Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kocoura Garfielda má každý rád. Válí se v křesle, kouká na telku a pochutnává si na svých oblíbených lazaních. Sem tam se pustí do svého páníčka Jona, i tak je ale králem vlastního vesmíru. Jednoho dne vezme Jon Garfielda k překrásné veterinářce Liz Wilsonové, odkud si přinesou domů malé vrčící nic, co běhá za vlastním ocáskem a které Garfield k smrti nenávidí - pejska Odieho. Tenhle malý ničema si může doma dělat, co chce: neustále bezdůvodně štěká, hloupě naráží do zdí, ale zdá se, že Jon je z něj úplně vedle a všechno na světě mu projde. Garfieldova mise je jasná - dostat čokla z domu! A tak když se Odieho zmocní zvrhlá místní celebrita Happy Chapman, jeden by si myslel, že se Garfieldovi uleví. Ten se však k překvapení všech vydává na záchranu svého štěkajícího a všekousajícího přítele. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (341)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christophe Beck: 1. Holla (Album Version) - Baha Men ,2. I Got You (I Feel Good) (Album Version) - James Brown ,3. Honky Cat (Album Version) - Elton John ,4. Hound Dog (Album Version) - Elvis Presley ,5. What's New Pussycat? (Album Version) - Tom Jones ,6. Wild Thing (Album Version) - Cheap Trick ,7. Cats Vs. Dogs (Album Version) - Matthew Sweet ,8. Stray Cat Strut (Album Version) - Stray Cats ,9. Fat Cat Keeps Getting Fatter (Album Version) - Squirrel Nut Zippers ,10. Talk To The Animals (Album Version) - Sammy Davis, Jr. ,11. Walking The Dog (Album Version) - Rufus Thomas ,12. Atomic Dog (Album Version) - George Clinton ,13. More Than A Friend (Album Version) - All Too Much ,14. Happy Together (Album Version) - The Turtles ,15. You've Got A Friend (Album Version) - Al Green ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vypasený oranžový kocour musel dříve či později vzít útokem také plátna kin, berme to jako nevyvratitelný fakt. Otázkou bylo, jak moc Davisovým komiksovým stripům ublíží (ne)zodpovědná péče velkého hollywoodského studia. Hodně, strašně moc, až to rve srdce. Komiksy jsou krátké, zpravidla skvěle vypointované a rozhodně ne určené primárně dětem. Film je sice taky krátký (jinými slovy ukoukatelný), jenže ani trochu vtipný a ukojující potřeby pouze těch nejmenších. Z tohoto důvodu mě nejvíce pobavil titulek před samotným filmem: „tento film není vhodný pro děti do 12 let“. Pro koho jiného proboha? Nebo jsem snad špatně viděl? Bylo tam „tento film není vhodný pro osoby starší 12 let“? Některé rodiče možná pohoršoval dojem Jennifer Lowe Hewitt, tedy dojem, že má pěkné nohy a musí nám je co nejvíce ukazovat. Ne, nemá a ne, nemusí. Malou náplastí na všechno to infantilní křepčení, nicméně náplastí, kterou si vychutná jenom těch několik šťastlivců, kteří viděli originál (ačkoliv šťastlivec není nikdo, kdo se na Garfielda dobrovolně podívá, ale nezabíhejme do přílišných detailů), prostě malou náplastí je hlas Billa Murraye. Ten jakž takž pochopil podstatu Davisových komiksů a poslouchat jeho sarkastický komentář je mnohem příjemnější než pozorovat mizernou práci animátorů (ve filmu je tolik scén, kdy Garfielda někdo někam přenáší a ani v jedné z nich nedokázali zkorigovat digitálního požírače lasagní s rukama „přenašeče“). Jinou pozitivní hodnotu se mi na této pestrobarevné křeči vysledovat nepodařilo, ale děcka si to užijí, o tom žádná. 35% Zajímavé komentáře: oli.G, mustafa, maarv, FunTom ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pomerne príjemný hraný animák, ktorý ale stroskotáva na scenári. Je to veľká škoda, lebo Murrayovi to s nezbedným kocúrom dokonale sekne. Už len aby sa s tým tvorcovia pohrali v dvojke, čoho sa ale obávam. Mačka je ale neskutočne sama o sebe zábavná a jej salámovitosť sa dala oveľa lepšie zúžitkovať. 55%. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

totalni pohodovka s krasnou JLH a hodne nevyraznym garfieldovym panickem, ktereho pocitacova animace v pohode prehrava, no ale to byl mozna zamer. doporucuju shlednout vystrizene sceny na dvd, kterych je hafo a na kterych jsou mozna ty nejlepsi sceny filmu. opravdu hodne necitlive sestrihany film, o 15 minut delsi by byl super a prave s temi vystrizenymi scenami to je za ***. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Garfield, nejlepší komiksový kocour. Já fakt nevím, co všichni máte. Je to příjemná oddechová komedie, která je za tímto účelem i natočena. Převedení slavného kocoura na stříbrné plátno dopadlo více než dobře a já se báječně bavi. Obsazení i triky jsou super a na Vladimíra Čecha jsem si už zvykl, takže to je také velké plus. Vtipy jsou povedené a na film se prostě dá dobře koukat. 80%. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (17)

  • Příprava filmu trvala několik let, původně měl hlavnímu hrdinovi filmu propůjčit hlas Lorenzo Music, který namluvil Garfielda již v seriálu, vysílaném mezi lety 1988 a 1994, a v několika televizních filmech. Ten ale zemřel v roce 2001. Jako jeho následovník měl zpočátku (před angažováním Billa Murrayho) největší šance John Goodman, který je – stejně jako Garfield – víc „prostorově orientovaný“... (imro)
  • Když jdou Jon (Breckin Meyer) s Garfieldem (Bill Murray) k autu, v českém dabingu se Garfield ptá, zda pojedou mimo jiné do „olivové zahrady“. Olive Garden, jak Garfield říká v původním znění, je název proslulého (a kvůli své kýčovitosti často zesměšňovaného) amerického řetězce restaurací s italskou kuchyní. (machonza)

Související novinky

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

22.02.2007

Práva k populárnímu komiksu Dilbert z pera Scotta Adamse se dostala do rukou filmařů. Jmenovitě k režisérovi rodinných podívaných Chrisi Columbovi. Původně byly tyto práva u studia Columbia, které… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Ať žijí duchové...

Ať žijí duchové...

24.04.2006

Režisér Peter Segal (animovaný seriál). Jeho hlavní postava superhrdina Kapitán Marvel vytvořený díky obrovskému úspěchu Supermana a Batmana v roce 1939 autory C.C. Beckem a Billem Parkerem pro… (více)

Garfield si nedá pokoj

Garfield si nedá pokoj

09.04.2005

Nebolo to bohviečo. No deti sa nasmiali (ak ste boli v kine, viete, o čom hovorím ;)) a rodičia to zaplatili - a preto sa dočkáme pokračovania CGI animáku podľa slávneho "daily" komixu GARFIELD.… (více)

Reklama

Reklama