Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (117)

maddy 

všechny recenze uživatele

Afterlife bola príjemná oddychovka pre celú rodinu a film, ktorý sme síce dostať nemuseli, ale už keď Hollywood musel reštartovať ďalšiu značku z 80. rokov, tak aspoň s takto príjemne nesileným humorom, odsýpajúcim tempom, fajn atmosférou a dôstojným návratom starých tvári v závere. Nič z toho však neplatí pre Frozen Empire, ktorý sa síce pokúša o to isté, ale zmenou režiséra došlo akurát k tomu, že ten film akosi nefunguje ani na jednej úrovni, aj keď vlastne robí presne to isté čo jeho predchodca. Tentokrát to totiž nie je ani správne vtipné, ani to neodsýpa a iba sa to snaží lacno dojiť nostalgiu, no ťažko s postavami, ktoré nemajú žiaden vývoj a v deji, ktorý nevie chytiť správne tempo a úprimne ešte aj so starými hercami z predošlých filmov, ktorí sú tu evidentne iba preto, lebo im to káže zmluva so štúdiom a ani samých ich to veľmi nebaví. Celý Frozen Empire sa tak pokúša ísť na diváka štýlom "máme tu viac Billa Murraya, všetci si z toho sadnite na zadok". Nuž nesadneme, keď tomu chýba akýkoľvek nápad a hravosť predošlých filmov. Vo výsledku tak síce profesionálne natočená, ale iba 115 minútová nuda s fajn dizajnom ústredného záporáka, a to je celé. CELKOVO: 5/10 ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Film ťaží z nostalgie, je prepletený odkazmi na prvú časť, no všetko tam dlho trvá. Kým sa objaví záporák, prejde vlastne celý film a ako rýchlo sa objaví, tak rýchlo aj skončí. Pritom mi prišiel veľmi zaujímavý, ale nemal skoro žiadny priestor. Dej je veľmi priamočiary bez prekvapenia a veľkú časť priestoru majú aj staré postavy, hlavne Ray. Som trochu sklamaný, predošlý diel bol nabitejší. Tento mal len nostalgiu, nemal drive a ani zaujímavý príbeh. ()

Reklama

Domineus 

všechny recenze uživatele

Mňa úprimne Frozen Empire bavil o trošičku viac ako Afterlife. Hlavne teda vďaka lepšiemu humoru (v tomto ohľade len vďaka Kumailovi, ktorému patrila každá scéna, v ktorej sa ukázal). Čo do dĺžky to ale bolo rovnako zbytočne dlhé a dejovo v podstate na rovnakej úrovni len v inej farbe. Pôvodní Ghostbusters tu tentokrát neboli len do počtu, no na druhú stranu tu bolo za mňa zase o niečo viac dosť nedomyslených vecí/situácií. 60% ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Na plátna kin přilétlo volné pokračování ještě volnějšího pokračování Krotitelů duchů, kteří světlo světa spatřili v roce 1984 a stali se nesmrtelnou klasikou jenž byla následována v roce 1989 skvělým druhým dílem, v obou případech se jedná o zlatá léta Ghostbusters. V roce 2016 někdo s chybějícím mozkem nechal vzniknout něco co vzniknout ani nemělo a spousta fanoušků se snaží nemyslet na to, že něco takového vůbec v rámci duchařské klasiky vzniklo a byli by rádi kdyby to bleskurychle zaniklo. Zachránil to rok 2021 s podtitulem Odkaz, který si zaslouží být tím volným pokračováním klasického díla a na něj nyní lehce navazuje Říše ledu, která není nejlepší, ale rozhodně je fajn se na ní dívat. Z klasické party se tu pár jedinců objeví, což samozřejmě filmu, nejen díky nostalgickým vzpomínkám, velmi prospěje. Snímek se brodí nedobrými kritikami, ale já bych to tak černě neviděl, neb jsem si při něm příjemně odpočinul. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní a krutě zábavná osmdesátková podívaná, která svou nostalgicky laděnou strunou úspěšně navazuje na Krotitelé duchů: Odkaz. Režisér Gil Kenan ukazuje v Říši ledu svůj jedinečný cit pro filmařinu a obrovskou dávku lásky k původní předloze, které svým pojetím vzdává hold. Již pouhá práce s tóny a zvuky z prvních Krotitelů duchů je naprosto brilantní a vrátí vás v čase zpět. Dále tu pozorný divák dostane obrovskou nálož easter eggů (např. na Jurský park), slovních hříček a narážek, které naplno eskalují, pokud jste fanouškem původních dvou filmů. Scény se lvem, Pánem ohně, knihovnou, Wenkmanovou pracovnou byly jednou velkou laskominou, která neměla sebemenší chybu. Sám Ivan Reitman by byl z konečného výsledku naprosto nadšený. Za mě prozatím největší a nejpříjemnější kinopřekvapení roku 2024. Brzy vyrazím na opáčko. Všem fanouškům Ghostbusters jedno velké doporučení, nebudete zklamaní. Plný počet hvězd, přesně takto mají vypadat Krotitelé duchů. 👌 (10.04.2024, ČSFD projekce Černý most) ()

Galerie (35)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama