Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kocoura Garfielda má každý rád. Válí se v křesle, kouká na telku a pochutnává si na svých oblíbených lazaních. Sem tam se pustí do svého páníčka Jona, i tak je ale králem vlastního vesmíru. Jednoho dne vezme Jon Garfielda k překrásné veterinářce Liz Wilsonové, odkud si přinesou domů malé vrčící nic, co běhá za vlastním ocáskem a které Garfield k smrti nenávidí - pejska Odieho. Tenhle malý ničema si může doma dělat, co chce: neustále bezdůvodně štěká, hloupě naráží do zdí, ale zdá se, že Jon je z něj úplně vedle a všechno na světě mu projde. Garfieldova mise je jasná - dostat čokla z domu! A tak když se Odieho zmocní zvrhlá místní celebrita Happy Chapman, jeden by si myslel, že se Garfieldovi uleví. Ten se však k překvapení všech vydává na záchranu svého štěkajícího a všekousajícího přítele. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (341)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +český dabing, dobré fórky -řidký (i když Garfieldovský) příběh, ubohej záporák a zápletka/// Tak nějak se to s ocasem v tlamě a vyvaleným pupkem dalo přežít. Některé dobré fórky a parádní scény výtečně pobavily. Samotný děj už však méně, protože je na úrovni toho tupýho psa na řetězu. Čekáte kdy se utrhne a začne mela, ale ono poříd nic, spiše je to infantilnější a celé nějak otravnější. A ve výsledku je z toho další variace na téma psy, kočky a myši a jejich svět. Takže jestliže máte rádi Garfielda, tak si raději zapněte místo tohoto snímku jeho kreslenou verzi./// Celkem 54%/// ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná komédia, aj keď to bola totálna hlúposť. Garfielda poznám z detstva, ako malý som si vystrihoval z novín krátke vtipy s ním, navyše mačky alebo kocúri patria medzi moje obľúbené zvieratá. Naivitu tomuto filmu však nemožno uprieť, je to detské, komerčné, dej slabý, proste zle poňatý film, ktorý sem tam pobaví, no nijak extra. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Breckin Meyer není Jon, takhle k Odiemu nepřišel, Nermal je tady jen obyčejný rejpal, Arlene pouze do počtu, Lewis má asi symbolizovat myši z geniálních (hlavně dospělých) komiksových stripů, Luca zase psy a ten vztah Jona s Liz?? Abych nezapomněl, Garfield, když pomineme, že kvůli ratingu výrazně snížili hladinu jeho ikonického cynismu, tančí na Jamese Browna a Black Eyed Peas. :)) Odie je jediné zvíře, které nemluví, to je možná v pořádku (LOL). Ale o to tu vlastně nejde. Je tu jakýsi Happy Chapman jako záporák (kde jste k němu přišli?), který chce do svého stupidního televizního pořadu psa, protože je alergický na kočky. :))) Hloupý dovětek legendárního komiksu i hraných rodinných hovadinek s mluvícími zvířátky 90. let a začátku tisíciletí. Ty 2 hvězdy jsou hlavně z nostalgie, za Jennifer a dva fakty. Jedním je, že se Jim Davis později zaprodal natolik, až je to k pláči a nechal ještě mnohem víc pohřbít značku tou trojrozměrnou (kompletně animovanou) hrůzou pro nové generace předškolních dětí. A tím druhým, že čipmankové po hraných Garfieldech dostávali od Foxů podle mě přeci jenom větší facky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pomerne príjemný hraný animák, ktorý ale stroskotáva na scenári. Je to veľká škoda, lebo Murrayovi to s nezbedným kocúrom dokonale sekne. Už len aby sa s tým tvorcovia pohrali v dvojke, čoho sa ale obávam. Mačka je ale neskutočne sama o sebe zábavná a jej salámovitosť sa dala oveľa lepšie zúžitkovať. 55%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kreslený Garfield je parádní zábava pro každého bez rozdílu věku, která se ale v hraném filmu změnila na stupidní a idiotskou šaškárnu s cílovkou kolem deseti let, kde už dvanáctileté děti koulí znuděně očima. O nějakém zajímavém scénáři se samozřejmě také nedá mluvit, takže je z toho nakonec jenom strašná sračka. 30% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (17)

  • Příprava filmu trvala několik let, původně měl hlavnímu hrdinovi filmu propůjčit hlas Lorenzo Music, který namluvil Garfielda již v seriálu, vysílaném mezi lety 1988 a 1994, a v několika televizních filmech. Ten ale zemřel v roce 2001. Jako jeho následovník měl zpočátku (před angažováním Billa Murrayho) největší šance John Goodman, který je – stejně jako Garfield – víc „prostorově orientovaný“... (imro)
  • Námět pro film pochází z komiksu a z televizního speciálu ze začátku 80. let, v němž se kocour vydá na záchranu Odieho uneseného pohodným. (imro)
  • Poprvé se kocour Garfield objevil v novinovém stripu Jima Davise 19. června 1978. V čase vzniku tohoto filmu se objevoval ve 2 570 novinách po celém světě a denně jej četlo přibližně 263 milionů lidí. (imro)

Související novinky

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

22.02.2007

Práva k populárnímu komiksu Dilbert z pera Scotta Adamse se dostala do rukou filmařů. Jmenovitě k režisérovi rodinných podívaných Chrisi Columbovi. Původně byly tyto práva u studia Columbia, které… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Ať žijí duchové...

Ať žijí duchové...

24.04.2006

Režisér Peter Segal (animovaný seriál). Jeho hlavní postava superhrdina Kapitán Marvel vytvořený díky obrovskému úspěchu Supermana a Batmana v roce 1939 autory C.C. Beckem a Billem Parkerem pro… (více)

Garfield si nedá pokoj

Garfield si nedá pokoj

09.04.2005

Nebolo to bohviečo. No deti sa nasmiali (ak ste boli v kine, viete, o čom hovorím ;)) a rodičia to zaplatili - a preto sa dočkáme pokračovania CGI animáku podľa slávneho "daily" komixu GARFIELD.… (více)

Reklama

Reklama