Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dýchá stejný vzduch jako mrtvý muž." Žádná DNA, žádná digitální fotometrie či forenzní psychologie - tady se dýchá vzduch, kouří dýmka, podávají inzeráty a provozuje bistro. Zkrátka těžko čekat od Maigreta nějakou moderní kriminalistickou metodu, když se tak zarputile drží knižní klasiky. Mě to tedy tak nějak televizně pobavilo, ale kdyby se Maigret po plastice znovu nepřihlásil o své slovo, tak bych si s jeho dříve zfilmovanými případy v poklidu vystačil. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I druhý případ Atkinsonova Maigreta byl vynikající podívanou. Geniální herectví Rowana Atkinsona opět nechává zapomenout na to, že kdy měl nějakou komediální minulost a je naprosto strhující a fascinující. I ostatní herci jsou samozřejmě perfektní. Stejně tak jako pomalé tempo vyprávění, výborný scénář, režie a kamera, perfektní atmosféra a skvěle zobrazená Paříž 50. let a hudba, která je o něco lepší, než v prvním filmu. První film byl sice o něco lepší, ale tohle je prostě tak nádherně britsky natočené (prostě je to perfektní), že bych ani na nižší hodnocení jít nemohl. Navíc se povedl i dabing, Karel Heřmánek na Rowana v téhle vážné, zadumané, civilně podané a prožité roli skvěle sedí. Doufám, že se tvůrci k Maigretovi ještě vrátí, protože by byla opravdu věčná škoda, kdyby zůstalo jenom u těchto dvou povedených filmů. Poctivé Simenonovské drama, které i tentokrát získalo tu nejlepší možnou péči. 90%. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Mám rád Maigreta a vůbec detektivní seriály a filmy. V tomto případě jsem se však trochu nudil a místy ztrácel. Příběh mne nedokázal vůbec vtáhnout a zajímavá byla pro mne jen poslední třetina. I tak musím uznat, že Atkinson není doživotně postižen nálepkou Beana a víceméně blbce před kamerou. Svou roli ztvárnil výborně. Silnější tři hvězdy. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret oproti kladení pasti projevil několik náznaků emocí (smích, hněv) a dokonce se pokusil i o vtip, šprýmař jeden, ale Atkinson tu uzdu ku prospěchu věci ne a ne povolit. Moc mi tam nesedla moderní „sherlockovská“ hudba a Paříž 50.let až příliš vypadala jak současná Budapešť, nicméně jako televizní detektivka britské provenience určitě konkurenceschopné. Českým dabingem navíc vznikl zajímavý paradox, že ze členů československého gangu udělali Rusy, aby při tlumočení proti sobě nestála na obou stranách čeština a zároveň došlo k dostatečnému odlišení východní a západní kultury. Souhlasím, však východ jak východ, barbar jak barbar.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigreta mám zmáknutýho ze všech detektivů nejmíň (viděl jsem jednoho starého Gabina a pár dílů s Cremerem, nečetl jsem nic). Tady se jedná o pocitvou televizní práci, zaujme spíš postavami (Maigretova žena) a atmosférou, než detektivním pátráním, ale hlavně - Rowan Atklinson měl vážné role hrát už dávno, já to říkám pořád. 70%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)
  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)

Reklama

Reklama