé, letos Harry. Literární a filmový fenomén stvořený J. K. Rowlingovou nedávno oslavil neuvěřitelných 20 let od premiéry prvního filmu. Do televizního speciálu přijali pozvání tři herci, bez kterých by to nešlo, fanoušci se samozřejmě mohli těšit také na představitele vedlejších rolí a na další tvůrce. Když bych měla porovnávat tento reunion s už zmiňovaným speciálem Přátel, Přátelé budou těsnými vítězi. Proč? HP speciál se sice vyhnul nezábavným vsuvkám s celebritami a podivným rozhovorům s fanoušky z různých koutů světa, na druhou stranu působí těch sto minut trošičku staticky - většinou si ústřední trio "jenom" povídá na pohovce a sem tam si na natáčení zavzpomíná někdo jiný. V Přátelích jsem si našla více silných momentů, jako bylo předčítání některých scén znovu po letech. Přesto se ale jedná o příjemnou podívanou, která žádného fanouška nezklame. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Uznávám, pro Harryho jsem měl vždy slabost. Je to série, které dokáži odpustit všechny nedokonalosti, nepřesnosti a odchylky od knih. Prostě ji miluji. A stejně to mám i s tímto dokumentem. Uvítal bych ho klidně o půl hodinky delší, ale ta vlna nostalgie je neskutečná. K Rowlingové se vyjadřovat nebudu, ale i přes všechny spory si myslím, že tady svůj adekvátní (i když archivní) prostor dostala. Až se bude točit dokument o knihách (ne o filmové sérii) budu její absenci řešit více. Jen škoda, že svět s takovým potenciálem se daří pohřbívat prostřednictvím sterilních a vnitřně se popírajících Fantastických zvířat (jejichž první díl mám ještě docela rád). Protože existuje spousta skvělých příběhů, která by stála za to vyprávět. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Letem světem Bradavicemi a odkazem, který zanechaly v srdcích mladých hereckých představitelů. Nakousne se toho hodně, ale skoro nic nového se nedozvíme a jsme vrženi do nostalgie, která prostě musí zvítězit a tečka. Sám Rupert Grint tu říká, že si nepřipadá tak starý, aby musel natáčet nějakou rekapitulaci - nikdo z dotyčných nemusel, ale proč si po deseti letech nezabrečet nad velkým literárním fenoménem, z něhož vznikaly vděčné coming of age fantasy filmy, a nezdůraznit, jak byli všichni kolegové a tvůrci skvělí a přátelští? Alespoň elementární snaha o rozlišení motivačního vývoje série, která se podřizovala vizím různých režisérů, zajištuje jakž takž nosnou strukturu tohoto líbivého speciálu. A k dobru lze také připsat, že to můžeme považovat více za chronologický dokument, přibližující pozadí, casting a tvůrčí rozhodnutí ohledně vývoje některých postav, než jen za kýčovitou sebereflexní reklamu a vzpomínání po letech. Jsem obrovský milovník knih a filmy mám celkem rád (i když opravdu bych vyzdvihl asi jen trojku a pětku), ale tohle mě nedokázalo žádným způsobem obohatit ani emocionálně, ani příběhy ze zákulisí, jichž jsem čekal podstatně více - a když už, tak i podstatně lépe prozkoumané, jako v případě pubertální krize Emmy Watson, o níž padla jen ledabylá zmínka. Chtělo by to sundat růžové brýle a přijít s tématy, které by na výrobě potterovských filmů, jejich společenské odezvě a roli v životech herců skutečně stálo za to dokumentárně prozkoumávat. Tohle je jen milý nablýskaný fanservice s pár zajímavými postřehy a paralelami mezi charaktery dětských herců a jejich postav. 55 % ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

5/10 – Zas tak mě to neoslovilo. Harry Potter je jedna z mých nejoblíbenějších filmových i knižních ság vůbec, ale nějak nevidím důvod proč dělat hromadný pokec s hlavními představiteli po 20 letech. Provedení je nemastné neslané; ani se u toho nezasmějete, ani vás to nedojme. Některé zákulisní zajímavosti, peprnosti a klepy mě zaujaly, jiné nikoliv. Bylo fajn vidět známé tváře zase pohromadě v souvislosti s Harrym, ale tím to pro mne haslo. Ocenil jsem tak maximálně chemii, kterou mezi sebou ústřední duo dosud má, byla radost slyšet je konverzovat. Škoda, že se totéž nedá říct o ostatních mluvčích. Dohromady celkem nuda a zbytečnost. Pamatuju si, jaké kolem toho dělali haló, když to vyšlo, a přitom je to jen takový vlažný pokec plný superlativů. Vlastně bych mohl s klidem na duši zase jednou použít svoje oblíbené slovo – geniálničení. Dostalo se nám totiž hodiny a tři čtvrtě, ve které se herci a tvůrci vzájemně poplácávali po zádech, jací to jsou neomylně geniální pašíci, kteří doručili širému světu to, po čem každičký jeden tehdejší teenager ze srdce prahnul a udělali to faaakt dobře. Verdikt: "Docela nuda, kterou ale stojí za to vidět, pokud jste potterhead nebo tak něco." ()

campix 

všechny recenze uživatele

Takhle by Reuniony měly vypadat. Je tady všechno pro fanoušky, ale také pro ty, které Harry Potter zas tolik nechytil. Dá se jednoduše doporučit všem. Vrací se spousta známých tváří, včetně ústřední trojice. Jenom JK Rowling je kvůli aktuálnímu dění bohužel upozaděna, takže tady tvůrci ustoupili, což je trošku škoda. Jinak asi nemám výtek. Vše je doplněné o filmové záběry a také spoustu zajímavých historek z natáčení. Je vidět, jak bylo pro studio důležité postarat se o kvalitní zpracování knižního bestselleru, a tak jak se vyvíjela kniha, tak se také měnili režiséři, kteří lépe seděli do jejího stylu. Hezké pohlazení pro někoho, kdo s těmito filmy a vlastně ústřední trojicí vyrůstal. Velmi povedené. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • V jednom záběru vidíme vedle sebe sedět Jamese Phelpse a Olivera Phelpse. Tvůrci dokumentu jim však v popisku prohodili jména. Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • Natáčení velké části dokumentu probíhalo v původních filmových kulisách, které jsou nyní součástí exkurze (Harry Potter Studio Tour), jež byla otevřena veřejnosti v roce 2012 v leavesdenských filmových ateliérech. (HellFire)

Reklama

Reklama