Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Takže, pokud pohodlně sedíte, můžeme začít. Takto nás do příběhu vtáhne Liam Neeson, který v životopisném filmu Kinsey ztvárnil profesora Alfreda Kinseyho. Ten se v první polovině 20. století proslavil otevřenou studií lidského chování při té nejoblíbenější činnosti a lidské sexuality vůbec. Kinsey za svůj život vydal několik uznávaných publikací , které mezi tehdejší veřejností způsobily poprask svojí otevřeností a jednoduše tím, že všechno kolem sexu bylo v oné době velké tabu.

Kinsey: Jaká je Vaše nejoblíbenější poloha při milování ?
Dívka kolem dvaceti let: Ono jich je více?

Režisérem a scenáristou filmu je Bill Condon, známý díky filmu Bohové A Monstra (Condon za něj dostal Oscara v kategorii nejlepší adaptovaný scénář). Je také autorem scénáře k muzikálu Chicago. Kinsey si vás získá skvělým suchým humorem, neopakovatelným hereckým výkonem Liama Neesona, sugestivní hudbou a... Let´s talk about sex. Film už stačil získat po světě desítky ocenění a nominací na Globy, Bafta, Oscary, Golden Satelite Awards, Los Angeles Film Critics Association atd. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (233)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11miliónovTržby USA $10,254,979Tržby Celosvetovo $16,918,723║ Určite na ponúkanú tému bohatý film len škoda že podávaní tak prvoplánovo bez toho aby vtiahol diváka do nejakého príbehu, lebo dej je nehybný a za celý čas sa takmer nikam neuberá, len vysvetľuje a vysvetľuje všetko možné o sexe, chýba tomu nejaká ľahkosť, uvoľnenosť, aby si to čo príbeh ponúka človek mohol užiť, toto je skôr taký zaujímavý dokument držiaci diváka stranou. /45%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Kinseyho studie provedená ve formě dotazníkového šetření v tehdy puritánské (tehdy !?) Americe znamenala informační revoluci, včetně razantní změny představ o sexuálním životě průměrných Američanů. Film velice poutavě přibližuje snahu, trpělivost a nejspíš i posedlost člověka bojujícího proti všeobecnému tmářství... Souhlasím s Anglie, tenhle film by bylo zapotřebí dostat do osnov středních škol!!! ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

S Alfredem Kinseym bych se býval strašně rád setkal. Potkat člověka, který se ve svém oboru pohybuje s takovým neskrývaným zanícením a obětuje mu navzdory negativnímu ohlasu ze strany společnosti takřka celý život, to se poštěstí upřímně jen málokomu. A právě Condonův film na mě působil, jako bych si s Kinseym opravdu měl tu čest popovídat, jeho elán a zarputilé přesvědčení o prospěšnosti svého počínání se přenesli i na mě a ty dvě hodiny jsem slupnul stejně jako jedno vychlazené po celodenní túře. Neeson opět výrazně zabodoval a potvrdil svou hereckou extratřídu, ze zástupu podpůrných rolí je třeba zmínit kromě vždy skvělé Laury Linney ještě Williama Sadlera, na jehož neskutečnou úlohu se jen tak nezapomíná. Žít v minulosti více takových lidí jako Kinsey, tak snad chodíme v létě na ulici nahatí :-) 85% ()

ladylucifer 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný a působivý film, ale... První část filmu je vynikající, má spád, děj při kterém se nenudíte a těšíte se, co bude dál. Však druhá část už je nějak odbytá v tom smyslu, že je vše narychlo a zmatené. Na to, že Kinsey studoval něco tak tabuizovaného, mu to nějak lehce procházelo. Jinak Liam Neeson opět předvádí svůj herecký um, radost pohledět. Celkový dojem z Kinseyho mam za 4*, některé scény byly skutečně krásné a dojemné, hlavně na konci s paní, která díky "Prokovi" našla sebe a svojí lásku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zip není vynález ďábla, aneb vnesme světlo do tmářství.. Condon s vkusem i nadhledem o projektantu suché statistiky, jenž polarizovala společnost, bourala tabu a oslabovala předsudky. Precizně zahrané party Laury Linney i Petera Sarsgaarda, jen nakousnuté téma, kam až byl průkopník sexuologie v USA ve svém výzkumu schopen zajít (jestli se i žlabatka bála před ním předklonit) a dojemná předposlední scéna s pohlazením ruky (ukazující, že všechno to počínání, i kdyby ovlivnilo jediného člověka, mělo smysl). Ale co s tou neměřitelnou láskou, Alfrede? „When it comes to love, we are all in the dark…“ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Kinseyovi studie jsou stále tak revoluční a šokující, že nebyly nikdy všechny vydány a jsou dosud na indexu, tedy nesmí být vydány. Dostat se k originálům lze jen na objednání a v odůvodněných případech. Spravuje je „Kinsey Institute“. (sator)
  • Byl to právě Kinsey, který stanovil, že v lidské populaci je 4% homosexuálů. (Kulmon)
  • Jen 37-denní natáčení pokrylo 15 let Kinseyho výzkumu, během kterého vyzpovídal více než 18 000 lidí z celé Severní Ameriky. (imro)

Související novinky

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama