Reklama

Reklama

Podvodník z Tinderu

  • Velká Británie The Tinder Swindler (více)
všechny plakáty
Trailer
Velká Británie, 2022, 114 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Na internetu ze sebe dělal magnáta, který obchoduje s diamanty a je pořád na cestách, a různé ženy pak obral o miliony dolarů. Některé z nich ale teď plánují odvetu. (Netflix)

Recenze (247)

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Tři ženy se veřejně chlubí svým životem na vysoké noze, až přilákají pozornost kosmopolitního muže, který je o něj zručnými podvody připraví a obohatí tak svůj život na vysoké noze. Na oplátku ho označí Podvodník z Tinderu, The Tinder Swindler, prostřednictvím též režírující scénáristky Felicity Morris se se svou chybou svěří publiku, jedna z nich mu navrch vezme pár kousků značkového oblečení a něco možná vynese i film. Víc pomsty se zatím nenašlo. P.S. To je zpráva o příběhu, ne o filmu z něj. MacGuffin ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No, mám když bude mít milej kluk na Tinderu uvedeno "řidič tramvaje" dotyčný dámy by o něj ani nezavadily, takový pocit jsem z těch podvedenejch ženskej alespoň měl já. Samozřejmě frajer byl hajzl až půdu a ta poslední si ho hezky vychutnala. Bavilo mě to, to jo, ale k těm lidem jsem pranic necítil, jeden machroval s penězi druhých a druhý chtěli mít život plný peněz prvního. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný! Nevěřil jsem, že mě to po pěti minutách tak chytne. Netflix na mě valil virál ze všech stran aplikace. Nešlo tomu uniknout. Takový příběh si totiž nevymyslíte. Hlavní protagonista mi reálně připomínal takové ty pábitelské dobrodruhy Krásné doby z přelomu 19. a 20. století. Jedna lež vedle druhé, žije si z nich jak pan král a nikdo na něj nemůže, protože vždycky ze spár zákona nějak uteče do bezpečí. To, že pro to použil Tinder (moderní vymoženost dnešní doby) a odsralo to pár desítek holek po celém světě, to je zřejmě zanedbatelný fakt, protože si jak pan král žije i dnes. Po shlédnutí tohoto dokumentu je tento fakt na tom všem asi nejvíc absurdní. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný True Crime dokument opět z Netflixu, který si Váš čas rozhodně zaslouží. Tvůrci Impostera a od Koťátek pracky pryč, což patří k mým oblíbeným servírují další nápaditý dokument s filmovým lookem a je to nářez. Příběh se zaměřuje na Izraelského podvodníka, který se představuje jako magnát diamantové společnosti a velmi inteligentně a fikaně "okrádá ženy" na Tinderu. Dá se říct geniální zločin, skvěle promyšlený a důkladně vystavěný, za který nehrozí příliš velký trest a zároveň si žije jako král. Na jednu stranu hajzl na druhou je mi sympatické, kolik práce za tím vším je. Pro ženy docela atraktivní né jen díky penězům ( dovolené, auta, 5hvězdičkové hotely, hadry, večírky apod), ale zároveň byl i gentleman, představoval dominanci, věděl, na co ženy slyší a byl i dokonalý manipulátor a svůdník, takže kšefty šly samy. Povedl se i Revenge třech dívek, které se rozhodly jít proti němu. Líbí se mi, že jsou použity i opravdové materiály ( videa, fotky), místy je dokument slušně napínavý, intenzivní i pěkně vygradovaný! za pomocí skvělé hudby. Kdo by to jen u dokumentu čekal, ale je to skvělá strhující a napínavá podívaná, u které nuda rozhodně nehrozí. Tohle se povedlo. Příběh 4/5, Akce 0/5, Humor 0/5, Násilí 0/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 4/5. 