Reklama

Reklama

Král Tulsy

(seriál)
  • USA Tulsa King (více)
Trailer 3
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizody(18)

Člen newyorské mafie Dwight "The General" Manfredi, propuštěný po 25 letech z vězení, je svým šéfem vyhnán na venkov v Oklahomě, aby rozšířil operace, ale když podezřívá svou gangsterskou rodinu, že pracuje proti němu, pomalu si buduje vlastní tým. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (125)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Stallone,  poprvé v seriálu, se na hraně komedie vrací v  nerozmáchlé gangsterce jako  mafián z vidieku.  S grácií hraje svůj archetyp  trochu pomalejšího drsoně prorostlého rodinnými hovnotami. Scénář mu přihrál pár typických srdceryvných monologů, kde si může  i naplno zamudrovat jako ten správnej  Rocky, nicméně a naštěstí Tulsa vůbec nestojí na nějakém sentimentu, ale s lehkostí a potutelným úsměvem oslavuje starýho akčního hrdinu, kterej to  rozhodně ještě umí rozbalit. Přicmrndávači  z jeho "gangu" tvoří moc fajnovou směsku outsiderů, v pětasedmdesáti pak sympaticky Sheridan svému hrdinovi nežene do postele plakátové krásky, ale vcelku přitažlivé milfky.   Celou dobu jsem se pohyboval v pohodovém čtverkovém rozpoložení, ale poslední díl si zaslouží pětihvězdu, tak ji nakonec rád dám i celé sérii, byť těch nudnějších či letargičtějších pasáží tam přece jen pár je. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Taylor Sheridan sa pre tentokrát trafil do čierneho. Old school mafiánska miniséria s doslova žiariacim Stalloneom, ktorý má postavu šitú priamo na mieru, ťahá výsledný dojem výrazne nahor a aj ďaleko po 70-ke stále pôsobí cool a dojmom, že by ste s ním nechceli mať konflikt a pästný súboj. Po scenáristickej a príbehovej stránke by sme v žánri našli určite i sofistikovanejšie a kvalitnejšie kúsky, no osobne som bol s Tulsa King i vďaka viacero akčným scénam a humorným momentom vyplývajúcich z dosadenia zástupcu "starej školy" do modernej doby vcelku spokojný. Druhá séria vzhľadom na koniec vyzerá byť ako povinnosť a vlastne nie som proti- Stallone totiž od posledného Ramba, od ktorého uplynuli už 4 roky, nič moc zásadného a kvalitného nenatočil. 80% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za svou mafiánskou rodinu si odkroutil 25 let, než aby někoho napráskal. Hodně četl, složil pár básní a snažil se vyhnout konfliktům. A teď zpátky New York? Těžko, o obchody se má vysloužilý gangster Dwight Manfredi starat v jednom zapadákově, teda v oklahomské Tulse. Staré časy jsou pryč, kroutí hlavou nad moderními vymoženostmi: způsoby komunikace, kafe jen do kelímku, kreditky či obchody, kde neberou hotovost. Přesto sype hlášky. Streamovací služba Paramount+ na to vůbec nejde špatně, s Taylorem Sheridanem několikrát pomohla do sedla stárnoucím hvězdám: Helen Mirren a Harrison Ford právě odstartovali se seriálem 1923, charismatický Sam Elliot táhl 1883 o Duttonových předcích, Kevin Costner roky vévodí oblíbené sérii Yellowstone. A teď Slyovo charisma… tvůrci na něm a jeho přednostech seriál vyloženě postavili. Stallone moc dobře ví, že je za vrcholem, nicméně sledovat ho v jeho první seriálové roli je obrovská radost. Právě Sheridan, ač nevypráví nějak objevně, si diváka stejně jako u Yellowstonu zaháčkuje velice rychle. Přitom i tady platí to samé: z hlediska příběhu se toho vlastně moc nestane a dění na obrazovce by se dalo bez větších obtíží vměstnat do menšího počtu epizod. Ale prostě Sly je Sly. Gangstera, jehož vyjednávání je založené hlavně na přesně mířené ráně, mu každopádně věříme měrou vrchovatou. Máme tu šéfa motorkářského gangu, zkorumpované poldy i federální agenty, kteří z přítomnosti bývalého newyorského kápa nejsou nadšení, a hlavně Dwightovy bývalé kumpány (kteří určitě sehrají podstatnou roli u avizované druhé série). Rozhodně nečekejte akční hody, když už ale akce přijde, přál bych si ji intenzivnější a syrovější. Tak třeba příště. ()

ozeki 

všechny recenze uživatele

Jasně že je to Sheridanův nejslabší seriál, jasně že se to poctivýmu mafiánskýmu filmu moc neblíží, jasně že je to trochu naivní, Jenže když máte rádi Sylvestera, není moc co řešit. I v pokročilým věku si to dává levou zadní a toho gangstera se smyslem pro čest a spravedlnost mu žerete plnými doušky. Vzhledem ke stopáži jednotlivých epizod je to celkem jednohubka a díky ní je pro tuhle sérii pomalé tempo cizí pojem. Už teď se těším na pokračování. Jo... a výběr songů jako podkres pro 2 větší konflikty je z kategorie nadpozemských (to mi na nějakou dobu určitě uvízne v paměti). ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Taková oldschoolová mafiánská gangsterka v novém hávu. Ano, děj je vesměs jednoduchý, což ale vůbec nevadí. Můj akční hrdina z dětství nebo spíše z dospívání tady předvádí vynikající herecký výkon. Stallone ještě nepatří do starého železa, jeho charisma táhlo celý seriál. Klobouk dolů ve svém věku. Díly jsou celkem krátké, takže se člověk nestačí nudit. Několikrát jsem se u toho i zasmál, vedlejší postavy byly správně trhlý a záporák slušnej pošuk. Ale ten konec doprdele jako! Svině! Slabší pětka za Sylvestera:) ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Dwight (Sylvester Stallone) má tiež prezývku Cinque Stelle, čo je v taliančine Five Stars, ako päťhviezdičkový generál, po ktorom dostal meno Dwight D. Eisenhower. Tento generál a politik sa neskôr stal 34. prezidentom Spojených štátov amerických. (chesterko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama