Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kocoura Garfielda má každý rád. Válí se v křesle, kouká na telku a pochutnává si na svých oblíbených lazaních. Sem tam se pustí do svého páníčka Jona, i tak je ale králem vlastního vesmíru. Jednoho dne vezme Jon Garfielda k překrásné veterinářce Liz Wilsonové, odkud si přinesou domů malé vrčící nic, co běhá za vlastním ocáskem a které Garfield k smrti nenávidí - pejska Odieho. Tenhle malý ničema si může doma dělat, co chce: neustále bezdůvodně štěká, hloupě naráží do zdí, ale zdá se, že Jon je z něj úplně vedle a všechno na světě mu projde. Garfieldova mise je jasná - dostat čokla z domu! A tak když se Odieho zmocní zvrhlá místní celebrita Happy Chapman, jeden by si myslel, že se Garfieldovi uleví. Ten se však k překvapení všech vydává na záchranu svého štěkajícího a všekousajícího přítele. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (341)

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Chlupatou, línou, zlomyslnou koulí byl Garfield odjakživa, měl však své charisma a ve stripech mu čtenář rád odpustil a pobavil se jeho kousky. Když se náhodou nepobavil, alespoň mu tři obrázky neukradly mnoho času. Garfield filmový charisma nemá, je odporný, slizký a potřeboval by lekci. Celý film táhne nezadržitelně dolů a ostatní postavy společně se závažím v podobě dementního scénáře mu v tom zručně sekundují. V mém případě ho dotáhl až na dno. Ani dětem bych to nepustil, protože by se mohly v tomto kocourovi spatřit a pak by měl nebohý rodič doma peklo. ()

tomeek odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se mohlo stát, že líný a cynický kocour z komiksu se změnil v ukecaného a hyperaktivního dementa... Jim Davis dostal asi velice dobře zaplaceno za to, že z Garfielda udělali pravý opak komiksové postavy. Až na to žrádlo. Ani jsem to neviděl do konce. Strašný shit. Podepisuju se pod Galadriel. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hezký rodinný film zvláště pro děti. Musím pochválit, že i docela dobře byl zakomponován kreslený Garfield do reálného světa mezi herce. Jediný u koho bylo poznat, že Grafield tam ve skutečnosti enní, byla sestřička na veterině, která ho nesla na lůžko. Tam bylo vidět, jak má jen jakože ruky, ani ne podél Garfielda. Jinak pejsek byl roztomilý a příběh byl taky dobrý. Herecké obsazení normální, a hudba..ani si nevybavuju, jestli tam bylo něco jiného než písnička od Black Eyed peas. :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +český dabing, dobré fórky -řidký (i když Garfieldovský) příběh, ubohej záporák a zápletka/// Tak nějak se to s ocasem v tlamě a vyvaleným pupkem dalo přežít. Některé dobré fórky a parádní scény výtečně pobavily. Samotný děj už však méně, protože je na úrovni toho tupýho psa na řetězu. Čekáte kdy se utrhne a začne mela, ale ono poříd nic, spiše je to infantilnější a celé nějak otravnější. A ve výsledku je z toho další variace na téma psy, kočky a myši a jejich svět. Takže jestliže máte rádi Garfielda, tak si raději zapněte místo tohoto snímku jeho kreslenou verzi./// Celkem 54%/// ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Nechutné znásilnění původního stripu, překroucení všech postav a to celé zabalené do hloupoučkého děje. Především jsem vůbec nepochopil, proč Liz vůbec dává Jonovi, který má ke všemu kočku, psa. Dál se radši nebudu ani rozepisovat. Každopádně, dávám 1*, 1/2 za Garfielda, který na začátku má pár aspoň trochu ironických hlášek, a 1/2 za Jennifer Love Hewitt. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (17)

  • Pri naháňačke na nádraží má Odie v jednom zábere elektrický obojok, potom nie a v ďalšom zábere ho má opäť na krku. (ČSFD)
  • Padesátimilionové zfilmování světoznámého stripu zaútočilo na peněženky amerických diváků a během prvních tří dnů promítání si z kin odneslo téměř 22 mil. dolarů. Garfield si do prasátka v Severní Americe uložil celkem 75,4 milionů, na celém světě pak 203,2 mil. (imro)
  • Příprava filmu trvala několik let, původně měl hlavnímu hrdinovi filmu propůjčit hlas Lorenzo Music, který namluvil Garfielda již v seriálu, vysílaném mezi lety 1988 a 1994, a v několika televizních filmech. Ten ale zemřel v roce 2001. Jako jeho následovník měl zpočátku (před angažováním Billa Murrayho) největší šance John Goodman, který je – stejně jako Garfield – víc „prostorově orientovaný“... (imro)

Související novinky

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

22.02.2007

Práva k populárnímu komiksu Dilbert z pera Scotta Adamse se dostala do rukou filmařů. Jmenovitě k režisérovi rodinných podívaných Chrisi Columbovi. Původně byly tyto práva u studia Columbia, které… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Ať žijí duchové...

Ať žijí duchové...

24.04.2006

Režisér Peter Segal (animovaný seriál). Jeho hlavní postava superhrdina Kapitán Marvel vytvořený díky obrovskému úspěchu Supermana a Batmana v roce 1939 autory C.C. Beckem a Billem Parkerem pro… (více)

Garfield si nedá pokoj

Garfield si nedá pokoj

09.04.2005

Nebolo to bohviečo. No deti sa nasmiali (ak ste boli v kine, viete, o čom hovorím ;)) a rodičia to zaplatili - a preto sa dočkáme pokračovania CGI animáku podľa slávneho "daily" komixu GARFIELD.… (více)

Reklama

Reklama