Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret oproti kladení pasti projevil několik náznaků emocí (smích, hněv) a dokonce se pokusil i o vtip, šprýmař jeden, ale Atkinson tu uzdu ku prospěchu věci ne a ne povolit. Moc mi tam nesedla moderní „sherlockovská“ hudba a Paříž 50.let až příliš vypadala jak současná Budapešť, nicméně jako televizní detektivka britské provenience určitě konkurenceschopné. Českým dabingem navíc vznikl zajímavý paradox, že ze členů československého gangu udělali Rusy, aby při tlumočení proti sobě nestála na obou stranách čeština a zároveň došlo k dostatečnému odlišení východní a západní kultury. Souhlasím, však východ jak východ, barbar jak barbar.. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Standardní. Avšak pokud již dlouho čekáte na nějakou tu detektivku, která bude mít hlavu a patu, tak budete uspokojeni. Neskromná výprava a kostýmy vytváří půvabnou atmosféru Paříže 50. let, kdy ještě po ulicích nepobíhali shluky příznivců ISIS a před Vítězným obloukem se nepromenádoval hříšník Armstrong. 70% ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Maigret je takový menší Sherlock a Rowanovi seriózní roli bezproblému věřím. Jenže tomu chybí větší důraz na atmosféru, celé to prostě proběhne, bez chvilky opravdu pořádného napětí, které by divákem otřáslo. Byť je děj solidní a důstojně zapletený s pěknou kamerou, lokacemi a pěkným vyvrcholením, tak mě na tom všem asi nejvíc zaujali češi na straně zla. 3,5*. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na výjimky není zahraniční krimi mým šálkem kávy. Opakuji se, ale nebýt Rowana Atkinsona v hlavní roli, na tento film bych se nedíval. Byla by to pro mě nudná cizí kriminálka. Takto to pro mě byla nudná cizí kriminálka s Rowanem Atkinsonem. Proč tedy čtyři hvězdičky? Právě za herectví Rowana Atkinsona, pěknou výpravu a vůbec poctivou filmařinu a jednu navíc za závěrečné scény v Petit Albert. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě lepší než první díl. Pravda, střih párkrát ujel, s čímž se svezl i soundtrack, a ze Slováků scénář udělal barbary, ale posun od klasické whodunitky k noiru tomu prospěl. Je to temnější, drsnější, děj šlape ve vyšších otáčkách. Rowan Atkinson dále rozvíjí Maigreta a jeho policejní kolegové jsou si ve svých rolích o kus jistější. Doufám, že nás ještě pár minimálně stejně kvalitních pokračování čeká. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)
  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)

Reklama

Reklama