8/10. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Morris šla na jistotu a spojila dvě platformy, na kterých denně honí 99% populace. Na Netflix čumí každý a sex bez předchozího swipování na Tinderu bude zřejmě brzy nelegální. Pro jedince s trojciferným IQ je pohled na dotčené zlatokopky, které se vydávají za hledače pravé lásky, velmi těžký, jelikož pokrytectví a povrchnost z nich přímo čiší. Naivní pipiny však hrají na výbornou. Až poslední zástupkyně vaginálního pohlaví, která žida vyučila, si zaslouží uznání, protože alespoň byla schopná chladnokrevné reakce. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Škodoradosť najväčšia radosť, no predsudky stranou, tie sú pre deti. Viete čo milujem na zločine?? SOFISTIKOVANOSŤ! Čím viac je zločin premyslený, tým viac ma fascinuje. Tú tie dievčence asi veľa rozumu nepobrali (až na poslednú, no tá mala v úvode pomsty tiež viac šťastia ako toho rozumu ..), pričom by sa dalo povedať, že dostali len to, čo si zaslúžili. Lenže toto príliš o "zlatokopovaní" nie je, i keď sa to tak spočiatku javí. Hladači lásky sú proste nebezpeční sami pre seba :) V závere vo mne dokument vyvolal ľútosť, a to som sa v úvode solídne zabával či ďakoval Netflixu, že môžem v priamom prenose vidieť tú tupotu blondín, pričom jediné horšie príslovie ktoré mi chodilo po rozume, bolo: "žena za volantom - auto bez vodiča". Odstupom času som ale obetiam začal fandiť. Takýto slizký, pričmúdli kokotko židovský, sa celkom solídne zabavil na účet Európy, čo ma teda ako dosť serie. Čo sa samotného dokumentu týka, vyskladaný je z 3 tretín. Autentickej, inscenačnej - spovednej zo strany poškodených. Nemá to také grády, miešajú sa rôzne dojmy s pocitmi, no ako "reklama" pre kokotka je to viac než slušná "zábava". A to Ja môžem ;) ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Tenhle Netflix dokument vypráví o tom, jak se dá zbohatnout na lidský blbosti, nebo spíš na ženský naivitě, kdy dotyčná čeká na nějakýho prachatýho prince na bílym koni. Rovnou řeknu, že dokumenty moc nemusim, ale tenhle mě hodně rychle chytil a rozhodně si zaslouží vaši pozornost. Pojednává totiž o izraelskym podvodníčkovi Simonovi, kterej se na sociálních sítích vydává za bohatýho playboy magnáta, rychle si díky svýmu životu na tinderu vyhlídne nějakou pěknou mladou holku a mají spolu rande plný večírků, drahejch večeří, letů soukromym tryskáčem nebo 5tihvězdičkových hotelů po celym světě. Je to jako z pohádky, než teda playboye začnou nahánět jeho „nepřátelé“. Jen tak mimochodem, kdykoliv řekne podvodník, že po něm jdou jeho nepřátelé, tak si dejte panáka, je to fakt dobrá chlastací hra. Následně teda poprosí svojí ovou lásku, aby mu poslala peníze protože svoje nemůže použít kvůli vysledování. Holka svému sympatickému novému objevu samozřejmě věří, takže mu pošle peníze bez přemýšlení s s vědomím, že jí brzo všechno vrátí i s úroky. Někdo by si mohl klepan na čelo, proč jsou ty ženský tak blbý a naivní, ale hlavní postava podvodníčka se celou dobu tváří strašně sympaticky a je opravdovej gentleman, zároveň to je ale i perfektní manipulátor, kterej vždycky ví, co říct a jak na danou ženu zapůsobit. Až teda obdrží Simon peníze, tak daný přítelkyni nakecá, že se musí na pár tejdnů zdekovat, aby ho nepřátelé nenašli a mezitím si nově nabitym kontem vyhlédne novu kořist, kterou financuje penězma předchozí holky. Je to prostě geniální zločin, kterej je skvěle promyšlenej, protože si Simon žije jako v bavlnce a i kdyby se náhodnou něco provalilo, tak za případný odhalení nehrozí žádnej velkej trest. Takhle to pokračuje dokud se Simon nestane předmětem vyšetřování FBI, nějakých novinářů a i pár podvedených přítelkyň, který se chtějí pomstít. 