Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(8)

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

noizcore 

všechny recenze uživatele

Odlehčená verze seriálu American horror story. I přes chybějící intenzivní scény plné násilí se jedná o napínavou podívanou. Příběh je inspirován skutečnými událostmi, proto je konec takový, jaký je. Následuje SPOILER. Závěrečná rozprava hlavní postavy s terapeutem si myslím hezky vystihuje, jak ideálně naložit s danou situací a je to i hezký vzkaz pro diváka, aby stejně tak naložil s koncem příběhu i on. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale tohle se mi líbilo. Jeden dům, jedna rodina, jeden pronásledovatel a spousta pošahaných sousedů a samozřejmě pořádně zamotaný příběh s plno odbočkami a matení. Spíše než horor se jednalo psycho thriller, ale podívaná to je opravdu slušná, která baví a slušně to odsejpá. V podstatě velká spokojenost, jen jsem zpočátku čekal něco jiného, ale konečný dojem je opravdu dobrý. Tohle se povedlo a můžu opravdu doporučit. ()

Reklama

FemmeFragile 

všechny recenze uživatele

Kdyby bylo Proustovo Hledání ztraceného času zfilmované, vzniknul by s největší pravděpodobností tenhle seriál. Protože těch 6 hodin, co jsem strávila jeho sledováním, už mi nikdy nikdo nevrátí. SPOILER: V tomhle seriálu se snad ani nic vyspoilerovat nedá. Ono to totiž nemá žádné rozuzlení, které by se dalo prozradit. A když říkám žádné, myslím tím opravdu žádné. Nedozvíte se absolutně nic o historii jakékoli z postav. Nedozvíte se, kdo je kdo. Nedozvíte se, jestli je Hlídač jen jeden, nebo se jej v průběhu seriálu někdo snaží napodobit. Nedozvíte se, kdo Hlídač je. Celý seriál zkrátka vidíte asi desítku podezřelých, už tak od druhého dílu tušíte, kdo by to mohl být, a i když svůj názor postupně přehodnocujete nebo se k němu opakovaně vracíte, na konci vás nečeká VŮBEC NIC. Myslím, že jedna otevřená dějová linka může v hororu fungovat velice efektně, ale tady skončily otevřené úplně všechny, jako kdyby si tvůrci vprostřed řekli, že už je to vlastně nebaví točit a že na to kašlou. Chápu, že je to podle skutečné události, ale v takovém případě, kdy jde o vysloveně nevyřešenou událost, bych si buď vybrala nějaký uzavřenější materiál, nebo tomuhle zprostředkovala nějaký alternativní, alespoň pravděpodobný konec. U Vidím vás šlo bohužel o krajně nešťastné držení se reality (viz například zde), které je pro diváka nadmíru frustrující. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmidílný příběh rodiny z New Jersey, navíc uchopený podle skutečné události z roku 2014, je od začátku nenáročným netflixovským spotřebním materiálem plným podivně falešných stop. A o těch to bude prakticky celou dobu. Ona je umělkyně, jeho mají ve firmě povýšit. Vyhlídli si honosný dům na předměstí, ve kterém nejprve narazí na jídelní zdviž i teplákové sousedy s dalekohledy a hlukoměrem. Záhy začnou chodit bizarní dopisy, je tu pořádná sbírka divných charakterů, vlna nejednoznačného nadpřirozena i fajn atmosféra. Postupně se z toho ovšem stává až trochu černá komedie, od tvůrců vyskakují přepálené nápady á la „mrknu, co vařili pejsek s kočičkou a uplácám z toho ještě tamto.“ A prakticky až do finále to není o odhalování pravdy, ale o přibývání zvratů. Holt všichni okolo jsou nějak výstřední a všichni se tak nějak stávají podezřelými. A věřit se nedá ani zdánlivým spojencům (makléřka-bývalá kamarádka, soukromé očko, mladík s kamerami). A ani finále to bohužel nezmění. Kdo je Stráž, evidentně není důležité. Někdo se přizná a možná blafuje, jiný dojede na svou hamižnost. Ale divákovi je to tak nějak jedno. Jeden z nejplodnějších tvůrců současnosti, Ryan Murphy, by měl s tou aktivitou krapet ubrat. Výsledek je plný logických děr, nudy i spousty nevysvětleného. A mě vlastně ani nebavilo nad tím přemýšlet a dumat. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Sousedi vše vidí, jsou to vůbec lidi?" I já jsem přátelský typ, o sousedy se zajímám a píšu jim dopisy. Manželům Brannockovým jsem jich poslal 7, ke každé epizodě jeden. Zde výcuc: Skromná rodinka si pořídila barák typu Hangár-XXL za výhodných podmínek - friendly neighbors included. Starosta města jim zajistil kontejnery na separovaný odpad, na papír rovnou dva, na vítací dopisy. KVÍZOVÉ OKÉNKO: [][] Psychopati stojí frontu, aby vám mohli čumět do oken. Co uděláte? A) Nic. B) Pořadník pro šmíráky, aby u oken nevznikala tlačenice. C) Roztáhnete záclony, aby líp viděli. D) U oběda zprdnete dceru na tři doby, že jí čouhá ramínko od podprdy, což by mohlo šmíráky zbytečně rozrušit.  [][] Otec rodu samozřejmě zvolil D). Rodina měla ještě fretku a dvě scenáristou zanedbávané děti. Jejich máma k baráku obdržela zdarma i bezva kamarádku. Ta do ní imrvére hučela, že barák MUSÍ hned zase prodat, ideálně hluboko pod cenou a že manžel je blb a MUSÍ se s ním rozvést, ideálně hned. A rovnou jí psala do kalendáře termíny a připravovala lejstra. Nora byla ráda. A do toho rodinku furt někdo strašil, ale jen maličko, aby se strašpytel Omnibus moc nebál. Povedlo se, nebál. Hodnocení epizod i s odkazy na mé dopisy: 3*// 4*// 3*// 5*// 3*// 3*// 3* ()

Galerie (96)

Zajímavosti (8)

  • Scény priamo na mieste pre dom na bulvári 657 sa natáčali v súkromnej rezidencii v Rye v štáte New York, ktorá bola postavená v roku 2016. Scény, v ktorých rodina Brannockových býva v moteli, sa natáčali v prevádzkovom moteli v Locust Valley na Long Islande, New York. (Arsenal83)
  • Manželia Derek a Maria Broaddusoví, ktorí sú predlohou filmových Brannockových, mali na tvorcov seriálu dve požiadavky. Aby neboli použité ich skutočné mená a aby sa rodina v seriáli nepodobala na ich reálnu - v skutočnosti mali nie dve ale tri deti, ktoré všetky boli v mladšom veku oproti seriálovým. (rudeboy)
  • Skutočný The Watcher posielal rodine Broaddusových listy s chybou v ich mene: oslovoval ich ako „Mr. and Mrs. Braddus". (Arsenal83)

Reklama

Reklama