Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (81)

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s výtkami, že ten film je hlavně o nostalgii, přešlapuje na místě a sérii nikam neposunuje. Ale já si tu nostalgickou jednohubku celkem užil. Odkazů na předchozí díly je tam požehnaně a kupodivu i dost těch odkazujících na jiné filmy (Jurský park, Věc, Čelisti atd.) Je to spíš takový rodinný film o rodině Spenglerových. Mě tam třeba srala ta young adult lesbická interdimenzionální skororomance. Ale zas ne tak moc, aby mi zkazila film. Humor fungoval tak napůl, nicméně linka s hlavním duchem včetně mytologie kolem mě dost bavila. Není to film, kterej si hned pořídím na UHD, jakmile vyjde, ale až bude někdy za pár let v akci, asi neodolám.  55% za pokračování, který vlastně vzniknout nemuselo, ale když už je tady, tak celkem pobavilo. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Na plátna kin přilétlo volné pokračování ještě volnějšího pokračování Krotitelů duchů, kteří světlo světa spatřili v roce 1984 a stali se nesmrtelnou klasikou jenž byla následována v roce 1989 skvělým druhým dílem, v obou případech se jedná o zlatá léta Ghostbusters. V roce 2016 někdo s chybějícím mozkem nechal vzniknout něco co vzniknout ani nemělo a spousta fanoušků se snaží nemyslet na to, že něco takového vůbec v rámci duchařské klasiky vzniklo a byli by rádi kdyby to bleskurychle zaniklo. Zachránil to rok 2021 s podtitulem Odkaz, který si zaslouží být tím volným pokračováním klasického díla a na něj nyní lehce navazuje Říše ledu, která není nejlepší, ale rozhodně je fajn se na ní dívat. Z klasické party se tu pár jedinců objeví, což samozřejmě filmu, nejen díky nostalgickým vzpomínkám, velmi prospěje. Snímek se brodí nedobrými kritikami, ale já bych to tak černě neviděl, neb jsem si při něm příjemně odpočinul. ()

Reklama

rezzzy 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak je to možné, že až 2024 byl můj první Ghost Busters!!! Bylo to super! Asi to hodnotím jiným pohledem, takovým separovaným. Dle hodnocení jsem dopředu nečekala mnoho, tím spíš jsem se v ČSFD sále bavila, jen ten popcorn mi chyběl, což byla největší chyba k dokonalosti. :-) Hvězdičkově něco mezi 3 a 4, každopádně je to ten film, na který se ráda podívám na pohodu znovu! Nesouhlasím s tím, že by šlo o mlácení prázdné slámy, možná pro předchozími díly nasycené diváky, ale jak jsem to viděla poprvé, tak mě to bavilo, mělo to vtip, jiskru, zajímavá udělátka,  zábavné a nekomplikované postavy. Příběh sice velmi jednoduchý, ale všechno se na těch 115 minutách odehrálo příjemně, včetně ghost marschmellounů. A musím říct, že Paul Rudd zraje. Jako mladší mi nikdy moc neseděl, ale v taťkovské roli mu to dost sedlo a navíc měl i šmrnc. Tak, a teď rychle zkouknout všechny předchozí díly! ()

cuchillo 

všechny recenze uživatele

Silné 3 hvězdy. Film, který nedělá ostudu předchozím Ghostbusters. Sérii sice nikam neposouvá, ale laťka taky nepadá. Inovativní režisérský přístup tu nehledejte - je to, jako by byl film natáčen v roce 2010. A když se na to dívate touhle optikou, tak je to příjemná (rodinná) podíváná. Konec je hodně průměrný, ale najdete tam fajn hlášky a celkově to drží pospolu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vyváženost předchozího filmu, který hravě spojil nostalgii s novými postavami a přirozeně navázal, je bohužel fuč. Dát nám to, co minule slíbili, se tvůrcům bůhvíproč nechtělo, a tak se původní tým rozhodně nevrátil do akce, naopak se mi zdá, že toho (možná s výjimkou Dana Aykroyda) udělal ještě méně. Nejzajímavější postavou tak zůstala Phoebe v podání Mckenny Grace. Není to vůbec špatný film, nicméně viděl jsem ho před týdnem a už téměř nevím, o čem byl. A to není nikdy dobře. ()

Galerie (35)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama