Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hunter "Patch" Adams studuje v pokročilejším věku medicínu, aby mohl v praxi prosazovat zcela odlišný přístup k pacientům, než na jaký jsou v nemocnicích zvyklí. Při pobytu v psychiatrické léčebně v roce 1969, když se pokusil o sebevraždu, si totiž uvědomil, že pacienty je možné zbavit stresu a trápení zábavou a humorem, který často jiným připadá až nemístný. Patch věří, že lidé, kteří se smějí, zapomínají aspoň na čas na své trápení. Během studií si to ověřuje v praxi ve fakultní nemocnici. Získá pro svoje metody také několik spolužáků. Proti němu je naopak děkan, který ho po skandálu při uvítání hostů na sjezdu gynekologů chce vyhodit ze školy. Patch s několika kolegy otevře v přírodě neobvyklé lékařské zařízení Gesundhait, kde se svou metodou má při léčení velký úspěch. Zamiluje se do něj spolužačka Carin, ale když ji jeden z pacientů zavraždí, Patch prožívá krizi a začne o všem pochybovat... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Petike odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je urážkou reálneho Huntera Adamsa a nadácie, ktorú založil. S jeho reálnym životom a dielom to súvisí asi ako Hamlet s hemendexom. Navyše, sfiktívnená verzia Adamsa v podaní Williamsa je nielen neuveriteľnou karikatúrou a znôškou klišé, ale jej pokrytectvo je prezentované ako pozitívna vlastnosť. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Lituji toho, že jsem se dlouho rozmýšlela jestli se na tento film podívám. Podle mně je to geniální, člověku po zlepší náladu a konečně se někdo může zamyslet sám nad sebou. Robin Williams je nenahraditelný herec, tento film to dokazuje. Velice emotivní a na mně skvěle působící snímek. "Huntře, musím vás varovat. Do zprávy napíšu NLD, že jste odešel navzdory lékařskému doporučení. " "A já zase napíšu PMKP. Polibte mi klidně prdel. " :D ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Festivalové téma + průměrný režisér + ujíždějící Williams = stačí jednou. Děkujte Evropské zálibě ve vytváření reálnosti, protože Hollywood když předestře své sladké drápy, tak je zle. Flastr coby Williams není hloubavá sonda člověka v opozici k systému, ale poněkud arogantní mainstream pro náročného diváka moc banální a pro nadopovaného konzumem tak nudný.... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ničím vyčnívající dramedie, která se v poslední třetině šíleně snaží dojit z diváka nějaké city a lítost. Jenže scénář je tak obyčejný a zvraty zbytečné, že ani skvělý Robin Williams nedokáže zachránit když ne nudu, tak průměr, který z průměru nevybočí ani na okamžik. Takových filmů vzniká spousta, a často jsou lepší. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Tento film sa dá a poprípade je nutné ho aj hodnotiť z dvoch perspektív. Jedna je samotný film a druhou je herecký výkon Robina williamsa a jeho celkové hranie vo filme. záver je skvelou ukážkou ako sa pri komediálnom počine dá utvoriť volne a bez nátlaku romantická zápletka s hlbokým citovým základom ktorý sa na konci tak nabúra, že sa vás to až dotkne. Mňa sa dotklo. Zároveň film akoby poukazoval, že nie všetko je vo filme možné dosiahnuť iba priamym obrazom a vhodením diváka do stredu diania ako to je obvykle. Proste tvorcovia, začo vďačíme najmä scenáristom tohto filmu, si zvolili miernu a istým spôsobom tajuplnú cestu ako doviezť diváka ku koncu. A ten naozaj stojí zato. Avšak film je nevýrazný ostatnými prvkami a je priemerný čo sa týka kameri a hudobného doprovodu ( mne sa nepáčil). Ani to že tvorcovia neapelovali nato, že je to podla skutočnosti mi tam dosť chýbalo. Ale ináč je tento film hlboko vrytý v mojej pamäti a som tomu nesmierne rád. 76% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení spolupracoval Robin Williams s organizací Make-A-Wish, jejímž úkolem bylo splnit sen dětem s rakovinou. Nemocné děti si pak zahrály ve filmu pacienty nemocnice. (HellFire)
  • Skutečný Patch Adams film a ztvárnění své postavy neměl rád. (HellFire)
  • Jeden z producentů filmu Mike Farrell potkal Patche Adamse při jeho práci jako poradce seriálu M*A*S*H (od r. 1972), ve kterém si Farrell zahrál postavu doktora B. J. Hunnicutta. (HellFire)

Reklama

Reklama