7/10 ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem má u mě takový člověk obdiv, ač, nebo právě proto, já bych na takové jednání kromě inteligence neměla ani náturu. Jednotlivé oběti bych nekomentovala, můžeme si na ně udělat hodně zjednodušený obrázek, jen takový, který nám dokument dá, ale pořád nevíme, co vše se jim odehrálo v životě a v hlavě a vedlo je až k takovému jednání, že samy ze sebe dokázaly udělat takové "hlupačky", prostě těžko soudit a odsuzovat, když my na jejich místě nebyli. Jestli mě něco na dokumentu nadchlo, tak hlavně představa, jaký pěkný celovečerák ve stylu Catch me if you can by z toho mohl v dobrých rukách být. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Jak úvod vysvětluje, holky prostě chtěly pohádkového prince, což v dnešní době znamená luxusní životní styl, který lidé hltají na Instagramu. Tinder podvodník byl velmi chytrý, ale zároveň jsou slečny opravdu trochu jednodušší. Jenže zatímco holky nejsou až tak inteligentní a mají povrchnější pohled na svět, tak neudělaly nic špatného (aspoň podle tohoto dokumentu), zatímco hlavní podvodník je opravdu vychcaný a regulérně zlý člověk. Docela by mě ale zajímal pohled na ty jednotlivé lidi více do hloubky, hlavně si posvítit na toho podvodníka, o kterém se toho vlastně zase tolik nedozvíme. V každém případě je tenhle dokument od Netflixu fakt skvěle natočený. Je to jako dívat se na napínavý thriller, ve kterém se nám pomalu odkrývají další a další informace. Nedočkáme se ničeho obzvlášť šokujícího (snad jen je smutné, jak to, co provádí, se nepovažuje ve většině zemí za nic extra trestuhodného), ale jde o opravdu poutavou záležitost. (8/10) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hodně mě baví ta forma, jakou je to natočeno - vtáhlo mě to do sebe od první minuty a vyloženě jsem si to užil, protože mi celý ten příběh přijde prostě fascinující - nehledě na pochybnosti, jak to celé bylo doopravdy, které se člověku podle mě musí vkrádat do hlavy. Pokud jde ovšem o ten všudypřítomný victim blaming, ten mi silně vadí, protože tak jak je zde Simon Leviev (resp. Shimon Yehuda Hayut) vylíčen, mi je silně odporný, a pro jeho odpudivé chování žádné pochopení nemám, na rozdíl od těch holek, s kterými veskrze soucítím, byť mi to hlava stejně nebere, čeho všeho jsou zamilované ženy schopny. Každopádně je to po dlouhé době na Netflixu něco, na co se dalo koukat, což už se rovná skoro zázraku, takže díky za ty dary. Btw. český název je vedle toho původního zoufale nenápaditý. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podvodník z Tinderu nám v prvých dvoch tretinách ponúka paralelne príbeh dvoch žien, aby sa na záver pridala aj tretia obeť, ktorá bola nakoniec aj iniciátorom toho, aby bol náš chalan nakoniec dolapený. Je to zaujímavý koncept, asi by ma napadlo od začiatku sa venovať všetkým trom obetiam, ale funguje to aj takto skvele a možno ešte dramaturgicky lepšie. Pokiaľ rozumiete ženskému mysleniu, respektíve skôr cíteniu, tak činy týchto inteligentných a úspešných žien vám nebudú pripadať až tak nezmyselné. Mimochodom napáliť by sa nechal aj nejeden muž, ak by bola situácia opačná. