Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Maigret je takový menší Sherlock a Rowanovi seriózní roli bezproblému věřím. Jenže tomu chybí větší důraz na atmosféru, celé to prostě proběhne, bez chvilky opravdu pořádného napětí, které by divákem otřáslo. Byť je děj solidní a důstojně zapletený s pěknou kamerou, lokacemi a pěkným vyvrcholením, tak mě na tom všem asi nejvíc zaujali češi na straně zla. 3,5*. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atkinson mi při druhém díle sedl jako introvertní vyšetřovatel ještě víc. Co bych Maigretovi opět vytkl, je málo vysvětlování, což by se i zde hodilo. Motivace některých postav nebo větší popis událostí. Místo toho se děj zaměřil hlavně na náhodné zjištění jednoho kavárníka. Co ale vyzdvihlo tento díl o úroveň výš, je závěrečné ohromně lidské shrnutí. Jsem rád, že jsem dal závěru druhou šanci (když jsem napoprvé před koncem usnul). ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% — Jo tak v originále to byl gang z Československa a na Primě z nich udělali Rusy? To je docela dobrej fór. Ale jinak jako detektivka se mi to líbilo a jak už jsem psal u předchozího filmu, Rowan Atkinson mi jako Maigret vůbec nevadí. Jen tedy nevím, jestli to Simenon takhle napsal, ale v obou zatím odvysílaných filmech jsem viděl podobné schéma, kdy Maigret (aspoň nějakou dobu) vyšetřuje na vlastní pěst proti příkazu vyšetřujícího soudce. Doufám, že se z toho nestane klišé. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl Maigreta je na tom kvalitně asi tak stejně, jako první díl. Nepřináší nic originálního, spíš se snaží o poctivé zpracování jednoho z případů a jediné, čím opravdu může zaujmout je hlavní postava Maigreta, kterého hraje Rowan Atkinson. Škoda ale, že dabing zřejmě dost poupravili, protože podle toho, co jsem tady četl za komentáře, v originále Angláni trošku hlásili do Čechů a Slováků. No a já celej film čekal a ničeho se nedočkal. Kompletně to totiž v dabingu odsrali Rusové. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRIMA HD - Jak jsem byl po prvním dílu hodně mile překvapen, že Rowan je skvělý i ve vážných rolích, tak zde už jsem to bral jako normálku. Nebudeme si nic nalhávat, nebýt jeho, rozhodně by to byla ryze průměrná detektivka, kde bylo všechno vyumělkované a předem jasné. Každopádně díky TV Prima za možnost shlédnout 2 krimi s Mr. Beanem během jednoho týdne, navíc s dabingem, kde pan Heřmánek byl hodně zajímavý. 70% (with J.) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)
  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)

Reklama

Reklama