Reklama

Reklama

Extraktoři

(seriál)
  • angličtina Extractors (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2023, 6 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Pavla Gajdošíková, Jakub Štáfek, Jan Révai, Ján Koleník, Jitka Schneiderová, Sofie Anna Švehlíková, Gabriela Heclová, Michaela Petřeková, Jiří Štrébl (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čerstvě vytvořený tým české zpravodajské služby má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek, schopnost rychle se rozhodovat. (Voyo)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (7)

Extraktoři (2023) 

Voyo pokus posunout laťku v české seriálové tvorbě se povedl v ambiciózní produkci a ve výběru tématu unesených děvčat v Pakistánu a jejich záchrany, pozitivem je herecky stoprocentní Révai a v malé roli politika Plesl, ale pak to sráží to, že se to snaží rozjíždět dějově do více linek, přičemž ty vztahový věci jako souložník Koleník (snaha o erotiku jaksi vyšla naprázdno s pocitem, že na ty série ze západu nemáme) nebo sestra, která je dcerou apod, jsou často úplně zbytečné a debilní. Jako největší fail vidím v tom, že k tématu autentické drama dle skutečnosti se mixují scény alá béčkový akční film a místama nevěrohodná groteska. Mám rád Gajdošíkovou, ale tuhle roli jsem jí vůbec nevěřil. Nakonec dávám tři hvězdy za turecké lokace, solidní výpravu, protože jediný co jsem bral vážně byly scény s děvčaty nebo politiky a jejich myšlenkový pochody o výkupném. ()

Únos (2023) (E01) 

První díl nového českého špionážního Voyo seriálu má několik highlightových věcí: 1) exkluzivní námět inspirovaný skutečností z pera Kmenty o unesených Češkách v Pakistánu 2) řemeslně a technicky nadprůměrné  3) produkčně téměř až Netflixovské - lokace na Turecko-iránské hranici (až na ty turecké nápisy jsem věřil, že se to odehrává v Pakistánu) 4) pěkná kamera 5) fajn obsazení ... a pak to má pár malých mušek, které mi brání dát pět hvězd - trochu moc na sílu vykreslení hlavní hrdinky jako vostré holky, což ji zatím moc nevěřím, ale třeba Gajdošíková překvapí. Zbytečné okénko ze soukromí kapku brzdilo drajf ()

Tým (2023) (E02) 

Druhý díl a zklamání ... nějak jsem nerozchodil, že se z toho stalo jakési béčkové akční béčko, s několika vyloženě hloupými scénami ( bráchovo ferrari ) a těžko uvěřitelnými - jestli jsem to pochopil, tak naši agenti zabijou indického pohraničníka a pak po nich po celém Pakistánu jde indická tajná služba. Plus rodinné trampoty hlavní hrdinky a ještě zbytečnější sexscény alá manévry s prostěradlem. Jediný co beru opravdu vážně, jsou scény s těma unesenýma holkama, to se ještě nezmastilo. Za to dvě hvězdy. ()

Naděje (2023) (E03) 

" nejsem tvůj syn, ale tvůj otec.." něco takovýho bylo v Cimrmanovi ne? Tady to je jako špatný opakovaný vtip v módu zoufalost ()

Bouře (2023) (E04) 

Zřejmě pokus o nejakčnější scénu v novodobých dějinách ČR ... vlastně ten zásah komanda kdesi v Pakistánu nebyl tak směšný jak to vypadalo na první dobrou. Snaha se cení... ()

Dohoda (2023) (E05) 

Scéna kterou jsem si pracovně nazval Noc v autosalonu, kde Štáfek potichu prchá před nočním hlídačem mi nějak evokovala něco z Bláznivé střely ... to jako doopravdy v seriálu, který má vážné téma vycházející ze skutečnosti? Ještěže trochu dobře fungují scény s unesenými děvčaty, jinak bych to zabalil. ()

Reklama

Reklama