Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh australského zbojníka irského původu Neda Kellyho, legendárního australského lidového hrdiny. Jako sedmnáctiletý je v roce 1871 nespravedlivě obžalován z krádeže koní a skončí na tři roky ve vězení. Po návratu se brzy dostane do střetu s policistou Fitzpatrickem, který obtěžuje jeho sestru Kate. Fitzpatrick se začne rodině mstít. Pokusí se zatknout bratra Dana za krádež koní a v potyčce s ním je zraněn. Nahlásí, že ho zranil Ned, ačkoli ten nebyl rvačce vůbec přítomen. Ned, Dan a jejich kamarádi Joe a Steve jsou prohlášeni za psance, které smí kdokoli zastřelit na potkání, Nedova matka je zatčena a posléze odsouzena k tříletému trestu. Mezi psanci a policisty vypukne válka, na straně policistů jsou první mrtví. Kellyho gang se toulá krajem, vyloupí dvě anglické banky a spálí zástavní listiny, které tam najde. Získává si sympatie prostých lidí, guvernér proti nim zato vypraví armádu policistů, vedenou náčelníkem Harem, pro kterého je dopadení Kellyho životním úkolem... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (135)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Od totálního pozdního pocitu lítosti, že jsem si v záchvatu potřeby „westernové“ podívané po-x-té nepustil třeba 3:10 To Yuma nebo Seraphim Falls, mě uchránila minimální očekávání. Budiž mi omluvou, že mě přítelkyně, posedlá Ledgerovou mrtvolou, přinutila. Pozitiva: hezká příroda. Negativa: ryzí zbojnický kult. Zbytek: nemastné neslané, a to je asi to nejhorší, co dokážu o filmu / o čemkoliv říct. Dejme tomu, že i demytizování národních hrdinů je taky dávno kliše, ale i polovičatý midcult-přístup byl byl v téhle nudě příjemným osvěžením. Film obsahuje snad všechna myslitelná klišé mučednických příběhů – revolucionářské proslovy před okrádanými osobami, obdiv protivníků, zradu přítele, zmařenou resp. zapovězenou lásku. Komentáře technické stránky se zdržím; jak praví pomocný režisér Sergio Campanese ve Zvířeti: Tak jako tak je to vlastně jedno. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevidím na tomhle filmu nic špatného. Hodnocení se mi dokonce zdá krapet pod úroveň filmu. Tady si zase odborník mne ruce při psaní komentářů a hodnocení filmů, jinak to nevidím. A obyčejný divák většinou ostrouhá s tím, že tohle je blbost. NENÍ ! Právě naopak. Sice se z příběhu nedá pořádně vyčíst jestli za to stojí nebo né, ale jiné výhody ten film určitě má. Především teda krajina. Austrálie je na tohle fantastická. Nevím koho napadlo, aby se v Austrálii občas natočil western, ale je to jedno z míst, kde mě western baví. Dále to jsou jména, od kterých by možná odborník čekal víc, ale já si stěžovat nemohu no a nakonec zpracování akce samotné. Ta závěrečná scéna je například brutální, takže ať si kdekdo strčí 58 procent do prdele. Tenhle film na tom kvalitně zase tak špatně není. Dám mu čtyři, protože si to zaslouží a mě těší, když filmu, který si to podle mě zaslouží (a kdejaký nedodělek ho sundá) můžu dát víc, než většina. ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Jako za mne silné 3 hvězdy... Ano příběh podobného ražení tu již byl a ne jednou a herecké výkony nejsou natolik oslnivé na to jaká to jsou jména.. Ale já se bavil a na tom jistě přidala i skvělá hudba, která se táhne filmem od začátku do konce. Moc mne, ale nebavily ty záběry zabití 2 koní či ohořelých zvířat v lese o tom to nebylo a nemuselo to tam být.. Velké finále s pancířem bylo taky takové úsměvné základem je se vždy krýt bez ohledu na to, že mne nemá co zranit a zdejší gerojové? Vylezu stoupnu počkám a pak střílím ač sám inkasuji x zásahů. 3z5 ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

699. hodnocený film: Hodně jsem se divil, když jsem se koukal do profilu tohoto filmu, že má natolik špatné hodnocení? Že prý jen něco málo přes 50%? Film to rozhodně není špatný a Heath Ledger je hodně kvalitním hercem, ale film docela postrádá nápad, kterým by přišel s něčím novým. Orlando Boom si tu střihnul zcela zajisté taky dobrou roli a přededl i něco ze svých hereckých schopností, ale zase nedokázal režisér dostat z potenciálu filmu a herců to, co mohl. Proto 4* jsou možná až přemrštěným hodnocením, ale zase na průměrný film to nevidím. 4* ()

Mihail123 

všechny recenze uživatele

Prehnane nudný 2-hodinový blábol. Film bez napätia, bez akýchkoľvek vzťahov medzi postavami (načo sú nám zvučné mená, keď aj napriek tomu zahrajú veľké makové). Heath Ledger je drevený, Orlando Bloom ešte horší ako v Tróji, Geoffrey Rush neviditeľný a Noami Watts sa tiež moc nepredviedla. Nezávislý filmík, v ktorom si austrálčania zhovadili svojho Jánošíka. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Originální brnění Neda Kellyho je vystaveno ve státní knihovně ve Viktorii v Austrálii. Brnění Joe Byrnea je v rukou soukromého sběratele. Starý melbourneský žalář National Trust vlastní brnění, o kterém věří, že patřilo Danu Kellymu. Policejní muzeum v Melbourne Police Historical Unit vlastní brnění Stevea Harta. (HappySmile)
  • Světová premiéra filmu se konala v Austrálii necelé dva bloky od místa, kde byl Ned Kelly pověšen. (HappySmile)
  • List Sydney Morning Herald konstatoval, že Heath Ledger byl pro tuto roli zrozen, protože když si zkusil originální železné brnění Neda Kellyho, perfektně mu sedělo. Heath Ledger na to poznamenal: "Vlastně to bylo celkem děsivé... jsme stejně vysocí a stejně vážíme. On byl štíhlý, protože neměl co jíst, já jsem štíhlý, protože nechodím do posilovny." (HappySmile)

Reklama

Reklama