Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá parta kolem Christophera Morrise opět komplet na scéně, tentokrát ještě obohacená o Simona Pegga, který si po Fantastic Fear of... (kde mi připadal nesnesitelný) opět získává moje sympatie. Není to tak depresivní /deprimující /úchylné jako Jam, ale na druhou stranu je to zase bližší humoru monty pythonovskému, který byl naopak v Jamu ubraný (ten vyvolával spíš pocit, že se dal na pythonovskou komedii David Lynch). Já si tuhle britskou bandu prostě zamilovala a už když se před úvodními titulky prvního dílu poprvé objevila na scéně Amelia Bullmore, moje srdce plesalo o sto šest. O ostatních ani nemluvím. 90% ()

perutman 

všechny recenze uživatele

Linehan neumi, neumí udžet kvalitu svých seriálů, která jde postupně do kopru. Již 4. díl Big Train je až na pár slušných vtipů k uzoufání. Co na tom, že jsou scény dobře zahrané, když nejsou vtipné. Jinak co se týče srovnání s MPFC, to asi někdo masivně upadl. To, že se jedná o seriál skeču z Anglie ještě neznamená, že se jedná o nástupce MPFC. Narozdíl od Big Trainu natočili Pythoni 45 dílů seriálu, 3 celovečeráky, jednotlivé skeče se jim prolínají, díly měly mnohem propracovanější koncepci než prosté pouštění scének za sebou, sami si psali písničky a už vůbec nemluvím o Gilliamových animacích. ()

Reklama

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Problém Velkovlaku je, že jeho specifický humor si nemusí oblíbit každý a záleží jen a jen na něm, jak jednotlivé skeče dokáže přijmout. Proto jen 55%. Některé scénky jsou výborné, ale jiné naopak až smutně trapné a některé jejich opakování i dost kazí význam (viz soutěž v zírání, na poprvé dobré, poté už trapné) ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Některé scénky jsou až tak absurdní a trapné, že člověk se směje prostě jen z toho důvodu, jestli to opravdu myslí vážně. Ale pak přijde taková pecka, až mě to srazí z židle na zem a nemůžu se křečí ani zvednout - masturbace v kanceláři, vlak z manchestru, jízda na kole... A mistrovství v zírání? Na to může člověk opravdu jen zírat. Smekám. Skvělá zábava. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Bohužel tenhle cyklus je pro mě docela zklamáním. Nemám moc rád humor Monty Python, vždy mi jejich scénky přišly jako parta trotlů u které je vtip v tom, kdo je blbejší. Big train je ale ještě o stupeň horší a až na stabilně výborné přenosy z mistrovství v zírání, včetně unikátních historických záznamů, jsem se povětšinou nudil. Dvě hvězdičky a za zírání jedna navíc. ()

Zajímavosti (4)

  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)
  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)
  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama