Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mik alias krokodýl Dundee žije se Sue v New Yorku. Vzájemně se milují, ale Mikovi se také stýská po domově a chce si najít práci. Bývalý manžel Sue se zanedlouho stane svědkem vraždy a film s fotkami z místa činu pošle Sue do New Yorku. Drogový boss Luis Rico ho nechá zabít, zjistí, kam fotky poslal, a nechá Sue unést a prohledat její byt. Pak zavolá Mikovi a přikáže mu film donést na jednu stanici metra, jinak Sue zabije. Mik se nejdříve zbaví policisty, který ho sleduje, a pak také gangstera, který si přišel pro film s fotkami... Díky své odvaze pak získá informaci, kde Rico Sue drží. S pomocí svého přítele a pankáčského gangu se dostane do Ricovy pevnosti. Do domu přijdou pankáči z gangu a také přijede policie. Mik Sue zachráním Ricovi se ale povede utéct – a je jasné, že chystá pomstu... Policie poskytne Sue a Mikovi ochranu. Když po nich však někdo začne střílet v hlídaném bytě, Mik se rozhodne vzít vše do vlastních rukou a spolu se Sue odjedou zpět do Austrálie. Brzy je však drogový gang vystopuje i tam a je jim v patách... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Prvý Dundee si vystačil s konfrontáciou dvoch svetov, ten druhý skúsil do príbehu zakomponovať aj zápletku. Nápad nie zlý, ale vzhľadom na načaté témy trestuhodne nevyužitý. Snaha zaradiť Mika do spoločnosti či hľadanie práce sú iba okrajovo načrtnuté a s jediným vydareným vtipom (rozhovor so sebevrahom) sa dianie z mesta presúva späť do divočiny. Dejová zápletka pobrala všetky dostupné klišé cez pašovanie drog, rukojemníkov, výmenný obchod. Za pasce ako od Vietnamského veterána a návrat známych tvárí je tento diel stále pozerateľný. Lenže narozdiel od jednotky hlúpy, nudný, neoriginálny a navyše s tuctovým neohrozeným Dundeem, ktorý si je sebou viac istý než by bolo vhodné. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Už si ten první díl moc nepamatuju, ale dvojka je fakt mizerná. Nevtipné, totálně předvídatelné, padouši jak z parodie, herci bez výjimky tragičtí. Možná to těmi léty ztratilo nějaké kouzlo, nebo je to prostě jako většina pokračování o třídu horší než první film. Na to bych ho musel vidět znovu, jisté ovšem je, že dvojku už vidět nechci. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Pokračování střetu dvou různých povah dvou různých světadílů. Lovec krokodýlů v New Yorku, to je spousta důvodů k zasmání. Již ubytování lovce v luxusním hotelu, to byl úvod za všechny prachy. Z tohoto hlediska hodnotím pokračování příběhu o lovci krokodýlu výš, než první film. Je to skutečně dobrá zábava za 4*. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dvojka je jen o málo slabší než jednička. Namísto jedničky, kdy hlavní zápletka se točí okolo Australana Micka, který se prvně dostal do New Yorku a jeho sbližování s bláznivým moderním prostředím, zde nastupuje kriminální děj, kdy Mick musí krásnou Sue vysvobodit ze spárů Kolumbijských mafiánů. Když ji vysvobodí, odletí do Austálie. Avšak mafiáni je najdou a Mick jim opět musí čelit. Celkově pořád dobrá úroveň zábavy a nadprůměrná dobrodružná komedie. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak já se přiznám, že druhé pokračování se mi líbí podstatně víc než jednička. Za prvé tu máme jasnou zápletku a za druhé se také více rozehrává děj v rodné Austrálii, kde Mik využívá místního prostředí pro vtípky a trochu toho napětí. Ostatně i v novém domě v New Yorku toho zažívá víc a je to zajímavější. Líbila se mi hudba, ale australská anabáze je přeci jen kapánek lepší. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 109,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 239,6 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama