Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

JančiBači 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl už veľmi dávno.Viem, že sa mi už vtedy páčil.Tak som si ho pozrel znova a nič sa nezmenilo.Melanie Griffith ma čo to do seba.Škoda že sa tak samovolne zohavila a už nehráva, pretože som ju mal celkom v oblube.Film bol v roku 1993 nominovaný na 5 zlatých malín (Herečka, herec, film, scenár a réžia). Nakoniec si odniesol len 3 zlaté maliny - film, réžia a herečka.Podla mńa úplne nezaslúžene ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Velice povedená výprava ve velice povedené parodii na válečné špionážní drama z pera Rosamunde Pilcherové. I když si nejsem jista, zda Pilcherové nekřivdím, tolik náhod, nelogičností, zvratů a podivností by asi do jednoho svého canccu nedokázala napěchovat. Jediný přínos filmu spatřuji v tom, že mě donutil se zamyslet nad tím, jak je možné, že II. světová válka netrvala jen 10 minut. Podle Američanů jsou totiž filmoví němečtí vojáci naprosto neschopní trefit se na 10 metrů do ležícího cíle, pro SS pracují ňoumové, které oblafne i malé děcko, a gestapo, to jsou strejdové, kteří si nevšimnou krvavé louže, i kdyby v ní uklouzli. Nechápu tedy, jak je možné, že tuhle neschopnou bandu nezničila americká armáda v počtu jednoho dítěte již první den. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Docela nepovedená romance zasazená do válečných let. Špionských praktik jsem si moc neužil, ale taky si mohli odpustit roztahat to na dvě hodiny, protože v první polovině se nic zásadního nedělo, ve druhé když to mělo gradovat, tak nic v tomhle smyslu nepřišlo. Nějaká láska sekretářky ke svému nadřízenému je mně lhostejná. Na romantiku to nemělo ty pravé herce, respektive Michael Douglas by vedle sebe potřeboval někoho jako byla Kathleen Turner, protože jim to spolu šlo dobře, na drama to bylo moc plytké a bez napětí. Je totiž z úvodní scény známo, jak to dopadne a lze si snadno odvodit, že když to přežila jedna, tak to přežije i druhý. Dal jsem filmu po letech příležitost, ale znovu mě to znudilo. Závěr byl navíc směšný. Chválím výpravu a hudbu. 40% ()

luciluci 

všechny recenze uživatele

Chvílami tak naivné, že sa až divím, že sa na to Douglas upísal. Príbeh je v podstate jedno velké klišé, takže ničím neprekvapí a človek po celú dobu vie, čo bude nasledovať. Scenár akoby vyliaty z pera Rosamunde Pillcerovej, Daniely Steelovej, či inej podobnej autorky ružových románov. Herecký výkon Melanie Griffih je dosť slabý. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Film na který se dá dívat i s mámou :) David Seltzer natočil romantický film, který má díky válečnému prostředí a hlavně skvělému Douglasovi a Griffithové skvělou atmosféru při napínavých pasážích. Dvě hodiny jsou sice trochu moc (a duchaplnější divák si může uprostřed filmu klidně odskočit), ale závěrečná půlhodinka je nezapomenutelná. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Při natáčení v Berlíně byla odpálena budova za 500,000$ v nesprávný moment – žádná z kamer nebyla zapnuta. (HellFire)
  • Film bol v roku 1993 nominovaný na 5 zlatých malín (herečka, herec, film, scenár a réžia). Nakoniec si odniesol len 3 - film, réžia a herečka. (JančiBači)
  • Při scéně v obýváku, kdy Linda spolu s otcem čte dopis, hraje "Kinderszenen," Opus 15 od Roberta Schumanna. (HellFire)

Reklama

Reklama