Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mik alias krokodýl Dundee žije se Sue v New Yorku. Vzájemně se milují, ale Mikovi se také stýská po domově a chce si najít práci. Bývalý manžel Sue se zanedlouho stane svědkem vraždy a film s fotkami z místa činu pošle Sue do New Yorku. Drogový boss Luis Rico ho nechá zabít, zjistí, kam fotky poslal, a nechá Sue unést a prohledat její byt. Pak zavolá Mikovi a přikáže mu film donést na jednu stanici metra, jinak Sue zabije. Mik se nejdříve zbaví policisty, který ho sleduje, a pak také gangstera, který si přišel pro film s fotkami... Díky své odvaze pak získá informaci, kde Rico Sue drží. S pomocí svého přítele a pankáčského gangu se dostane do Ricovy pevnosti. Do domu přijdou pankáči z gangu a také přijede policie. Mik Sue zachráním Ricovi se ale povede utéct – a je jasné, že chystá pomstu... Policie poskytne Sue a Mikovi ochranu. Když po nich však někdo začne střílet v hlídaném bytě, Mik se rozhodne vzít vše do vlastních rukou a spolu se Sue odjedou zpět do Austrálie. Brzy je však drogový gang vystopuje i tam a je jim v patách... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kontrast velkoměsto versus australská divočina se v druhém díle přilepil na tuctovou kriminální zápletku a stejně jako v prvním díle i nyní mě bavila více ta australská část, kde se využívá exotické prostředí k "likvidaci". Nejedna se o žádné hardcore představení, vždy je na prvním místě nadhled a humor s trochou akčním kořením. Na Linde s Paulem je vidět jak jsou do sebe zamilovaný a spolu jim to velmi sluší. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dvojka je jen o málo slabší než jednička. Namísto jedničky, kdy hlavní zápletka se točí okolo Australana Micka, který se prvně dostal do New Yorku a jeho sbližování s bláznivým moderním prostředím, zde nastupuje kriminální děj, kdy Mick musí krásnou Sue vysvobodit ze spárů Kolumbijských mafiánů. Když ji vysvobodí, odletí do Austálie. Avšak mafiáni je najdou a Mick jim opět musí čelit. Celkově pořád dobrá úroveň zábavy a nadprůměrná dobrodružná komedie. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pro mě ještě lepší než jednička.Hogan napsal akčnější zápletku,ale zároveň neztratil nic ze svého humoru.Jeho eskapády v Americe jsou hustý,ale ten lov,co potom předvádí v Bushi je neskutečnej.Škoda že se Hogenoj úplně nepovedlo vyvážit tenk akční žánr s kmediálním,kterej se tam opravdu docela dost nevyváženě houpe a hlavně je tam jedno velké scénáristické WTF...když vysvobodí Sue z tý vily....no ale to nemění nic na tom,že tenhle díl miluju úplně stejně,jako ten první. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Prvý Dundee si vystačil s konfrontáciou dvoch svetov, ten druhý skúsil do príbehu zakomponovať aj zápletku. Nápad nie zlý, ale vzhľadom na načaté témy trestuhodne nevyužitý. Snaha zaradiť Mika do spoločnosti či hľadanie práce sú iba okrajovo načrtnuté a s jediným vydareným vtipom (rozhovor so sebevrahom) sa dianie z mesta presúva späť do divočiny. Dejová zápletka pobrala všetky dostupné klišé cez pašovanie drog, rukojemníkov, výmenný obchod. Za pasce ako od Vietnamského veterána a návrat známych tvárí je tento diel stále pozerateľný. Lenže narozdiel od jednotky hlúpy, nudný, neoriginálny a navyše s tuctovým neohrozeným Dundeem, ktorý si je sebou viac istý než by bolo vhodné. ()

meemini 

všechny recenze uživatele

Zábavou srovnatelné s prvním dílem. Opět jsem se vrátil asi o patnáct let zpět (do svých dětských let) a smál se a bavil se do sytosti. Část u Rika před domem mi jediná nebyla po chuti a trochu celý film srazila hodně dolů, časem jsem na to ale rád zapomněl. Je to i tím, že pro krokodýla mám zkrátka slabost. I tak je toho kousku škoda. Navíc chci ocenit těžko překonatelný filmový pár, který tu dvě hlavní postavy vytvořili (Linda Kozlowski je opravdu kočka). I proto je Dundee tak fajn, neřeší se tu vztah ten totiž funguje stejně dobře v buši jako v New Yorku. Krokodýl Dundee je věc dobrodružství, lásky a zábavy! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 109,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 239,6 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama