Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner je lékař, stejně jako byla jeho nedávno tragicky zahynuvší manželka. Ta navzdory svému těhotenství odjela plnit misi Červeného kříže do divokých pralesů ve Venezuele a stala se jednou z obětí nehody autobusu vysoko v horách. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, protože autobus se zřítil do hlubokého koryta divoké řeky. Hrdina se stále nedokáže se smrtí milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům, bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena cosi naléhavě sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt. Kolegové už začínají pochybovat o jeho duševním zdraví, když vyjdou najevo šokující skutečnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, u kterého zažijete nějaké to příjemné mrazení, ale chvílemi i nudu. Té naštěstí není tolik, protože film je velice dobrý a rozhodně nadprůměrný. Potěšil mě příběhem, mysteriozními prvky a atmosférou. Po jednom shlédnutí mi učaroval. V době, kdy jsem koukal na tento film jsem viděl i pár jiných mysteriozních kousků a tenhle patří k těm lepším. Bohužel, mírně mi to zkazil ten konec a rozuzlení. Jinak opravdu pěkné. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +místy opravdu napínavé, je to zajímavé -mohlo být ještě více sci-fi, celkově se ze snímku dalo vytěžit víc/// Na tento film jsem byl dlouho zvědavej, párkrát mě utekl a tak jsem ho viděl až dnes. Očekávání však byla daleko větší. Zvláště z pohledu žánrové sklatby jsem čekal víc. Nakonec je z toho jen zajímavá podívaná, která nenudí, má několik originálních překvapení, ale to je tak asi všechno. Bohužel zítra nebudu vědět o čem to bylo. Moc mě to i přes námět nezasáhlo./// Celkem 56%/// ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nepochybujem o tom, že všetci zúčastnení to mysleli dobre, či už o comeback sa snažiaci Kevin Costner, netradične obsadený komediálny režisér Shadyac, záhady milujúci scenárista a slušné herecké obsadenie podporných úloh (Kathy Batesová a Linda Huntová), ale tento film sa napokon stratil v hlbokom lese a o to, čo z neho nakoniec vyšlo, nie je bohviečo. Ale na nedeľný večer prečo nie, nemám prečo VÁŽKU urážať, posmievať sa jej, ale kvalitný film vyzerá inak. Lepší (pod)priemer za príjemných 40%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem nic nečekal a nakonec mě vcelku mile překvapil. Po většinu své délky si totiž držel docela napínavou, mysteriózní atmosféru, místy dokonce mrazivou a s pár slušnými lekačkami. Od uvěznění v potápějícím se autobusu to už ale byla taková naivní a ještě k tomu trapná pohádka, symbolicky ukončená neméně hloupým záběrem na hrátky v listí. Viděl bych to na lepší průměr. ()

Lenii 

všechny recenze uživatele

Popis tohoto film mne zaujal a snažila jsem se najít si chvíli, abych si ho v klidu vychutnala a pochopila. Musím říct, že souhlasím s komentáři od: Tosim a Radyo. Ale zároveň mám i výtky, a proto se s nimi neshodnu v celkovém hodnocení. Hlavní věc, která mi nejde v celém příběhu na rozum je to, že zde buď není dostatečně ukázáno, jak na začátku Joe svou ženu hledá a nebo to prostě jen nechá na úřadech a spokojí se s tím, že mu řeknou, že končí s hledáním a on to vezme? Člověk by dělala maximum a o to víc, když se tělo stále nenašlo. Ta snaha v hledání a až pak následný pokus se s tím smířit mi na začátku celého příběhu moc chybí. Je to tedy potom vyváženo tím usilovným hledáním ve třetí třetině filmu, ale to mi pak přišlo spíš jako pokus o záchranu ne zcela dobře začatého filmu. Film to není vůnec špatný, ale chtělo by to trochu jiné lepší zpracování příběhu. 2 hvězdy 50%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • V čase 49:17 přijíždí Joe (Kevin Costner) ke škole, aby si promluvil se sestrou Madeline (Linda Hunt), a zaparkuje auto tak, že trčí zadkem do silnice. Když se vrací v doprovodu policie, je už auto úhledně zaparkováno rovnoběžně s chodníkem. (Tonula)
  • Poté, co je Joe (Kevin Costner) vytažen z autobusu a jeho zachránce říká, že už tam hodinu leží, rozběhne se do vesnice a před domorodci ho zachrání fotografie manželky, kterou vytáhne přeloženou z kalhot. Pokud by fotka byla tak dlouho v mokru, asi by byla slepená a možná by se už nedala bez poškození ani rozevřít. (Tonula)
  • Film je věnován Katherine Ann Courtiss, manželce Alana B. Courtisse, který se na filmu podílel jako asistent producenta. Katherine zemřela 18. května 2001 ve věku 44 let. (korndaddy)

Reklama

Reklama