Reklama

Reklama

Pes baskervillský

(TV film)
  • Velká Británie The Hound of the Baskervilles (více)

Obsahy(1)

Sir Charles Baskerville nie je len tak niekto. A má dobrého priateľa, detektíva Sherlocka Holmesa. Charles má zvláštne postavenie v rodine anavyše jeho usadlosť sužuje krvilačný pes, ktorý v bažináchj číha na tie správne obete... (oficiální text distributora)

Recenze (95)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Zpracování tohoto příběhu Arthura Conana Doyla je opravdu mnoho a tento snímek řadím k těm lepším, i když ne absolutně na špičku. Herecké obsazení je výborné a český dabing Dalimila Klapky, Iljů Racka a Prachaře či Jiřího Štěpničky je vynikající. Atmosféra temných blat na mne působila hrůzostrašně, zejména když se utopil ten kůň. Dnes s odstupem času a vývojem techniky, je patrné studiové provedení temných močálů, ale snímek je klasikou, která si své kouzlo určitě uchová. ()

Arequipa 

všechny recenze uživatele

Možná bych v hodnocení přitlačil, kdybych viděl i jiné podle mnohých slabší verze. Takhle dávám jen na svůj pocit, který je rozpačitý. Zajímavé bylo postupné odhalování pravdy o pachateli. Že pes baskervillský není žádná stvůra ze záhrobí bylo jasné poměrně brzy a pak už to bylo jen o tom kdo je tím šprímařem. Horší to je s prostředím bažin a efekty jako třeba mlžný opar, kde je až příliš vidět, že je to TV film. Než mě odsoudíte, vězte, že filmy si nevybírám podle výše rozpočtu. Tady to na mě působilo ale až příliš kulisovým dojmem. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Lidi, tohle je bomba! Tohle zpracování Psa baskervillského je tím vůbec nejlepším zpracováním tohoto románu, jestli to vůbec není ten nejlepší filmový Holmes vůbec! Ian Richardson JE opravdu Holmes, Watson Donalda Churchilla je skvěle zahrán a nedělají z něj debila a celý film má naprosto neopakovatelnou, sugestivní atmosféru. I další role jsou skvěle obsazené - Brian Blessed, Glynis Barber a Martin Shaw excelují. Ze psa jde děs a finále je nezapomenutelné. Atmosféra je opravdu skutečně temná, atmosféra venkova úžasně zachycená, dobrá je i hudba a prostředí sídla Baskervillů. A hodně nad má očekávání se povedl i dabing s Dalimilem Klapkou. Nejlepší ¨zpracování tohoto románu a jeden z nejlepších představitelů Sherlocka. Ian Richardson dost překvapil, stejně jako celičký film. Za mě rozhodně 100%. ()

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Na téma Doylova Psa baskervillského bylo natočeno 9 filmů, z nichž bych vyselektovala ty, které mají nádech toho starého správného horroru a také pro milovníky Sherlocka Holmse a jejich představitelů. Takže nepochybně tento tv film a jako druhý film z roku 1959 s Peterem Cushingem v roli Holmse a dr. Watsona André Morel, a v roli fešného baroneta - představitel hororrových Dráculů Christopher Lee, nebo stará americká verze z roku 1939, opět skvěle obsazené hlavní role. MHCB ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nejzdařilejší zpracování nejzdařilejšího příběhu o detektivovi z Baker Street. Atmosféra by se dala krájet jako mlha z blat, pes působí opravdu hrůzostrašně, Ian Richardson skutečně JE Sherlock Holmes, Donald Churchill skutečně JE dr. Watson, Martin Shaw opravdu působí jako navrátilec z Ameriky, Stapleton je slizoun prvního řádu a slečna Stapletonová je prostě neodolatelná. 100%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Ian Richardson si kromě slavného detektiva zahrál i jeho reálný předobraz. Postava Sherlocka Holmese je inspirována učitelem Arthura Conana Doylea, doktorem Jeremy Bellem. Ten Doylea inspiroval svými brilantními dedukcemi, inteligencí a občasnou výpomocí policii. V pětidílné minisérii Vražedná místa si právě porstavu Dr. Bella zahrál představitel Holmese z tohoto filmu, Ian Richardson (Wishkah)
  • Snímek je natočen na motivy stejnojmenného románu Arthura Conana Doyla. (Terva)
  • Snímek soutěžil na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasporto o hlavní cenu v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama