Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuju originální konec (není součástí DVD), který není jen jinou variantou jedné scény, ale více jak 20 minut původního zakončení broadwayského muzikálu. Byla to verze upřednostňovaná tvůrci i režisérem, přetočená po silně odmítavých reakcích testovacího publika a posouvá film od komedie více k hororu. Nářky některých hodnotících nad tím, že v muzikálu se zpívá, mě celkem pobavily, muzikál skvěle těží ze své absurdní komičnosti a "Rocky Horror Picture Show" poráží alespoň o tři délky. A také to je snad jediný film, kde snesu Steva Martina. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, je to hodne zabavnej hororovej muzikal s fakt hodne chytlavejma pisnickama, vtipnym pribehem a paradne zanimovanou kytkou, jenze tohle vsechno naprosto zastinil Steve Martin. Jeho sadistickej zubar vypadajici jak Elvis je super ultra giga mega hyper brutalni postava, v lepsi roli jsem ho nikdy nevidel, ten to tam rozjel takovym zpusobem, ze mi malem odlitly spodary. Navic mu na chvily perfektne sekunduje Murray. A i kdyz je celej film hodne fajn, pamatuju si z nej fakt hlavne toho neskutecne masakralniho Martina a pak taky trochu kytku no. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

muzikály opravdu nemusím a navíc ještě tento styl už vůbec - prostě jsem čekal trošku něco jiného. Vzpoměl jsem si, že jsem kdysi viděl i originál, který byl zajímavý i nápaditý, ale nechytlo mě to taky - možná to mělo málo šťávy. Naopak tento remake ji měl na můj vkus až až. Když už bych musel, tak asi bych měl víc síly se koukat na původní verzi bez písniček. Pro mě slabší 2 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tak ne muzikál z kadeřnického učiliště, ale muzikál z květinářství je to nejdivnější co jsem tuhle zimu viděl. Little Shop of Horrors je hlasický polarizující film. Buď divákovi sedne, nebo se jím protrápí. Já patřím spíš do druhé skupiny, protože i když mám brak rád - a tohle je přiznaný brak, se všemi nezbytnými proprietami, tak me vůbec nezaujaly písničky. Pochopitelně s výjimkou ikonické Dentist, protože Steve Martin je v ní tak kouzelný, že byl byl zločin ji prozívat. Ze zbytku filmu jsem si užil jen naprosto famózního Billa Murrayho. Komu se líbí úchylárny typu Rocky Horror Picture Show, tak by měl tohle minimálně zkusit. ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

K filmovým muzikálům mám celkem vyrovnaný a nezaujatý postoj. Existují takové, které jsem si oblíbil (Burtonův nedávný Sweeny Tod) i takové, které mě nikdy neosloví (My Fair Lady). Nyní se mi pod ruku dostalo tohle krásné Ozzovo dílko, které je výjimečné nejen svým námětem (Audrey II ještě nevečeřela :-) ), ale i úžasnými propracovanými kulisamy, které dokázaly bez nějakých zbytečně okázalých efektů vytvořit ve studiu umolousané a špinavé předměstí plné atmosféry. I když mě většina songů příliš nezaujistují takové, které jsem si oblíbil (Burtonův nedávný Sweeny Tod) i takové, které mě nikdy neosloví (My Fair Lady). Nyní se mi pod ruku dostalo tohle krásné Ozzovo dílko, které je výjimečné nejen svým námětem (Audrey II ještě nevečeřela :-) ), ale i úžasnými propracovanými kulisamy, které dokázaly bez nějakých zbytečně okázalých efektů vytvořit ve studiu umolousané a špinavé předměstí plné atmosféry. I když mě většina songů příliš nezaujalala, omotali si mě kolem prstu nejen herci, ale hlavně úžasně trikově vytvořená rostlinka, na které je ještě vidět stará dobrá práce trikařů a né počítače :-) A navíc je to asi jediný film, kde mi přišel Steve Martin jako dobrý herec. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • V rámci propagace filmu bylo natočeno několik rozhovorů s Audrey II. Při těchto příležitostech občas pár lidí snědla. (HellFire)
  • Film se kompletně natáčel ve studiích Pinewood v Anglii a do puntíku využil celou obsáhlou plochu studia. A to i v té době největší set zvaný 007. (HellFire)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno