Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (6)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Řeckou mytologii a tématiku mám moc ráda. Proto některé věci, které jsou obsahem seriálu nedokážu tak lehce přejít nebo zkousnout. Chápu potřebu dnešní doby na multi kulti, takže dokážu s určitou dávkou sebezapření pochopit, že děti bohů mohou být všech národností, i dokonce na vozíčku (tohle dalo hodně přemáhání), ale černé kentaury a černého Dia už prostě nevydýchám. Dalším velkým mínusem je v podstatě nulové napětí a nulová akce. Akční části jsou velice, ale velice krátké, člověk se do nich ani nestačí vnořit a už je konec. S medúzou, minotaurem, chimérou atd. jsou hlavní hrdinové hotovi během několika minut, a poté pokračují v konverzačním putování. Velká škoda, oproti filmům, kde akčnější části byly pojaté velkolepěji. Jako celek mě tato první série seriálu bavila, nicméně jestli budu pokračovat i s dalšími je velká otázka. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo.... Disney to už fakt přehání.... Hyperkorektnost Disney je tu zcela jasná. Kromě Percyho tu jsou všichni ostatní jiné barvy pleti a národnosti. Samozřejmě nechybí lukostřelkyně na vozíku. Černoši jsou tady samozřejmě ve většině... Černí kentauři a dokonce i černý Zeus... To opravdu do fantasy s řeckou mytologii nepatří. Jinak postavy jsou sympatické, příběh a zpracování funguje dobře... ()

Reklama

Mancunian 

všechny recenze uživatele

Tak první série za námi. Knižního Percyho absolutně žeru a všechny postavy mi přirostly k srdci. Možná i proto mám pár výhrad k obsazení některých rolí, ale to je můj boj. Mrzí mě zkrácení některých částí příběhu a v některých fázích šla vidět úspora na efektech. Jinak to bylo ale fajn a dává to dobrý základ pro další série. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přestože vyprávění v plynulosti klopýtá a společně s Percym dlouho tápe(me), kam se vydat a co jest vlastně v sázce, postupně se s fajn přáteli do dobrodružné cesty za zlodějem Diova blesku ponoří(me). Ono také přijmout "updateovanou" podobu božských říší či bytostí řecké mytologie, maskujících se nepozorovaně mezi moderními smrtelníky, chce kapku dobré vůle (zvlášť pro předlohou nepolíbené). Ale jak říkám, po chvíli si fikční svět sedl a rád se do něj vrátím ve druhé sérii. 7/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když to vezmeme kolem a kolem, první série Percyho má dva hlavní problémy. Tím prvním je fakt, že úvodní dvě epizody jsou prostě průměrné, takže se člověk nemůže divit tomu, pokud spousta lidí ztratí zájem (film je kritizovaný, ale tempo měl výrazně vyšší a akci vypiplanou). Tohle si tvůrci prostě musí ohlídat... Druhým trablem je absence akčních sekvencí. I když se Riordan kasal, že seriál bude přesný, jednoduše neměl dostatečný budget. Ve finále tak dostaneme solidní souboj s Minotaurem a chimérou, ale po většinu zbylého času jsme prostě na suchu. Třeba Medúzu máme z krku za minutu. Pak stojí ještě za zmínku souboj s jedním nejmenovaným bohem v závěru, který je fajn, ale zbytek je osekaný na konverzační putování z bodu A do bodu B. A ono to funguje. Jen to prostě pro „nefanoušky" knížek nebude tak zábavné. Fanoušky naopak bude mrzet, kolik linek se jen povrchně načrtlo a nešlo se do hloubky, protože by to stálo peníze (hra o vlajky, vodní postele nebo Las Vegas)... Ale bavilo mě to? Určitě. Jen pevně doufám, že se Riordan i Disney chytnou za nos, a začnou sypat do dalších sérií více atraktivní akce. Protože co si budeme, knižní série se právě v soubojích každým dílem čím dál více utrhává z řetězu. A já bych nerad přišel o vybíjenou nebo masožravé ovečky... ()

Galerie (132)

Reklama

Reklama