Reklama

Reklama

Maigret - Season 2 (2017) (série)


Maigret a noc na křižovatce (S02E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Maigret: Night at the Crossroads (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komisař Maigret několik hodin vyslýchal záhadného Dána jménem Carl Andersen, ale ani navzdory hromadě usvědčujících důkazů se mu z něj nepodařilo vypáčit přiznání. Co dělá mrtvola obchodníka s diamanty v kufru Andersenova auta zaparkovaného u jeho usedlosti na samotě? Buď je nevinný, nebo opravdu dobrý lhář! Co tom může vědět jeho krásná a křehká sestra? A proč se všichni z okolí chovají tak strašně tajuplně? Maigret se rozhodne najít pachatele, ať to stojí, co to stojí… a ve vzrušujícím, napínavém detektivním příběhu se sám ocitá v pokušení. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prozatím nejlepší z Atkinsonových Maigretů. Příběh je hezky propletený, má napětí a dává šanci divákům odhalit vraha. I když možná o kapánek víc, než by bylo třeba. Atkinson ve své roli roste. Jednu hvězdu ubírám za ne dostatečně využité prostředí exteriérů, spíše mně to připomínalo inscenaci než film. Ale atmosféra doby je zachycena dokonale. A ještě po skončení filmu můžete přemýšlet, jak děj ze závěrečných scén pokračoval. Než si uvědomíte, že je to "jen" film. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zmizela zbytečná akce z druhého dílu a opět se vrátila větší starosvětskost. A opět to bylPředloha Simenona popisuje zdřejmě jeden z těch složitějších případů, který mi možná nepřipadal tak zajímavý jako ostatní co jsem viděl a četl. Postava Andersena byla ale zajímavá a opět se mi líbilo Maigretovo dokonalé uvažování. Ta postava mě prostě fascinuje ať už na papíře nebo na plátně v podání Jeana Gabina či právě Rowana Atkinsona, který ji ztvárňuje zase úplně jinak než můj miláček Gabin ale taky velmi dobře. Zamrzela mě trochu absence hudebního podkresu, který v předchozích dílech dokresloval atmostféru scén. Ale jinak vážně všechny klady, které jsem vypsal u předchozích dvou dílů vcelku zústavají. Akorát nebyl zrovna zvolen nejlepší Simonenův příběh. Ale i když je složitý, je zároveň i promyšlený, se standardním napětím a překvapivým závěrem. Takže objektivně vzato vlastně ani na ten si nemohu stěžovat a mohu dát zase 4 hvězdy. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadáte jako smutný muž. Povězte, proč jste smutný? Postava tiše brilantního, bezvýrazného Julese Amedée Françoise Maigreta představuje přesně to savo, jímž lze z hereckého životopisu vymýt skvrnu tvaru pitvořícího se idiota. Takovou, jíž se Atkinson prokaňkal do srdcí milovníků silvestrovsky krátkometrážní televizní zábavy. Zvlášť když Simenonova předloha nešetří tentokrát nikoho: V jakém vztahu jsou mrtvý Žid, zjizvený Dán, minimalistický Angličan a celá parta Francouzů (alespoň že Češi tentokrát scházejí)? Křižovatky přinášejí do baterie britských zpracování francouzského detektiva noirový případ, temný a nepřehledný jako Evropa. Kam se hrabe Belgičan. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prozatím asi nejlepší Maigret. Celému filmu předně znatelně vypomáhá volba lokace, jež je situována na francouzský venkov, kde starousedlíci sedí v křeslech u prašné cesty a popíjí sklenku burgunského. Sir Rowan se překvapivě dobře sžil s rolí francouzského detektiva. A to je na filmu setsakramentsky dobře vidět. 80% ()

Jehan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky mě otravují názory, že roli Maigreta zahrál nejlépe Jean Gabin. Ovšem Rowana Atkinsona bych v ní nečekal ani v nejdivočejších snech. Ačkoliv osobně za nejlepšího Maigreta všech dob považuji Bruno Crémera, smekám před britským pojetím a jsem rád, že to sir Rowan vzal. Tahle epizoda je vzdálena knižní podobě, i tak má vynikající atmosféru, jen Maigret nějak málo pije a kouří. Pro ortodoxní čtenáře Simenona možná důvod ke znepokojení, pro sobotního diváka televise přesto velmi dobrá volba. A pro znalce milý bonus v podobě české dvouoké zrcadlovky Flexaret. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Střelná zbraň, která je nalezena u Carla Andersena (Tom Wlaschiha), je malá kapesní zbraň značky Derringer. (ArthasKarfa)
  • Ve filmu je několikrát záběr na telefonní budku, kde je automat s kroucenou telefonní šňurou. To však v době, kdy se film odehrává (konec padesátých let), nebylo možné - kroucená telefonní šňura byla zavedena až začátkem let šedesátých. (tommicek)
  • Fotoaparát, kerým je na policejní stanici fotografován Carl Anderson (Tom Wlaschiha), je Flexaret, model IV, vyráběný v letech 1955-1959 podnikem Meopta Přerov. Tyto fotoaparáty byly vybaveny hledáčkovým objektivem Anastigmat 80mm f/3 a snímacím objektivem Belar 80mm f/3,5. Tento model Flexaret jako první umožňoval fotografovat nejen na střední formát 6x6 (60x60mm), ale i na kinofilm 35mm. (Vikta)

Reklama

Reklama