Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

kajas 

všechny recenze uživatele

Loni Přátelé, letos Harry. Literární a filmový fenomén stvořený J. K. Rowlingovou nedávno oslavil neuvěřitelných 20 let od premiéry prvního filmu. Do televizního speciálu přijali pozvání tři herci, bez kterých by to nešlo, fanoušci se samozřejmě mohli těšit také na představitele vedlejších rolí a na další tvůrce. Když bych měla porovnávat tento reunion s už zmiňovaným speciálem Přátel, Přátelé budou těsnými vítězi. Proč? HP speciál se sice vyhnul nezábavným vsuvkám s celebritami a podivným rozhovorům s fanoušky z různých koutů světa, na druhou stranu působí těch sto minut trošičku staticky - většinou si ústřední trio "jenom" povídá na pohovce a sem tam si na natáčení zavzpomíná někdo jiný. V Přátelích jsem si našla více silných momentů, jako bylo předčítání některých scén znovu po letech. Přesto se ale jedná o příjemnou podívanou, která žádného fanouška nezklame. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je potvora a tady funguje. U Harryho Pottera jsem vyrůstal, nejdříve u knížek a později i u filmů, a obojí mám rád. Takže jsem si tohle ohlédnutí nemohl nechat ujít. Jediný, co mi přijde divný je neúčast JK Rowling. Vím, proč ji nepozvali, ale nechápu, že tam v tom případě museli dávat archivní záběry. Buď bez ní nebo s ní, ne? Sice se to ke konci už začínalo opakovat, ale mlha před očima se tvořila snadno. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nostalgie! Líbilo se mi to víc než reunion Přátel, protože jsem s tím přece jen vyrostl a těžko bych hledal vrstevníka, který tento fenomén nezná. Objeví se tu většina známých tváří, které jsou se značkou spojené. Vytkl bych jen neúčast Rowlingové, ale to už je bohužel důsledek dnešní doby. Všechny prostory mají hezky připravené a člověk se snadno naladí na filmovou náladu. Mluví tu převážně herci a režiséři jednotlivých dílů a celé je to rozdělné na čtyři segmenty. Dozvíme se, jaký měl film vliv na životy hlavních herců a taky pár perliček z natáčení. Ani se člověku nechce věřit, že už od premiéry uplynulo tolik let. Ne všichni tvůrci se ovšem tohoto setkání dočkali. Vždy na to budu rád vzpomínat. "Vyrobili mi rakev pro křečka." :D ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Po Friends přichází další nostalgický návrat do oblíbeného světa. Tleskám HBO, že něco takového vytváří. Je to prostě super. Dvacáté výročí je potřeba pořádně oslavit a téměř dvouhodinové vzpomínaní je krásnou tečkou za tím naším případem. Já tuhle sérii můžu, s knížkami a filmy jsem taktéž vyrůstal a filmy ve mne určitě nechali svůj otisk. Dokument je zpracován citlivě, kvalitně a velmi se u něj pobavíte. Vidět znovu tyhle všechny herce pospolu prostě stojí za to. Ten Bradavický feeling to má. Narozdíl od Fantastických zvířat. Přemýšlím jaké další setkání by se mi líbilo zpracovat... (80 %) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Perfektní tečka za filmovou sérií! Bohužel se nedostavila spousta důležitých (žijících) herců a neposkytla tak rozhovory, které by bývaly mohly být zajímavé. Ale nechybělo úhlavní trio, důležité vedlejší postavy a hlavně komentář všech čtyř režisérů, kteří se na filmech postupně podíleli. Bylo vidět, jak k ní a hercům každý z nich přistupoval jinak a měl své osobité kouzlo, což bylo víceméně znát na výsledných snímcích. Líbily se mi pohledy do minulosti, na to, kde to všechno začalo a s čím vším se herci museli potýkat. Někteří tu kritizují, že je dokument příliš oslavný. Ano, je. Zbytečně se nezatěžuje nepříjemnostmi, sází na pozitivní a veselou notu, která se převrací akorát ke konci, kde se již nešetří naprosto přirozenými a upřímnými emocemi. Sám jsem měl co dělat, abych si zachoval svou neochvějnost a neronil slzy spolu s respondenty. Za mě velice zajímavé, dojemné a krásně zpracované povídání, které mně osobně úžasně uzavřelo další cestu za znovuzkouknutím všech filmů. Dozvěděl jsem se spoustu věcí okolo natáčení bez toho, aniž bych měl pocit, že by mě to jakkoliv vytrhlo z iluze fiktivního kouzelnického světa. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení velké části dokumentu probíhalo v původních filmových kulisách, které jsou nyní součástí exkurze (Harry Potter Studio Tour), jež byla otevřena veřejnosti v roce 2012 v leavesdenských filmových ateliérech. (HellFire)
  • Na jedné fotce můžeme vidět holčičku, jak sedí u stolu a má na sobě čelenku Minnie Mause. Původně mělo jít o Emmu Watson (Hermiona Grangerová). Ve skutečnosti se ale jedná o Emmu Roberts, neteř Julie Roberts. Na chybu začali fanoušci na sociálních sítích upozorňovat. Na Instagramu Emma Watson tuto fotku sdílela a dodala k ní: „Já jsem nebyla takhle roztomilá.“ Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)

Reklama

Reklama