Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh australského zbojníka irského původu Neda Kellyho, legendárního australského lidového hrdiny. Jako sedmnáctiletý je v roce 1871 nespravedlivě obžalován z krádeže koní a skončí na tři roky ve vězení. Po návratu se brzy dostane do střetu s policistou Fitzpatrickem, který obtěžuje jeho sestru Kate. Fitzpatrick se začne rodině mstít. Pokusí se zatknout bratra Dana za krádež koní a v potyčce s ním je zraněn. Nahlásí, že ho zranil Ned, ačkoli ten nebyl rvačce vůbec přítomen. Ned, Dan a jejich kamarádi Joe a Steve jsou prohlášeni za psance, které smí kdokoli zastřelit na potkání, Nedova matka je zatčena a posléze odsouzena k tříletému trestu. Mezi psanci a policisty vypukne válka, na straně policistů jsou první mrtví. Kellyho gang se toulá krajem, vyloupí dvě anglické banky a spálí zástavní listiny, které tam najde. Získává si sympatie prostých lidí, guvernér proti nim zato vypraví armádu policistů, vedenou náčelníkem Harem, pro kterého je dopadení Kellyho životním úkolem... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (135)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Heathu Ledgerovi vousy nesluší. Vůbec. Geoffreymu Rushovi nesluší takový štěk. Zato Bloomovi to sluší O;) Jsem celkem zklamaná, protože jsem čekala spíš něco ve stylu souboje dvou mozků. Ned proti superintendantovi... Místo toho jsem dostala film, který působí dost zvláštně. Téměř jako kdyby se Kellyho gang zrodil a zanikl v několika týdnech. Film působí zvláštně a pro mě je to průměrná podívaná. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Pokus o epický western v australských kulisách čerpá z osudu skutečného místního rebela. Herecké obsazení je slušné, i když Orlando Bloom s vousem je skoro k nepoznání. Záběry jsou vyloženě pohlednicové. Příběh se asi snaží držet faktů a chvílemi vyznívá docela suše. Možná kdyby se více idealizovalo... 7/10 ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Od totálního pozdního pocitu lítosti, že jsem si v záchvatu potřeby „westernové“ podívané po-x-té nepustil třeba 3:10 To Yuma nebo Seraphim Falls, mě uchránila minimální očekávání. Budiž mi omluvou, že mě přítelkyně, posedlá Ledgerovou mrtvolou, přinutila. Pozitiva: hezká příroda. Negativa: ryzí zbojnický kult. Zbytek: nemastné neslané, a to je asi to nejhorší, co dokážu o filmu / o čemkoliv říct. Dejme tomu, že i demytizování národních hrdinů je taky dávno kliše, ale i polovičatý midcult-přístup byl byl v téhle nudě příjemným osvěžením. Film obsahuje snad všechna myslitelná klišé mučednických příběhů – revolucionářské proslovy před okrádanými osobami, obdiv protivníků, zradu přítele, zmařenou resp. zapovězenou lásku. Komentáře technické stránky se zdržím; jak praví pomocný režisér Sergio Campanese ve Zvířeti: Tak jako tak je to vlastně jedno. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Jako za mne silné 3 hvězdy... Ano příběh podobného ražení tu již byl a ne jednou a herecké výkony nejsou natolik oslnivé na to jaká to jsou jména.. Ale já se bavil a na tom jistě přidala i skvělá hudba, která se táhne filmem od začátku do konce. Moc mne, ale nebavily ty záběry zabití 2 koní či ohořelých zvířat v lese o tom to nebylo a nemuselo to tam být.. Velké finále s pancířem bylo taky takové úsměvné základem je se vždy krýt bez ohledu na to, že mne nemá co zranit a zdejší gerojové? Vylezu stoupnu počkám a pak střílím ač sám inkasuji x zásahů. 3z5 ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Mně tedy ty herci taky nijak extra neseděli. Zvlášť hlavní postava Ledger. S ním jsem tu vůbec nesympatizoval, a to moc ani s ostatními. Příběh zpracovaný podle nějaké té předlohy určitě docela záživně, ale bez špetky napětí. A to mi tu dost chybělo. Jinak všechno ostatní je takovej průměr. Hlavně kvůli tomu napětí jdu do horšího hodnocení. 40% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Světová premiéra filmu se konala v Austrálii necelé dva bloky od místa, kde byl Ned Kelly pověšen. (HappySmile)
  • Ve filmu lze vidět Neda Kellyho (Heath Ledger) ozbrojeného upilovanou .577 Carbine. Skutečný Ned Kelly takovouto pistoli vlastnil, dostal ji jako mladík od bushrangera Harryho Powera, který ho s ní učil střílet. Říká se, že patřila mezi jeho nejoblíbenější zbraně. (HectorHagman)
  • Heath Ledger dostal za tento film honorář 50 000 liber, čímž projevil svou oddanost. Zároveň se mu splnilo přání zopakovat si spolupráci s režisérem Gregorem Jordanem. V Austrálii se později stal film úspěšným hitem. (Michelle75)

Reklama

Reklama