Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (172)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách je to podle mého názoru průměrný, nebo lehce podprůměrný snímek. Ničím se neliší od současných "high school movies", jedno klišé střídá druhé a všichni se mají nakonec krásně šťastně až do smrti, aby to působilo víc švihácky. Jediné co snad stojí za zmínku je povedený výkon zhuleného Seana Penna a přiznávám, že jsem se místy celkem bavila. Stejně ale nechápu to vysoké hodnocení tady (72%) - nechápu za co. Za mě to jsou dvě hvězdičky a rozhodně nemám v plánu si tenhle filmový zážitek v blízké době zopakovat, jestli vůbec někdy. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Heckerlingovej film sa dá v prvom pláne sledovať ako retro jízda s neodolateľným tempom a vizuliatou. Stráca sa však aktuálnosť snímky, ktorá napriek svojmu zasadeniu do 80. rokov nestarne. Svet sa síce zmenil, ale jeho princípy nie. A na väčšinu zmine je Fast Times ľahko adaptovateľný. Áno, sociológia stredných škôl z amerických coming of age filmov z tohoto obdobia je stále výsostne aktuálna. K aktuálnosti postáv sa u Heckerling pridáva šikovnosť epizpdického scenára, ktoré konštrukcia, postavená na krátkych gagoch akoby očakávala éru sociálnych sietí a krátkych formátov, do ktorých útržkovitosti sa fragmentárnosti presne sedí. __ Vo filme sa navyše prejavuje schopnosť Hekerlingovej a Crowa úresiahnuť odľahčenú komediálnu rovinu a dotýkať sa závažných tém. Ukážkou je línia nechceného tehotenstva, ktorú dokážu autori presvedčivo vykresliť v citlivých skratkách a dodávajú jej dôraz najmä na pokdlade predlošlých lážo plážo momentov. ___ Aj po takmer 40 rokoch je to život na strednej, čo dôverne poznáme z prvej ruky. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem už dlouho chtěl vidět. Film, jenž má svého ducha, potěší kupou výtečně zpracovaných filmařských prvků a zároveň ukazuje jak má správná americká komedie pro teenagery vypadat a ne jak nemá vypadat (prci, prci, prcičky). Divák se dočká kvalitních a vtipných hereckých projevů (Sean Penn) a myšlenka rozhodně není kýčovitá. Jsou tu cool scény (výuka orálního sexu), pohár vtipu je nad mírou, zkrátka čistá "teen" komedie jak má být. 80% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V podstate ide o teenagerskú americkú komédiu z roku 1982. Nejde v nej o nič prevratné, riešia sa po mnoho generácií stále rovnaké problémy. Všetko charakterizuje jedna z úvodných scén: Veď o nič nejde, ide len o sex. Takže prakticky celý film sa točí okolo toho ako zbaliť chalana, ako zbaliť babu, potom ešte ako najskôr čo najviac vytočiť a následne zvládnuť nasieračských profesorov, ako vydržať trápnu brigádu vo fastfoode v ešte trápnejšej uniforme a nad tým všetkým sa vznáša všadeprítomný hormonálny pretlak, ktorý si niektorí jedinci odbúravajú ako Sean Penn drogami. Čudujem sa, že film má pomerne vysoké hodnotenie, ja neviem, ale pre mňa je to len prehliadka flákačov z osemdesiatych rokov. Na to, že film je z roku 1982, je celkom odvážny, plný nahotín, neviazaného sexu, úchylákov a najhoršie je, že takmer propaguje drogy. V hlavnej úlohe uvidíte Seana Penna, ktorý je prakticky v každom zábere naozaj geniálne zhúlený. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pradědeček mezi "teen movies". Dnešní filmy s touto tématikou jsou však mnohem více (a přes míru) vulgární, zato kozy v nich neuvidíte. Film je krátký a nenudí ani chviličku. Prostě super zábava. Nezestárnul, přestože dnešní svět je trochu jinde. Jo a Cage jsem si teda nevšimnul. Snad jen to jméno v titulcích Nicolas Coppola mě praštilo do očí :-) Jinak Sean Penn je teda zatraceně cool, stejně jako poprsí Jennifer Jason Leigh. Zajímavosti: Nicolas Cage byl původně zvažován pro roli Brada Hamiltona, ale na castingu příliš neoslnil. *** Nicolas Cage se v titulcích objevuje poprvé a naposled jako Nicolas Coppola. *** Role profesora Handa byla původně nabídnuta Fredu Gwynneovi, ale odmítl roli s tím, že film příliš řeší sex. *** Film byl natáčen na Van Nuys High School v Kalifornii. *** Školní maskot je vlk, stejně jako maskot Van Nuys High School, kde se film natáčel. *** Scéna, kde Linda učí Stacy jak provádět orální sex se původně měla odehrávat v horké kádi s oběma dívkami nahými. Aby se vyhnulo označení filmu "X", byla přesunuta do školního bufetu. *** Stacy pracuje v pizzerii Perry´s. Jennifer Jason Leifg zde skutečně pracovala měsíc poté, co dostala roli, ale předtím, než začalo natáčení. *** Film měl původně režírovat David Lynch, jemuž se scénář velmi líbil, zároveň ale dodal, že to není nic pro něj. *** Sean Penn zkoušel i roli Brada Hamiltona. *** Převlékárna Seana Penna nesla název Spicoli. *** Společnost Universal byla přesvědčena, že film bude propadák. *** Pro svou masturbační scénu si Judge Reinhold přinesl velkého robertka bez vědomí ostatních hereckých kolegů. Zhnusení Phoebe Cates je tak více než pravdivé. *** Film byl vyhlášen jako druhý nejlepší film odehrávající se na střední škole. *** Nicolas Cage lhal o svém věku, aby dostal větší roli, ale producenti zjistili, že mu je jen 17. *** Sean Penn často improvizoval, když nebyl v záběru a rozptyloval tak Ray Walstona, který hrál pana Handa a ostatní mladé kolegy. *** Bradovo auto je Buick LeSabre z roku 1960. *** Natáčelo se pět týdnů. *** Ve filmu se objevili tři herci, kteří později získali Oscara: Sean Penn, Forest Whitaker a Nicolas Cage. *** Filmový debut Lany Clarkson. *** Pro roli Stacy byla zvažována Jodie Foster, ale neměla zájem kvůli studiu na Yale. *** Brooke Shields a Ellen Barkin odmítly roli Stacy. *** Melanie Griffith a Tatum O´Neal byly zvažovány pro roli Lindy. *** Tom Hanks byl zvažován jako Brad. *** John Travolta byl zvažován jako Jeff. *** Nabídku na Jeffa odmítl Christopher Reeve. *** V jedné scéně má Brad tričko Bruce Springsteena. Jeho sestra Pamela Springsteen si ve filmu zahrála. *** Debut Nicolase Cage. *** Aby Sean Penn lépe vplul do postavy Spicoliho, odpovídal jen, když ho někdo oslovil tímto jménem. *** O roli Jeffa se ucházel Eric Stolz. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Pro roli Stacy byla zvažována Jodie Foster, ale neměla zájem kvůli studiu na Yale. (Kulmon)
  • Bradovo auto je Buick LeSabre z roku 1960. (Kulmon)
  • Debut Nicolase Cage. (Kulmon)

Reklama

Reklama