Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Elementál 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, źe skoro každý uživatel preferuje VII před I, přičemž si nejsem úplně jistý proč vlastně. Chaotický, těžko pochopitelný příběh ze sedmičky nahrazuje jednodušší, pomalu plynoucí a mystický příběh jedničky. Sice mi chyběly typické japonské tváře, ale i tak jsem si krásu animace užil do sytosti. Nápad s fantomy úžasný (asi jediný film, v kterém můžete kulkami zabít ducha) a atmosféra mrazivá. Vadilo mi, že ve filmu se objevovalo jedno klišé za druhým (mladí hrdinové v naprosto klasickém rozdělení, extrémně záporný záporňák, lovestory, happyend aj.), ale dalo se to ještě přežít. Navíc jsem měl ze začátku pocit, že sleduju spíš záběry s počítačové hry, než z plnohodnotného filmu ale po pár záběrech jsem si zvykl. A závěr? Těžko posoudit, který z dílů FF je lepší, nicméně k oběma se dá podotknout pár stejných poznatků: krásná animace, zajímavý příběh, nepříliš dobrý scénář a taky to, že sice tvoří jakýsi malý kult, ale do dějin kinematografie nikdy neudělají výraznou stopu. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Cože tak málo, jedině 5* vždyť to byl přece "první hraný film bez herců" což na tom, že má stupidní příběh, vždyť to přece není všechno, no dobře tak né 5* ale jen 4. Níž už ale nejdu. On děj taky není všechno třeby IMAXY taky zádný děj nemají, hmm, tohle je ale něco jiného stupidní děj je horší než žádny takže musím dát jen 3*, chtěl bych víc to mi věřte, tak aspoň píšu tenhle komentář. (Aki je kočka) lol ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

sen zaznamenán 13.12.2065. každou noc stejnej sen, stejně neznámá planeta. proč!? co se jí pokoušejí zdělit? dokáže Dr. Aki Ross včas zachránit zemi?... stvárnění grandiózní! ten film musel dát neskutečnou práci! v počítačovém světě je mnohem snadnější namíchat ty správné barvy. některé scenérie jsou opravdu krásné. tím ale výklad kladů končí. přesto, že se skoro stále něco děje, nedaří se mi přijmout hrdiny ,,za své" a prožívat příběh. vlnová teorie, kanon zeus, duch země - složité a náročné vysvětlování skoro všeho, mě ani ději nepřidá. a bohužel postavy, hlavně jejich pocity, jsou příliš počítačové. přesto času stráveného u tohoto filmu nelituji. a doufám v návrat života. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně cílený na vizuální stránku a působivost rize animovaných herců. Příběh je trochu slabší a jde pouze o kompletaci nečeho, v co skoro nikdo ani nevěří, aby se zachránil život na Zemi. Proto si to ale nikdo nepouští, hlavní je jak na diváka zapůsobí vizuálně. A to se filmu dařilo v době svého vzniku i několik let potom. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Unikátní kousek, který je kompletně vytvořený na počítači. Tady stroprocentně platí rčení, že film je světem iluzí, do kterého tak rádi utíkáme před realitou. Při prvním zkouknutí jsem měla problém rozeznat, jestli se jedná o geniální práci grafiků nebo o skutečné postavy. Museli si s filmem pěkně vyhrát. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Ve své době se jednalo s rozpočtem 137 mil. amerických dolarů a nejnákladnější film, vytvořený na motivy počítačové hry. Zisk však činil pouze 85 milionů amerických dolarů. (Mitchy1)
  • Datum, kdy měla Aki první sen, je datum narozenin manželky režiséra Hironobu Sakaguchiho. (Caszidy)
  • Final Fantasy: Esence života je první kompletně na počítači zpracovaný fotorealistický film. (109)

Reklama

Reklama