Reklama

Reklama

Bouřlivé výšiny

  • Česko Větrná hůrka (více)

Obsahy(1)

Když bylo Cathy Earnshawové deset let a jejímu bratrovi šestnáct, přivedl jejich otec do Wuthering Heights ušmudlaného dvanáctiletého chlapce, který změnil navždy jejich životy. Heathcliff, kterého pan Earnshav nazýval darem od Boha měl být vychován jako bratr jeho dvou dětí. A tak to také bylo, dokud byl pan Earnshaw naživu. Nicméně po jeho smrti vykázal Hindley Heathcliffa do stáje. Z chlapce vyrostl tichý a bojovný muž. Nejbližším člověkem byla Cathy, divoká, tvrdohlavá a nesmírně krásná mladá žena. Jejich přátelství vzkvétalo i přes Hindleyho usilovnou snahu je rozdělit... Jenže to vše se změnilo, když se Cathy seznámila s Edgarem Lintonsem a jeho sestrou Isabellou. Svou přirozenou elegancí a kouzlem otevřeli Cathy oči a postrčili ji k více kultivované existenci. A semena tragédie byla zaseta. Sofistikovaným Lintonsovým nemohl Heathcliff konkurovat a mohl se jen dívat, jak vše, co je mu drahé, pomalu odchází. Cathy se rozhodla provdat za Edgara a tím se vzepřít svému osudu. A tak chystá Heathcliff hrozivou pomstu – zničit nejen současnou generaci, ale i její potomky... (Cinemax)

(více)

Recenze (216)

ripo 

všechny recenze uživatele

Som odľud a netvor ! Manželka mi po celý čas vytýkala, že čo sa mi na tom nepáči a prečo som vlastne taký "citový impotent" .... Hanbím sa do morku kostí . Ale ja nemôžem za to, že z duše neznášam romantické slaďáky z XIX. storočia ! A keď som zbadal Juliette v "dvojúlohe" tak som odhodil všetky zábrany a nič iné ako 2 * som nemohol dať ! Ešte raz prepáčte ! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nebýt skvělé hudby a dokonalého výkonu Ralpha Fiennese, tak jdu ještě níž. Právě kvůli těmto věcem jsem uvažoval i o 70 %, ale ke konci toho přece jen bylo na mě "trochu" moc (kdo je čí bratranec sestřenice a z které strany, všechna ta neopětovaná láska). Knížku jsem nečetl, ale tipuju, že to bude pořádný slaďák, takže ji asi vynechám. A abych nezapomněl, Juliette byla kouzelná a i ona podala skvělý výkon, ale Ralph… ten (alespoň v tomto filmu) dokáže strhnout všechnu pozornost na sebe a stačí mu k tomu jenom jeden pohled. Možná, že někdy tomuto filmu dám šanci i v originále (ano, viděl jsem to s ucházejícím dabingem) uvidíme, jestli potom nezměním své hodnocení. Zatím tu nechám 60 %. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Viděno z nutnosti kvůli škole, ale na ty tři hvězdy to tak dá. Ač tyhle dramatický love story fakt dost nesnáším a už jen z principu, že jsou všechny postavy v originále napsané tak debilní, bych to nejradši neviděla, ale herecky je to slušné, exteriéry jsou autentické a atmosféra hustá, že by se dala krájet. Ralp Fiennes tady navíc předvádí opravdu uhrančivý výkon. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nebýt této zajímavé a podmanivé adaptace literární klasiky, nikdy se nedostanu k písmenkové verzi, která je ještě zdařilejší. Ralph Fiennes znovu ukazuje, jak je mu blízké hrát padouchy všeho druhu, dal Heathcliffovi charisma, které ho vymaňuje z jednorozměrné škatulky "Zlý a bezcitný", zato Julie Binoche by možná vice vynikla v jediné roli, a to Kateřiny starší, nalepit stejný obličej její dceři nebylo úplně šťastné. Je škoda, že se v zákrutách scénáře ztratily některé aspekty Kateřininy povahy... Přesto si mě film podmanil, temnou stylizací, pochmurnou náladou a taky hudbou. Ta sice tlačí na emocionální pilu víc, než je zdrávo, ale co čekat od dojemného milostného dramatu, že? Emily Brönteové vysekávám hlubokou poklonu. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Ralph prostě nemůže vytrhnout tenhle monstrózní průšvih. Nohy mu podráží otravná a ošklivá Juliette (nikdy mi nepřišla krásná, přesto se mi v Čokoládě celkem líbila, ale tady byla vyloženě na facku - a opravdu to nebylo jen rolí Kateřiny, která je příšerná i v předloze a zůstává mi záhadou co na takové ženě milovali hned dva chlapi) v dvojroli a hrozně zkratkovitý a nenavazující příběh. Knížku jsem četla dvakrát a dobře jsem udělala. Kdybych neznala souvislosti, nejspíš bych půlku filmu ani nepochopila a ptala bych se, kdo je sakra tahle postava a kde se tam vzala? A jak to, že je zase pryč? Líbil se mi i Jeremy Northam - za pánské osazenstvo uděluji ony dvě hvězdičky. Zbytek byl prostě špatný. P.S: Tak děsivý český dabing doufejme zase dlouho neuslyším. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Film sa natáčal v mestách Halifax, Malham, Grassington, Keighley a Skipton (Veľká Británia) od 30. septembra do 10. decembra 1991. (Arsenal83)

Související novinky

Bouřlivá Natalie

Bouřlivá Natalie

12.04.2008

Natalie Portman zřejmě pochytila od Scarlett a Keiry slabost pro historické kostýmy. Poslední dobou se do nich navléká podezřele často. Po Španělsku v dobách inkvizice a napoleonských válek (Goyovy… (více)

Reklama

Reklama