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jste hnusná, plná plastů, chudá, prudce naivní a hlavně úplně blbá? Nezoufejte. Právě po vás totiž touží na Tinderu kouzelný a bohatý princ, který s vámi chce zakládat rodinu a plodit děti. Co na tom, že nemáte ze své strany absolutně co nabídnout. Princ si z několika miliard adeptek vyhlídl právě vás. Po zámkem by měly skončit zavřené zejména slečny, neboť mohou být svojí naivitou a retardací nebezpečné sami sobě i svému okolí.  Opravdu nechcete, aby někdo tak snadno zmanipulovatelný zastával jakoukoli zodpovědnou funkci. Na druhou stranu, Židák to měl vymyšlené za 3 roky ve vězení fakt dobře. Zejména tu prvotní fázi, kdy přiměl ženy uvěřit jeho historce s enormním bohatstvím. V momentě, kdy měl slečny chycené, už to bylo ovšem neskutečně průhledné. Od "zraněného" Petera, kterého by věrohodněji zahrál kdejaký jouda z ulice zkoušející svůj herecký talent na Soukup TV, až po šílené výdaje za party a luxusní večeře v době, kdy se měl Židák údajně skrývat. Nad naivitou zúčastněných opravdu zůstává zdravý rozum stát a život je touto zkušeností neskutečně vytrestal. Velmi zábavný dokument. [78 %] ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost šílený dokument, který teď bourá Netflix. Je až zarážející, jak umí být někteří muži vynalézaví ve svých lžích a podvodech a kolik naivních žen jim na to naletí. Dokument se zaměřuje na několik z nich, které podlehly kouzlu izraelského prince Simona, který se prezentuje jako majitel firmy s diamanty. Po pár drahých večeřích a výletech byly schopné se zadlužit až na 100ky tisíc dolarů, jen aby mu pomohly z jeho "problémů." Ten penězi od jedné platil radovánky té druhé atd., prostě klasické letadlo. Naštěstí se na to přišlo a byl potrestán, ale to mu nebrání tuto činnost páchat dál a užívat si život plných radovánek. Prý okradl ženy po celém světě až o 10 milionů dolarů. Smutný příběh... "Každá akce má svou reakci." ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Tinder Swindler" ako dokumentárny film z Netflixu celkom vzbudil môj záujem. Musím povedať, že v dnešnej dobe, kde sa scammerom a podvodníkom neskutočne darí je toto film, ktorý odporúčam vidieť. Hneď na rovinu to píšem. Pozrite si to a skúste sa z toho poučiť. Pretože môj názor je ten, že tento týpek si nezaslúži vo svojom živote nič dobré. No na druhú stranu je mu treba uznať, že to mal absolútne perfektne vymyslené a naplánované. Zvládnuté do puntíku. A vždy z toho vyšiel ako ten čistý. Normálne... toto je väčší týpek ako Jordan Belfort z "The Wolf Of Wall Street". Vo výsledku vlastne pochopíte, že byť v dnešnej dobe podvodníkom sa vlastne vyplatí. Je mi ľúto tých žien, ktoré mu sadli na lep, nemyslím si, že to boli zlatokopky alebo niečo podobné. On im len ukázal rozprávkový život, ktorému uverili a potom z nich vycical všetko. Ešte aj to čo nemali. A on si užíval pohodlie a luxus a im ostali splátky úverov, ktoré po neho povyberali a poposielali mu. Dúfam, že Simon za svoje skutky raz bude potrestaný. Lebo toto sú ľudia, ktorí sú najlepšie potrestaní len vtedy, ak z nich urobíte absolútných chudákov. Hodnotenie: A ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Takového jsem měl jednou kolegu. To bylo šílené, co všechno dokázal nalhat a navymýšlet si..a o kolik milionů připravil lidi. To mi hlava nebere. Holek je mi líto a mrzí mě, že systém není schopen "vyřešit" to. