Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Maigret je takový menší Sherlock a Rowanovi seriózní roli bezproblému věřím. Jenže tomu chybí větší důraz na atmosféru, celé to prostě proběhne, bez chvilky opravdu pořádného napětí, které by divákem otřáslo. Byť je děj solidní a důstojně zapletený s pěknou kamerou, lokacemi a pěkným vyvrcholením, tak mě na tom všem asi nejvíc zaujali češi na straně zla. 3,5*. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Šéfinspektore, musím vás upozornit, že ta žena není Češka, ale Slovenka. Tito lidé z vesnic z východu jsou nevzdělaní. Někteří na tom nejsou o nic lépe než středověcí rolníci. O nic lépe než zvířata." Haha, Slováci to tady pěkně schytali. A český gang jako záporáci, paráda. Celkově o něco lepší než předchozí díl. Maigret tu víc mluví, emocionálně je to o něco funkčnější a i prostředí působí trochu věrohodněji. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bola tam trošku obava, že to kvalitatívne pôjde nižšie. Predsa len, ak máte prvý diel o sériovom vrahovi, ťažko si môžete želať silnejší ťahúň. Tvorcovia Maigreta idú na to ale rozumne. East režíruje inak, ako to bolo v prípade jeho predchodkyne a dostávame spletitejší, ale emočne výraznejší snímok. Motívy a náznaky Maigretovho osobného života prenikajú v niektorých scénach aj do tejto časti a samotný príbeh, hoci nie je až taký silný, ako ten predchádzajúci, sa dokáže konceptom a postupným vyšetrovaním stať pomerne zábavným. Čo je okorenené o nenásilný humor, emočnú vyzretosť a v rámci exotiky aj o zapojenie Československa. Atkinson sa pre túto úlohu narodil. Jeho finálne zamyslenie a citlivý prístup k postavám čo prežili rezonuje aj po dopozeraní. Veľmi podarená séria. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% — Jo tak v originále to byl gang z Československa a na Primě z nich udělali Rusy? To je docela dobrej fór. Ale jinak jako detektivka se mi to líbilo a jak už jsem psal u předchozího filmu, Rowan Atkinson mi jako Maigret vůbec nevadí. Jen tedy nevím, jestli to Simenon takhle napsal, ale v obou zatím odvysílaných filmech jsem viděl podobné schéma, kdy Maigret (aspoň nějakou dobu) vyšetřuje na vlastní pěst proti příkazu vyšetřujícího soudce. Doufám, že se z toho nestane klišé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O hvězdu lepší než kladení pastí. Napětí, atmosféra, přiměřená surovost a špína. Zdejšímu obsahu nerozumím - vraždící gang byli Rusové, tak jaké pak Československo? No jasně, taková jatka umí rozpoutat jen primitivci z východu, Češi by skončili s plány u piva. Pročež mi vrtá hlavou, jaktože nedal Rusáky Simenon rovnou do knihy, anóbrž nás, holubičí povahy...neodpustitelné. Atkinsonovi jsem tentokrát vážnou roli věřil beze zbytku. Jeho chápající žena rozzářila téměř každý záběr, ve kterém se objevila. Dal bych si pokračování. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)
  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)

Reklama

Reklama