Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 19

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 19

Recenze (173)

Domis2809 

všechny recenze uživatele

Noví Krotitelé si evidentně nebyli jistí, kterým směrem se mají vydat dál, no tak se pro jistotu nevydali vůbec nikam. Film až zbytečně moc jede na nostalgii, která navíc už byla využita v předchozím díle, a tady to prostě nefungovalo tak, jak bylo asi zamýšleno. Zároveň se pokouší posunout trošičku dál a být moderní, ale ten posun je tak opatrný a pomalý, až ani nejde moc vidět. Ta mladá krev, která by měla být budoucností série, působí, jako by tam nikdo z nich nechtěl být, což při takovém průseru asi chápu. Občas se stane, že vznikne vtipná či napínavá atmosféra, bohužel ale jako celek to neposouvá sérii vůbec nikam, naopak ji možná i uškodí. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Prznění značky Ghostbusters pokračuje i na dále, ba co víc, je to jen horší a horší, a já si tak už vlastně kladu jen jednu jedinou otázku, kdy tohle znásilňování popularity prvních dvou dílů už sakra skončí? No já upřímně doufám, že již právě touto Říší ledu, a když už by se přeci jen někdo rozhodl pořád ještě parazitovat i nadále, tak snad už s úplně jiným týmem a především naprosto odlišným přístupem, jelikož v tomto provedení je to už jen těžko snesitelná rodinná nesoudnost, co může pobavit tak akorát děti, i když v dnešní době už ani ty děti nejsou tak naivní, a příznivce rodinných trapáren, kde jsou na sebe všichni tak hodní a ohleduplní, že by se jeden poblil, ovšem takových diváků snad tolik také není. Já každopádně na této podívané nenacházím skutečně jednu jedinou pozitivní věc. Zápletka nemá tempo, její ústřední nápad je nevýrazný a nudný, celé to vůbec není ani svižné, efektů je pak sice asi dost, nicméně v dnešní době chválit film jen za průměrné a nenápadité efekty je vážně mimo mísu, jelikož to nabízí prakticky už každý druhý film a zde prostě žádný z nich není natolik ohromující, aby si mohl divák říct ono pověstné wow. Humor, či alespoň nějaká odlehčenost zde pak úplně zmizela, což vnímám jako další neuvěřitelný prohřešek, a naopak zde tvůrci vsadili na emoce a zmiňované rodinné hodnoty a s tím ať se jdou prosím pěkně vycpat, zvlášť když navíc ani nefungují. Atmosféra jinak již dávno také ztratila na kouzlu původních dílů a novou se navodit nepodařilo, no a závěrečná zásadní výtka směřuje k postavám a jejich hereckým představitelům, kteří vesměs působí nevýrazně, nezajímavě a nesympaticky, a v tomto ohledu je mi jen líto herců z původních krotitelů, kteří se zde objevují, protože tohle si fakt nezaslouží, i když na druhou stranu si za to mohou sami, když se tu rozhodli dobrovolně ztrapňovat s ostatními. Za mě zkrátka tohle není vůbec povedený film, a to ani v jednom ohledu, a jak jsem zmiňoval, já jen doufám, že tahle otravná rodinka už šanci krotit duchy fakt nikdy nedostane. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na skrotenie multimiliónov sa túto franšízu určite oplatí ešte živiť, ale mne už príde jasne za zenitom. Najmä pri poznaní, že títo krotitelia duchov nie sú ani zďaleka najväčší profíci, pretože široko ďaleko je najväčší lapiduch predsa najmocnejší muž sveta a hrdý plienkonosič, Joe Biden. Aspoň z úcty ho mohli obsadiť. Okrem ruky vystreľovačky by im isto zadarmíka predviedol aj krásny premet letmo na schodoch. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Tri sú veľa, dve málo, ale príkloním sa k vyššiemu hodnoteniu, pretože to v podstate nie je zlý film. Atmosféra pekná, štýlovo to pripomína detské filmy z 80-tych rokov, avšak po chvíli aj to začne nudiť a to neustále smerovanie na detského diváka začne byť otravné. Pozadie najnovšieho ducha ma vôbec nezaujalo, teraz už ani neviem, odkiaľ mal byť a čo tým vlastne sledoval. Taktiež zasadenie celého deja cez deň obralo film o mysterióznosť a teda žiadne napätie sa nekoná. ()

cuchillo 

všechny recenze uživatele

Silné 3 hvězdy. Film, který nedělá ostudu předchozím Ghostbusters. Sérii sice nikam neposouvá, ale laťka taky nepadá. Inovativní režisérský přístup tu nehledejte - je to, jako by byl film natáčen v roce 2010. A když se na to dívate touhle optikou, tak je to příjemná (rodinná) podíváná. Konec je hodně průměrný, ale najdete tam fajn hlášky a celkově to drží pospolu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Pracovný názov tohto filmu bol podľa hasičskej zbrojnice Ghostbusters. (Arsenal83)
  • Toto je prvý film z franšízy Ghostbusters, ktorý bol vydaný po smrti spolutvorcu franšízy a otca Jasona Reitmana Ivana Reitmana. Ten posmrtne získal kredit ako producent po boku svojho syna a Jasona Blumenfelda. Film je venovaný Reitmanovej pamiatke a oslavuje 40. výročie prvého filmu. (Arsenal83)
  • Obdobie natáčania trvalo od 20. marca do 23. júna 2023. Natáčalo sa v New Yorku (New York, USA), New Jersey (USA), Londýne, Watforde, Winnersh a Shinfield (Anglicko, Veľká Británia). (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama