Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRIMA HD - Jak jsem byl po prvním dílu hodně mile překvapen, že Rowan je skvělý i ve vážných rolích, tak zde už jsem to bral jako normálku. Nebudeme si nic nalhávat, nebýt jeho, rozhodně by to byla ryze průměrná detektivka, kde bylo všechno vyumělkované a předem jasné. Každopádně díky TV Prima za možnost shlédnout 2 krimi s Mr. Beanem během jednoho týdne, navíc s dabingem, kde pan Heřmánek byl hodně zajímavý. 70% (with J.) ()

Pierre 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O ždibec slabší než první díl. Nějak mě iritovaly ty občasné honičky, které kazily to krasně pomalé tempo vyprávění. . Ale i tak se mi to hodně líbilo a musím pochválit výbornou syrovou atmostféru příběhu. Občas mi skutečně až šel mráz po zádech, tak hrozně se mi film dostal pod kůži. Což je u detektivky vždy plus. Případ mrtvého muže stejně jako jeho předchůdce má taky velmi dobrou hudbu, která dobře dokresluje celkovou působivost jednotlivých scén. A Atkinson zde byl opět zajímavý a výborný. Jeho Maigret je prostě trochu jiný než ten Gabinův. Ale není mi o nic míň sympatický. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Standardní. Avšak pokud již dlouho čekáte na nějakou tu detektivku, která bude mít hlavu a patu, tak budete uspokojeni. Neskromná výprava a kostýmy vytváří půvabnou atmosféru Paříže 50. let, kdy ještě po ulicích nepobíhali shluky příznivců ISIS a před Vítězným obloukem se nepromenádoval hříšník Armstrong. 70% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neodolal jsem a nejnovější verzi Maigretových případů jsem zhlédl především kvůli zvědavosti, jak bude vypadat Rowan Atkinson v seriózní roli věhlasného komisaře francouzské kriminálky. Nešlo mi ani tak o to, že bych pochyboval o Atkinsonových hereckých schopnostech, jako spíš mě zajímalo, jak mi bude Atkinson v téhle roli pasovat. Nemalá část filmových fandů dodnes vidí jediného oprávněného představitele v Jeanu Gabinovi, já naopak jsem si ztotožnil Maigreta s Bruno Cremerem, který téhle postavě věnoval 15 let života. Atkinson mi v téhle roli typově příliš nesedí, i když francouzská televizní série mi přišla poněkud chudší výpravou. Celkově jsou to ale poctivé tři hvězdičky a 65 % celkového dojmu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

První film, kde jsem měl možnost vidět Rowan Atkinsona ve vážné roli. Trošku mi chyběly jeho grimasy, ale vedl si dobře, jen snímek je poněkud obyčejný. Zápletka není natolik poutavá, aby bylo nutné televizní zpracování. Potěšila mě účast Čechoslováků. Jen mi úplně nešlo přes sluchovody, kterak si dovolovali opakovaně znásilňovat naši mateřštinu. Lidé ze Slovenska byli v určité fázi snímku moc hezky charakterizováni jako "nevzdělaní lidé z vesnic z východu, kteří na to nejsou lépe než středověcí rolníci a o nic lépe než zvířata". Neskutečně mě to pobavilo, neboť moje spolusledovatelka je shodou okolností právě tohoto zaostalého původu. Lepší dvě hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)
  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)

Reklama

Reklama