Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do výdajne obedov pre bezdomovcov príde jeden muž a napadne kňaza, ktorý rozdáva nešťastným ľuďom obedy. Kňaz pred ním uteká, dokonca na neho vystrelí, ale svoj život si nezachráni. Obaja muži vyletia cez presklené okno von ... Tým mužom je spisovateľ Ben Mears (Rob Lowe). Ben sa pred istým časom vrátil do mestečka Salem´s Lot, kde vyrastal a zažil jedno temné dobrodružstvo. Teraz by chcel o tom napísať knihu. Nikto z obyvateľov mestečka ani len netuší, aké diabolské nešťastie na nich čaká a aké temné sily ich začnú ohrozovať ... Mysteriózny 2-dielny príbeh nakrútil Mikael Salomon podľa predlohy slávneho Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

waits 

všechny recenze uživatele

Salomons Lot je jedna z nejdepresivnějších Kingových knih se skvěle budovanou myšlenkou maloměsta pomalu podléhajícímu zlu, s nikterak veselým koncem a hlavně s dokonalým dojmem, že tahle situace může nýt reálná...pamatuju, že mi po téhle knoze nebylo dobře po těle...Salomon samozřejmě nemohl přenést atmosféru v (televizní!) adaptaci úplně, ale i tak odvedl dobrou práci. Pomalé vyprávění, přijatelné efekty a několik slušných momentů dává prostor mezi 3-4 hvězdami. Dám tři a doporučení i při slušné režisérově práci přečíst si nejprve knihu. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Jelikož se jedná o jednu z nejlepších knih od Stephena Kinga je mi trochu líto že se nedostal scénář do trochu jiných vod než jen TV film, přesto film není až tak úplně slabý, je to poměrně povedená upířina, ale stejně jako u Misery si nemůžu pomoct a po srovnání s knihou je to prostě slabší vývar.... myslím že tahle kniha by si zasloužila hooodně kvalitní zpracování a taky by jí slušelo kino...ovšem kdybych na tento film narazil v programu TV Nova určitě by patřil do silnějších vod tamního programu---- ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Pokud nenajdete v análech nic lákavějšího, klidně si to pusťte, ale nejedná se o velký odvaz. Hlavní, co je opravdu bída, jsou herci, nějak jim to nejde. Nikomu. A to to obsazení vypadalo tak lákavě. Nevím teda, jestli ten Stephen má zapotřebí, aby mu mrvili tak dobrou předlohu (ale možná už je zvyklý). ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Ono to na mě vlastně ani nemělo fungovat. Že bych vyhledával filmový remake,no to teda né,-že bych nějak slintal nad tzv. TV produkcí,to taky ne,- a že bych byl zrovna denně nalepenej na Universal Chanel (dříve Hallmark),no tak to už vůbec ne! No a přece,bavil jsem se! Bavilo mě to i víc než ,,původní" Hooperův Salem ze 79. ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrná Kingova adaptace, která je tím horší, čím větší má děj spád. Vždycky musím dumat nad tím, co vede tvůrce adaptací k tomu, aby měnili charaktery a osudy postav. Myslí si, že jsou schopnější než autor předlohy? Celkově únosná záležitost se solidním začátkem, která se bohužel v průběhu času potápí sice pomalu, ale stejně nezadržitelně jako Titanik. 3 je až dost ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Jeden ze psů ve filmu se jmenuje Cujo, což je i jméno psa jedné z knih S. Kinga. Kniha nese stejný název jako pes, Cujo. (Pumiiix)
  • V jedné scéně mladík zpívá karaoke na píseň „Stand by Me“, což je jasná narážka na jinou Kingovu adaptaci, film Stůj při mně . (Othello)

Reklama

Reklama