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tinder neznám a nikdy jsem tam nebyl. Měl jsem stejnou reakci po zveřejnění podvodníka na Tinderua Googlu, a sice že jde o zlatokopku. Našince potěší, že se část děje odehrává v Praze. Škoda že nebylo upřesněno, kde na samotě podvodník bydlel. Pak si platil pražské hostely za 12 dolarů za noc. Úvod mi připomínal žánr telenovely. 29 leta Norska blondýna je na Tinderu 7 let. "Musím být pořád zaláskovaná" říká. Pak prozradí praktické věci " Základem je fotka vašeho obličeje a pak fotka s přáteli, aby bylo vidět, že jste společenská. Chci, aby na mem  profilu bylo vidět, že mě nezajímají krátké známosti, ale hledám lásku. Hledám na jeho profilu, že máme společné zájmy. Například to, že má rád dobře večeře, nebo to, že má rád pláže, protože já je miluju. Panebože a zvířata! Pohledný muž s kočkou, v tom se nemůžeme splést. Chcete chlapa, který má ambice. Chcete toho, co má všechno. Ale není snadné ho najít. Musíte hodně svajpovat, doleva, doprava". Je nutno uznal, že podvodník, který z žen vylákal deset milionů dolarů měl vše výborně promyšlené a nelze jen říct, že ženy byly hloupé. Avšak v průběhu rande s podvodníkem "milionarem" z ní padají další perly: "Kdyz někoho chcete vidět, tak je ten pocit, že jste jeho přítelkyně ten nejlepší na svete", "On řekl zlato, co bych dělal v Oslu, nemám tam žádné obchody. Ale nasedl na soukromé letadlo ve tři ráno, jen aby mě mohl vidět. A to už jsme byli spolu", "Kladl mi spoustu otázek a naslouchal mě, což mě zaujalo, protože u mužů to je docela vzácné." Tím zábava tohoto druhu v dokumentu konci, protože další podvedená žena je mnohem rozumnější. Třeba riká: "Na světě existují jen dva druhy osobnosti. Buď baterie dobijeji, nebo vybijeji. A on mi rozhodně baterie dobijel. I když mezi námi nepreskocila jiskra, ten den jsem si opravdu užila. Přiletěl za mnou jen aby se mnou zašel na kafe, protože jsem měla blbý den. Měla jsem pocit, že je mezi námi zvláštní pouto. " Vlastně podvedené ženy podvodníka upřímně milovali a on uměl hrát různé postavy, které ženy milovaly. Fil tam ukazuje na potřebu patologické lásky a čekání žen na svého prince. Na návštěvě taneční party se ženě zdali lidé podivni, takže po ctvrthodine odesla a svého milého tam zanechala. Komentuje to: " V klubu bylo spousta holek, říkám jim sampanacky. Tyhle holky se chovají stejně jako mouchy co vidí shnily banán. Kdyz vidí šampaňské, slitnou se" Dale se našinec lacny dovolené v Řecku dozví, že bohatí lidé se shlukuji na ostrově Mykonos (má na délku dvacet kilometrů). Uvidí tu spoustu jachet, celebrit, modelek. V druhém dějství dokumentu se rozjede kriminální zápletka, kterou samozřejmě nebudu prozrazovat.Ukazuje se, jak je těžné takového padoucha polapit, protože stále přelétává z jedné země do druhé. Zoufalý podvodník bez peněz přepíná mezi vyhruznym a sladkým modem, v němž používal slova jako "dobre ráno, lásko", "miluji tě", "chybíš mi", "chci s tebou mít děti" Ženy jsou dost otevřené a prozrazují na sebe důvěrnosti. Přesto je celkový výsledek v jejich neprospěch a myslím že většina mužských diváků je nenávidí a směje se jim. Pobavila mě i závěrečná pointa pomsta povedené ženy. () (méně) (více)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama