Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed pustiny je ukryta Cela - skleněná komora, v níž sadistický vrah Carl Stargher pomalu a důmyslně topí své dívčí oběti. Krátce po dalším únosu je vrah zadržen agenty FBI, při zatýkání je těžce zraněn a upadne do kómatu. Zatímco se agenti marně snaží najít místo, kde postavil své šílené mučící zařízení, v Cele jeho poslední oběť zoufale pozoruje, jak voda pomalu stoupá. Na záchranu zbývá 40 hodin a poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deane, která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí. Catherine se pokouší projít krvavým bludištěm mozku šíleného vraha a najít stopy, které umožní Celu najít dříve, než bude pozdě. Tuší však, že na tak děsivou a nebezpečnou cestu se ještě nikdy nevydala... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

genetique 

všechny recenze uživatele

Asi najkrajší film, čo sa týka použitia farebných odtieňov, masiek a podobných zverín a efektov. Farbami to len tak hralo a bol úžas sa na to pozerať. Film mal pomerne kvalitný nápad a hercov, no to je všetko, čo môžem hodnotiť pozitívne. V závere, ako aj počas filmu chýbalo napätie a viac rozvitá zápletka v snovej časti, čo mi je ľúto, lebo to mohol byť super film. 60%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dosť uchylárna s podivným vizuálom a jedným plusom, že máme dôkaz, ako sa Jennifer ani po 20 rokoch takmer nemenila a herecky to bolo vždy poslabšie. Dobrá otázka však je, či ten režisér sám nie je trochu úchyl také veci točiť. Ale čim viac úchyl, tým viac pseudoumelec, ktorému podobné individuá tlieskajú, čiže sa nečudujme, kto kde po svete zarobí na takých filmoch peniaze. Stačí ovce, čo sa radi pozerajú na akože art, ale vo vnútri sú skrytými perverzákmi a sadistami, takže onanujú nie nad Lopezovou, ale nad tým vrahom. Kriminálna vložka sa ale celkom dala, pripomína trochu Sedem, ale naozaj len trochu. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že má "Cela" triviální příběh, který bojuje s logikou?! Kvůli tomu se na film Tarsema Singha snad nikdo nedívá, ne? V mainstreamu jde totiž o naprosto ojedinělý úkaz a já jsem rád, že jsem se kdysi na tenhle film vypravil do kina - protože jen na plátně nebo na skutečně velké obrazovce se superostrým obrazem si můžete patřičně vychutnat ponor do vizuálně-makabrózní země zla, krásy, hnusu a šílenství. Těžko popisovat nezasvěcenému, co se před jeho zrakem odehraje - zkuste se podívat do Galerie, představte si ty fotografie v pohybu a získáte jen přibližný obraz toho, jaká "Cela" ve skutečnosti je...Pokud toužíte po totálně úchylném zážitku, který vás bude odpuzovat, fascinovat, bude útočit na vaše oči a uši - sáhněte směle po "The Cell". Věřím, že na ni nikdy nezapomenete a ve chvílích ponuré nálady se k ní budete vracet...Extrémní zážitek. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. K filmu jsem byl od začátku skeptický vzhledem k obsazení J.Lo, a tak jsem ho dlouho ignoroval. Chyba, málem jsem se připravil o jednu z nejlepších návštěv do psychopatovy mysli. A J.Lo je jen okrasa snímku, kde je naprostým tahounem veškerého dění postava psychopata Starghera (Vincent D'Onofrio). Hrál vůbec Vincent D´Onofrio někdy někoho normálního? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lopez tentokrát odhodila své uklizečské náčiní a romantický úsměv a naplno se vrhá do mysli šílence. Svět v kterém se objeví bych s okamžitou kritikou označil za úchvatnou směs odpornosti a zvrácenosti, vybroušenou do nejmenších detailů. Jen velká škoda, že tento svět je nám odkryt jen párkrát. Klidně bych na takových představách založil horrorový seriál, v kterém by se procházelo myslí vrahů, psychopatů a jiných zločinců. Moc rád bych se na to podíval:). Jinak Jennifer se snaží jak můž ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu tvrdí, že vrahův pes je albín, tím pádem vzácný pes. Ve skutečnosti je to švýcarský ovčák. Albínský pes nemá černý nos. (Nathaniell)
  • Rozhovor Jennifer Lopez a Vincenta D'Onofria, když čistí první oběť, je odkazem na slavný videoklip R.E.M "Losing My Religion", který taktéž natočil Tarsem Singh. (Ai.ma)
  • Scéna na poli se třemi ženami, ve které Vince Vaughn poprvé nahlíží do mysli vraha, je odkaz na slavný obraz "Dawn" norského malíře Odda Nerdruma. (Ai.ma)

Reklama

Reklama