Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hunter "Patch" Adams studuje v pokročilejším věku medicínu, aby mohl v praxi prosazovat zcela odlišný přístup k pacientům, než na jaký jsou v nemocnicích zvyklí. Při pobytu v psychiatrické léčebně v roce 1969, když se pokusil o sebevraždu, si totiž uvědomil, že pacienty je možné zbavit stresu a trápení zábavou a humorem, který často jiným připadá až nemístný. Patch věří, že lidé, kteří se smějí, zapomínají aspoň na čas na své trápení. Během studií si to ověřuje v praxi ve fakultní nemocnici. Získá pro svoje metody také několik spolužáků. Proti němu je naopak děkan, který ho po skandálu při uvítání hostů na sjezdu gynekologů chce vyhodit ze školy. Patch s několika kolegy otevře v přírodě neobvyklé lékařské zařízení Gesundhait, kde se svou metodou má při léčení velký úspěch. Zamiluje se do něj spolužačka Carin, ale když ji jeden z pacientů zavraždí, Patch prožívá krizi a začne o všem pochybovat... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku dojemné a hezké. Poté se už moc tlačí na pilu a já už nemám čím slzet. Vražda jeho přítelkyně je podle mě scénáristicky úplně zbytečná - jen aby se vyzdvihlo to jeho utrpení a prozření - nadbytek. Film by fungoval i tak. A byl by bez toho, myslím, lepší. R. Williams patří mezi dobré herce a mezi komiky bezpochyby také, díky němu jsem se upřímně smál. Jen ta jeho postava to už ke konci dost přeháněla. Někdy je méně více, pane Flastr. V duelu Dr. Patch versus Dr. House bych ale vsadil na Dr. House. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po videní recenzie Douga Walkera (Nostalgia Critica) som prehodnotil niektoré názory na film "Patch Adams", no musím priznať, že keď som si ho pozrel znovu, tak stále na mňa z neho sršal ten dobrý pocit ako z každého filmu, v ktorom hral Robin Williams. Treba si povedať popravde jednu vec o tomto filme. A tou je fakt, že fakty často prekrúca a niečo si pripisuje podľa toho ako uzná za vhodné a ťažko sa to pozerá keď chcete poznať skutočný príbeh Huntera Adamsa. Ale teraz sa od tohoto odosobním a pozriem si film čisto ako film. A potom je to pre mňa veľmi srdečný, láskavý film, kde človek dokázal, že radosť a smiech dokážu veľmi pomôcť ľuďom a sú aj dobrou medicínou. Psychika je tiež veľa. Robin Williams je nenahraditeľný. V tom ako nás dokázal rozosmiať, ako nám dokázal dať úžasný pocit, že je tu kedykoľvek pre nás a venuje nám čo najviac príjemných pocitov a radosti. Rovnako si počínajú aj ostatní herci a film na mňa pôsobí veľmi pozitívne. Rád sa na neho pozerám, vraciam sa k nemu a dokážem v ňom nájsť veľa inšpirácie. Takže napriek tomu, že to prekrúca kompletnú realitu, film sám o sebe je podľa mňa dobrý. Hodnotenie: B ()

Reklama

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Naše práce je zlepšovat zdraví. To znamená, že máme zlepšit kvalitu života, ne jenom prodloužit umírání!" Nevím, jak to ten Robin dělal, prakticky všechna díla, ve kterých se objevil, jsou nadstandardní a on v nich exceluje. Možná si uměl citlivě vybírat, možná jejich tvůrci přesně věděli, pro jaké role je stvořený. Je ho velká škoda... "Není lékařem každý, kdo pomáhá druhým?" ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Robin Williams coby vyšinutý, i když nejlepší student medicíny. Hraje si to své, na co jsme od něj zvyklí. Celý film vlastně na něm stojí, ale pořád to prostě není ono. Studium medicíny prostě není nijak přitažlivé nejen pro divácké oko (s výjimkou Kleinových Básníků). Robin Williams i režisér Tom Shadyac mají na svém kontě rozhodně lepší filmy. [2603. hodnocení, 100. komentář, 69%] ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale na 4* by museli ubrat zbytečně dlouhé stopáže a vyřadit pět a půl tuny sentimentu, kterým tuto komedii prokládají. Komedie/drama? Tak buď měli natočit komedii, u které se všichni budou smát až se budou za břicho popadat a nebo měli natočit drama, po kterém bude každému ouzko. A ne od každého trochu, to dost narušuje celý film. Každopádně Robin Williams jako vždy naprosto skvělý a jeho komické výstupy také (sezení v psychiatrické léčebně, uvítání gynekologů,...) 3.5* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Skutečný Patch Adams sedí za filmovým Patchem (Robin Williams) ve scéně, kdy se rada vrací s verdiktem do místnosti. (HellFire)
  • Skutečný Patch Adams film a ztvárnění své postavy neměl rád. (HellFire)
  • Během natáčení spolupracoval Robin Williams s organizací Make-A-Wish, jejímž úkolem bylo splnit sen dětem s rakovinou. Nemocné děti si pak zahrály ve filmu pacienty nemocnice. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno