Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

HAL 

všechny recenze uživatele

Kdo tady krájí tu cibuli? Nejsem Potterhead, fakt ne, sice jsem v docela správném věku a ságu jsem prožíval jak knižní tak i filmovou průběžně jak postupně vycházela, ale všechno jsem je bral s rezervou, a vyloženě nadšený byl jen snad jen ze dvou dílů... ale stejně tohle setkání po letech je podané tak mile, že dokáže dojmout. A vzbudit touhu si tu sérii dát hned celou znovu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání: kvalitní výroční "making of", dojemný setkání a vzpomínání tvůrců potterovské série. Konverzace působí vřele a nestrojený, a la potkají se staří známí, je fajn vidět zase pár z oblíbených lokací. / Nechal jsem to být při dívání a hodnocení, ALE rád bych zde napsal, že jako fanouška knížek, zastánce rozumu & otevřené diskuze mě opravdu velmi mrzí kauza JK Rowling (x) - jak se k autorce předlohy zachoval zástup twitterových ideologů (...) a mnohá média, načež i srabsky velká studia a vůbec celý tým, který se podílel na realizaci filmů a kasuje díky ní ultimátní $$$. Alespoň tu s ní bylo pár vstupů ze starších interview, ale prostě nevděk a ostuda, smutná vizitka naší doby. Ať už je to s její absencí jakkoli (nechtěla tam být, proč asi...), Return to Hogwarts je bez účasti autorky Harry Pottera trapas a převeliká škoda. / A jste-li snad sami v davu tupých ovcí, co ji vytrvale osočují z anti-trans a dalších špatných postojů, důrazně doporučuji přečíst si její vlastní vyjádření nijak vytržená z kontextu a zhoubně přežvýkaná zápaďáckou woke levicí :) (!!) ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Bylo hezké vidět herce ze série, jak vzpomínají na natáčení Harryho Pottera a jak navštěvují kulisy. Občas byl znát ten tlak, že něco bylo vyloženě nahrané, že jim nakázali, řekněte tohle a řekněte tamto. To se dalo čekat, u Přátel to nebylo nic jiného. Nejvíce mě bavily scény s Helenou a Danielem, to jsem se nasmála nejvíce a taky pěkně zvládli situaci s J.K., protože i když s ní nechtějí mít kvůli jejím výrokům nic společného, pořád je to ona, kdo všechnos tvořil, takže jí nemohli jen tak vynechat a vymysleli to dobře. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Uznávám, pro Harryho jsem měl vždy slabost. Je to série, které dokáži odpustit všechny nedokonalosti, nepřesnosti a odchylky od knih. Prostě ji miluji. A stejně to mám i s tímto dokumentem. Uvítal bych ho klidně o půl hodinky delší, ale ta vlna nostalgie je neskutečná. K Rowlingové se vyjadřovat nebudu, ale i přes všechny spory si myslím, že tady svůj adekvátní (i když archivní) prostor dostala. Až se bude točit dokument o knihách (ne o filmové sérii) budu její absenci řešit více. Jen škoda, že svět s takovým potenciálem se daří pohřbívat prostřednictvím sterilních a vnitřně se popírajících Fantastických zvířat (jejichž první díl mám ještě docela rád). Protože existuje spousta skvělých příběhů, která by stála za to vyprávět. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tá druhá časť názvu ma najprv zmiatla. Že návrat do bradavíc. Myslel som si, že ide o návrat do nášho prezidentského paláca, tam sa jedna taká bradavica váľa po koberci. Ale ono nie, bol to len odrastený okuliarnik a Hermiona večne vysušená. Nie som fanda, no neurazilo. A Rowlingová má dnes iné problémy. Psychickí chorí ľudia ju obviňujú z toho, že je transfóbna, lebo sa jej nepozdávajú fúzatí páni s vagínou, a vraj je celkovo jej Harry Potter rasistický 😂 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • V jednom záběru vidíme vedle sebe sedět Jamese Phelpse a Olivera Phelpse. Tvůrci dokumentu jim však v popisku prohodili jména. Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • Na jedné fotce můžeme vidět holčičku, jak sedí u stolu a má na sobě čelenku Minnie Mause. Původně mělo jít o Emmu Watson (Hermiona Grangerová). Ve skutečnosti se ale jedná o Emmu Roberts, neteř Julie Roberts. Na chybu začali fanoušci na sociálních sítích upozorňovat. Na Instagramu Emma Watson tuto fotku sdílela a dodala k ní: „Já jsem nebyla takhle roztomilá.“ Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)

Reklama

Reklama