Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed pustiny je ukryta Cela - skleněná komora, v níž sadistický vrah Carl Stargher pomalu a důmyslně topí své dívčí oběti. Krátce po dalším únosu je vrah zadržen agenty FBI, při zatýkání je těžce zraněn a upadne do kómatu. Zatímco se agenti marně snaží najít místo, kde postavil své šílené mučící zařízení, v Cele jeho poslední oběť zoufale pozoruje, jak voda pomalu stoupá. Na záchranu zbývá 40 hodin a poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deane, která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí. Catherine se pokouší projít krvavým bludištěm mozku šíleného vraha a najít stopy, které umožní Celu najít dříve, než bude pozdě. Tuší však, že na tak děsivou a nebezpečnou cestu se ještě nikdy nevydala... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si tento thriller zopakoval a musím hvězdu přidat s tím, že se jedná o celkem zajímavý thriller, který standardní téma "honu na vraha" ozvláštňuje psychidelickými výlety do vrahovi mysli, které jsou nápadité, výtvarně neskutečně stylizované a hrdinové se v nich prohánějí v neuvěřitelně působivých kostýmech, které nemají obdoby. I tak tomu ale něco chybělo, kvůli čemu utekla ta 4 hvězda. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa veľmi snažil, aby mal na viac, no nepodarilo sa mu to. Nehovorím, že pridať do kriminálneho trileru snové pasáže je zlýnápad, len ich je treba urobiť tak, aby nepôsobili uspávacím dojmom na diváka (môj prípad). Účasť Jennifer v tejto snímke sa pravdepodobne najvhodnejšie javí, ako ústretový krok k divákovi. Tá sa v tejto pre ňu trochu atypickej úlohe snaží byť veľkou herečkou, avšak predvádza výkon, ktorý len potvrdzuje, že spievanie jej ide lepšie. Na druhej stane výtvarné spracovanie imaginárnych svetov, ktoré sa odohrávajú vo vrahovej mysli je naozaj podmanivé. Scéna na púšti síce pôsobí akosi gýčovo, avšak priestor v ktorom Lopez sleduje chlapca má temnú, priam hororovú atmosféru, ktorá mi mierne pripomínala Faunov labyrint. Shorovu hudbu ocenia skutoční soundtrackoví fajnšmekri. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lopez představuje v této podivné kombinaci sci-fi a thrilleru jakousi vnitřní vyšetřovatelku lidské mysli. Projekt propojení mysli psychologa a klinicky nekomunikujícího pacienta zní zajímavě, ale ani po roce a půl nejsou výsledky nijak valné. Přesto se policie posléze rozhodne tuto metodu využít, aby vnikla do mysli masového vraha a zkusila zjistit, kde skrývá poslední unesenou dívku, již by bylo takto možné zachránit. Zápletka je hodně kostrbatá a drží pohromadě jen silou kamery a barviček. Protože v cizí mysli se může výtvarník vyřádit a naházet sem písečné duny, velbloudy, víly, fantaskní oděvy, nebo na druhé straně pochmurné chodby, perverze, různá lidská akvária a podobně. Jenže to je tak jediné, čím je snímek skutečně zajímavý. Ostatně, režisér Tarsem Singh ve filmu Pád použil podobné postupy. Problém je, že jde sice o mírně inovativní řešení, jenže po Nočních můrách z Elm Street poněkud omšelé. Aby vše fungovalo, je nutné propojit obě roviny příběhu - tu reálnou, i tu snovou - alespoň uvěřitelnými a logickými pojítky. Když však vedle sebe běží paralelně, nedává to kloudný smysl - stejně jako posléze u filmu Pád. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní scéna na poušti na mě udělala dojem, ale většina scén z vyšetřování je poměrně nudná. Občas je oživý skvěle zahranej vrah, ke kterýmu si během filmu hlavní hrdinka vytvoří velmi zvláštní vztah. Mimochodem takový zatčení jako zde se opravdu jen tak nevidí. Pravá zábava přichází až s první návštěvou u Carla v hlavě. Psychedelický výjevy, artovej fetiš, něco z Carlova dětství, jeho oběti, porcování koně, to vše je uspořádaný do podivný bizarní série scén, od kterých jsem se nedokázal ani na okamžik odtrhnout. A způsob jakým to je natočený… Ta kamera?!? To je prostě lahůdka. Pravá sranda nastává, když si Catherine pustí Carla k sobě do hlavy. Můj svět, moje pravidla. Zajímá vás, na co taková milá sympatická holka použije kuši a obouručák? Jo a pohádkový oblečky jí moc sluší ;-) Tarsem ukázal, že umí. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Normálny detektívny príbeh, akých bolo natočený veľa. Avšak je to ten svet vo svete. Vstúpiť do hlavy psychopatovi sa snažia psychiatri po celom svete. Tu sa to darí a po vizuálnej stránke je to skutočne zaujímavý počin. Film snažiaci sa ísť svojou cestou. Bohužiaľ vo svojom odhodlaní nevydrží a použije už zaužívané cestičky. Ono už obsadením Jennifer Lopez sa tvorcovia upísali filmovému diablu. Cena však bola privysoká. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Scéna na poli se třemi ženami, ve které Vince Vaughn poprvé nahlíží do mysli vraha, je odkaz na slavný obraz "Dawn" norského malíře Odda Nerdruma. (Ai.ma)
  • Ve filmu tvrdí, že vrahův pes je albín, tím pádem vzácný pes. Ve skutečnosti je to švýcarský ovčák. Albínský pes nemá černý nos. (Nathaniell)
  • Scéna, ve které Jennifer Lopez sleduje mladého Carla, jak utíká po dlouhých schodech vzhůru, je založena na obrazu H.R.Gigera "Schacht". (Ai.ma)

Reklama

Reklama