Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (191)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Člověk, co viděl předchozí díl(y) nemůže očekávat změnu v přístupu k látce (myšlen ten americký přístup, japonská Godzilla si žije svým životem) a po úspěchu v kinech tu máme za pár let další přírůstek. Adam Windgard a další tvůrci si dali záležet při dalším prozkoumávání toho, co se nachází pod zemským povrchem, aby bylo vše hezky vědecky podloženo a aby nabídli ještě větší atrakce a nesmyslnosti, než u předchozího covidového dílu. Godzilla X Kong je skutečně výplach mozku, který ale v Imaxu má neskutečné grády a kdyby mi bylo 12, je to můj nejoblíbenější film všech dob. (Bohužel) jsem již za život pár filmů viděl, i přesto mě tenhle monstr-kousek poměrně dobře bavil a pokud máte racionální očekávání, dostanete přesně to samé. Nic víc, nic míň. Přišlo mi, že důraz na lidské postavy je ku prospěchu bitek upozaděný (ta část, co byla vždycky nejvíc kritizovaná) a skutečně se ve střídmé stopáži od začátku freneticky jede po jedné akci za druhou, přičemž jsem si odpočinul od zběsilého tempa až po náskoku titulků. A to je také to, co chtěl film přinést. ()

upson 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná o druhý díl Konga. Na prvním místě zmiňovaná Godzilla zde slouží jako katalyzátor příběhu a vůbec to nevadí. Na druhou stranu si myslím, že kdyby na to byl Kong sám a měl scény jenom pro sebe, mělo by to pro příběh daleko větší význam. Kongova vyléčená ruka, rekonvalescence a pomoc od vlastního druhu by dávala příběhu větší smysl a bylo by to na červené hodnocení, protože katalyzátorem příběhu by byl děj, nikoliv titán Godzilla. Chápu však, že na papíře to dávalo smysl a obě monstra dohromady jsou pro studio jistota zisku. ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Poslední příspěvek do Monsterversa je nepřekvapivě opět parádní slátanina, kdy námět zřejmě opět vymyslela ratolest některého z producentů a režisér Adam Wingard si povzdechl, načež se podíval na šek a zpět na scénář s nadějí, že díky komerčnímu úspěchu snad dostane lepší nabídku. Jednou. Nuže vydal se točit a musím říct, že si vlastně zaslouží pochvalu, protože z toho mála opět vykřesal v pohodě ukoukatelnou věc. Současné americko-čínské pojetí Godzilly (a Konga) je přinejmenším dehonestující. Zatímco amíci z Godzilly udělali památkyníčícího dobráka, Japonci se drží monster varianty a je to za mě dobře. Godzilla by se dala uchopit jako lovecraftovský horor (když se k tomu Cthulhu nikdo pořád nemá) či survival katastrofický film, místo toho je jen přitroublá řežba. Lidé zůstávají jako nutné narativní zlo a CGI je sice ok, ale je ho tolik, že živý herci jsou až nepatřičným elementem. Edwardsova Godzilla měla k dokonalosti daleko, ale byla aspoň originální. Největším kladem tohoto je pouze ještě větší docenění Minus One. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo deset, tak je to jeden z nejlepších filmů, jaký jsem kdy viděl. Režisér Adam Wingard se rozhodl, že vsadí na ještě přepálenější zápletku, než minule a udělal z filmu cheesy podívanou, která se nebere vůbec vážně. Je to ultimátní guilty pleasure záležitost, při které si mozek může dát voraz. Na rovinu přiznám, že jsem se místy královsky bavil, protože film je opulentní, megalomanský a furt se tam něco děje a sto metrové obludu se tam mlátí po celém světě a je to hrozně cool. Nemá cenu rozebírat zápletku, scénář, lidské postavy, protože tohle všechno slouží jen k tomu, aby se monstra mohly potkat a rozbít si držku a předvést MMA chvaty. Je opravdu fascinující, že tuhle podívanou, která je vizuálně a technicky parádní pořídil Windgard za sto dvacet mega, což je polovina toho co stál Flash, Marvels, Ant-Man 3 nebo další jiné blockbustery s hnusnými triky. Godzilla x Kong: Nové impérium je zábavný blockbuster, který chce diváky hlavně pobavit a to se mu daří moc dobře. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ja som dostal presne to, čo som očakával a na čo ma navnadil trailer. Oteplená ružová Godzillka tu hrá len tretie husle, zase je tá zlá, aj keď už menej ako predtým. Skôr je to o opičákovi a jeho svete, v ktorom žije a v ktorom sa dejú podivné veci. Zo zdanlivo pokojnej dutej zemi sa stane válečné bojisko a dvaja rivali musia spojiť sily. Súboje, farbičky, rev a miestami aj vtipné hlášky. Presne to som chcel a to som aj dostal. Záverečný súboj na povrchu bol perfektný. Silné 3 z 5 (premiéra, 4dx, CC) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • V rámci marketingu byly do centra Londýna umístěny dvě sochy. Ve čtvrti South Bank byla k vidění Kongova ruka „drtící“ červenou telefoní budku, která se na místě nachází. Opičákova ruka měřila takřka 5 metrů a kromě ní ze země vykukovala i část obličeje Konga – tyto makety pak byly potaženy umělou kožešinou. Na řece Temži se zase objevila loutka Godzilly – respektive tedy její hlava a hřbet se světélkujícími ostny. Tato maketa pak zabírala plochu 20 metrů. Na výrobě obou soch, jejichž váha se pohybovala okolo jedné tuny, se podílelo cca 40 lidí a výroba zabrala 2 měsíce. Studio Warner Bros. se k podobné reklamní kampani uchýlilo i v případě filmu Meg 2: Příkop (2023) – tehdy zase byly na řeku Temži umístěny tři veliké hřbetní žraločí ploutve. (fiLLthe3DD)
  • Godzilla ve filmu podstoupí transformaci a díky tomu její ostny získají růžovou barvu, nejedná se jen o pouhé vizuální zbarvení, ale o získání síly a rychlosti. Jared Krichevsky, který stojí za vizuálním ztvárněním monster, se nechal inspirovat seriálem Dragon Ball (od r. 1986). Goku v seriálu používá techniku Kaio-ken, aby díky tomu získal větší sílu a rychlost, aby tak porazil silnější protivníky. Akira Toriyama nás inspiroval všechny, jsme mu za to vděční,“ řekl Jared Krichevsky. (Yoshitsune)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama