Reklama

Reklama

Gunslinger Girl - Il Teatrino

(série)
  • USA Il Teatrino
Animovaný / Akční / Drama / Psychologický
Japonsko, 2008, 6 h 11 min (Minutáž: 23–25 min)

Předloha:

Jú Aida (komiks)

Kamera:

Hiroši Óniši

Hudba:

Kó Ótani

Hrají:

Takehito Kojasu, Júdži Ueda, Maaja Sakamoto, Mamiko Noto, Tošihiko Seki, Juka Komacu, Kazuki Jao, Masami Iwasaki, Šinpači Cudži, Rjóka Juzuki, Jošimasa Hosoja (více)
(další profese)

Epizody(15)

Obsahy(1)

Pokračovanie seriálu Gunslinger Girl (od r. 2002) rozpráva o osudoch kyberneticky upravených dievčat. Tieto dievčatá sú emocionálne napojené na svojich opatrovníkov, ktorí sa volajú "fratello". Sú pripravené poslúchať ich na slovo a neštítia sa ani zabíjania. Ich protivníci sú osobnosti s rovnako zaujímavými osudmi. Avšak iba jedna zo strán môže nakoniec zvíťaziť... (Hees)

(více)

Recenze (9)

pivo 

všechny recenze uživatele

Nakoniec nie až také zlé, ako som čakal, ale oproti 1. sérii je to jednoznačne krok späť. Animácia aj hudba sú o 2 triedy nižšie. Z hudby sú tu akurát dve dobré melódie, inak nič moc. Čo sa týka príbehu, približne do polovice som to mal čerstvo načítané z mangy, takže som tie príbehy poznal, a tak som aj mohol porovnávať. Seriál sa mangy dosť drží, ale je oproti nej skratkovitý a občas mení niektoré veci (niekedy podľa mňa výrazne) a bohužiaľ na mňa nemal absolútne žiadny emocionálny dopad. Na druhú stranu, pozrel som to celkom rýchlo, takže nuda to tiež nebola. 70%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že druhá série je oproti jedničce velký krok dozadu... pokud si dobře vzpomínám, tak jednička byla laděná do šedých odstínl, což k ději perfektně pasovalo... tady je to až moc barvičkovité. Co se kresby a animace týče, tak taky není moc na co koukat. Děj je takový nemastný neslaný a jediná věc, co vás tu bude zajímat (a jak už ostatně zmínil i Subjektiv) je pohled do minulosti handlerů. K této sérii ještě vznikly dva OVA díly, které navazují na ukončení série a určitě stojí za zkouknutí.. nicméně ani tyhle dva kousky nezachrání celkový průměrný dojem z celku, což je obrovská škoda. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kybernetickým slečnám s bouchačkami se začal silně krátit dech. V první sérii jsme je poznali vcelku dobře a nyní jsme jen opakováním a přeopatrným rozvíjením starých motivů ujišťováni, že je tedy už opravdu známe. Aby autory přece jen nešlo nařknout z toho, že se předkládá totéž, co dříve, dozvíme se více o instruktorech (asi ty nej pasáže z této série) a krom toho nám Teatrino milostivě věnuje i jakýsi souvislejší příběh o boji proti militantním Padánským separatistům. Ten trpí několika vadami, z nichž mně osobně nejsmradlavější přišla romantizace povolání teroristického. Osobně nevidím nic dojemně lidského v údělu člověka, který svou vnitřní rozervanost dává najevo tím, že na kusy rozervává lidi jiné. Nevidím jemu podobné jako Romey a Julie, kteří nešťastně a tragicky milují a hledají své místo v životě. Kdo by to čekal, že si při masáži slzných váčků ublinkne? ()

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O dost slabší než první řada. Příběh teroristů a nadčlověka PInocciha mě nechal zcela chladným a to je velký problém, vzhledem k tomu, kolik prostoru dostali. I celý most a jeho osud mi byl ukradený. Zároveň byl výrazně změněn vzhled seriálu i barevná paleta a z velké většiny rozhodně ne k dobrému. Seriál navíc na diváka naháže termíny, které se ani neobtěžuje vysvětlit a je potřeba se občas domýšlet, co je čím myšleno. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto druhá séria nie je na takej dobrej úrovni ako prvá. Aj keď ponúka v príbehu dve proti sebe bojujúce strany. Druhá strana, ktorá bojuje proti mechanickým telám dievčat je dobre priblížená a tak neskôr držíme palce aby nikto neumrel pretože druhá strana má postavy, ktoré vo svojej podstate nie sú zlé, len sa stalo to čo sa stalo a osud ich priniesol na opačnú stranu mince. Škoda toho, že obrazová (animovaná) časť je občas trocha statická. (Hodnotenie 3,5) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Záložní zbraň, kterou Triela (Caitlin Glass) nosí je, SIG Sauer P230 SL. Tato zbraň je díky svým kompaktním rozměrům a váze ideální pro skryté nošení. V různých modifikacích ji v dnešní době používají různé bezpečnostní složky. (-Victor-)
  • Triela (Caitlin Glass) často používá legendární brokovnici Winchester Model 1897 (Trench Gun). Zbraň se mimo jiné proslavila v první světové válce, kdy ji používala americká armáda, a to především v bojích na blízkou vzdálenost a v zákopech. (-Victor-)

Reklama

Reklama