Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

tom88 

všechny recenze uživatele

Z Carreyho filmov mám tento najradšej. Jim sa tu naplno prejavil a ukázal svetu kto je komik číslo jeden. Bavil som sa výborne počas celého filmu a to hlavne na Carreyho vtípkoch. Film je jednoduchý a krátky, ale nechýba mu nadhľad, spád ani dej a je maximálne zábavný. Carreyho by mali tvorcovia filmov viac využívať lebo začína starnúť a bolo by ho škoda. 80%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jima Carreyho mám prostě rád a jeho humor mě baví. Pitvoření, k němuž se dovedl ve svých komediích vybičovat, je prostě jedinečné a nikdo jiný takový prostě není. Jeho gumový obličej baví, navíc tady je docela dobře podáno i to morální, které je pointou celého filmu. Některé gagy vás prostě odrovnají. ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Nuže, Lhář Lhář, kultovní komedie s Jimem Carreym v hlavní roli. Příběh je o pravníkovi, který nesmí den lhát. To se ví, že jsme si to v tyto poslední dny školní docházky museli ve škole pustit! Protože film, který učí a říká, že lhát se nemá, hraje v něm dokonale přehrávající Jim Carrey, ale především je v něm pěkná hromádka sexuálních fórů, které v místnosti plné pubertálních nadrženců skvěle vyzní, to jsme si prostě MUSELI pustit! To byla povinsost (ono by to možná vyznělo lépe, kdyby jsme si tento vrchol komediální kinematografie nepustili sami)! Po pár nepříjemnostech s technikou jsme film zapnuli. Inu, bavili jsme se. Však učitel náhle odešel ze třídy... a třídou se roznesla melodie skladby kapely Mandrage. A já z filmu slyšel hovno... naštěstí jsem ho viděl už podruhé.       Filmy Jima Carreyho mám velice, velice rád! Ale mezi tou řádkou jeho filmy se jeden vyjímá... tenhle! A několik dalších. Tato klasická komedie aka lehké drama mě totiž dokáže pobavit vždy, exceluje kultovními hláškami (film má 83 minut, když to porovnám s Pulp Fiction, které má 154, má toto jen o trochu menší koncentraci hlášek a legendárních scén než kultovka o tři roky starší), ale především historickým vystoupením Jima Carreyho, za které si ten Glób zasloužil. Příběh jednoduchý ale dobrý. Já to mám prostě rád, a to jedno procento do rudých čísel by si film zasloužil. Neuvěřitelná tož taškařice! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých menej podarených pokusov Jima Carreyho. Navyše dojmy silne zrážal Dejdarov dabing. Jim Carrey už tu nie je tak šialený a uletený ako vo filmoch, ktoré z neho urobili absolútnu star. Ako keby sa začal počas natáčania pripravovať na svoje nasledujúce vážnejšie role, a preto tu presakujú nekomediálne úseky tak často. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V snahe pokračovať v úspechu komédií z roku 1994 Jim po neúspechu až príliš nekorektného Cable Guya nakrútil jeho presný opak. Klamár, Klamár je síce excentrická komédia (je tu asi najviac grimás na minútu v Carreyho filmografii), ale zároveň až príliš priamočiaro rodinná a nekonfliktná. Chýbajú tu odvážnejšie okamihy a prekvapujúcejší dej. Každopádne je to skvelá séria gagov s výbornou atmosférou 90tych rokov a s Jimom Carreym na vrchole slávy. Ale kvalitou je to jeden z jeho tých slabších zárezov... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Jim Carrey (Fletcher Reede) prenasleduje lietadlo na pojazdných schodoch typu NMC-Wollard TMPS-200, ktoré boli upravené pre film a dosahujú skutočnú rýchlosť až 145 km/h. (Raccoon.city)
  • Závěrečné titulky obsahují vystřižené scény. (SONY_)
  • Světová premiéra proběhla 18. března 1997 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama